29 April 2009

MA-NTREB SI EU...CA TOATA LUMEA...

http://www.youtube.com/watch?v=5Y8tU71TyPU&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=t3d7hOLlzoE&feature=related


Cea mai noua... noutate este ca un predicator baptist sau penticostal... si-a facut cruce. In primul rind fiind baptista nu stiu exact ce reprezinta facutul crucii . Ni s-a spus in Biblie sa ne luam crucea fiecare si sa-L urmam pe Domnul Isus.La picioarele crucii trebuie sa ne aducem pacatele…la Golgota la cruce am primit mintuire. Noi nu ne incredem in cruce ci in Domnul Isus care a murit pe cruce…dar…dar…dar…semnul crucii ar putea reprezenta tocmai una dintre aceste ginduri pentru unii. La urma urmei este doar un gest. Si noi zicem "Pace" cind ne intilnim…chiar daca nu totdeauna avem 100% ginduri de pace…Dar asta este doar o parere…si cum traiesc intr-o tara libera…imi exersez dreptul la vorbit liber.

In Biblie nu scrie de ortodoxi, de catolici si de neoprotestanti…scrie ca este o cale, ca este ingusta…scrie sa-I fim urmatori Lui Isus…Scrie…!!! Numai daca ne-am intoarce cu totii la ce scrie!!! Ortodoxi si catolicii au facut o groaza de traditii pe care oamenii sint dispusi sa le urmeze mai degraba decit ce scrie in Biblie…dar si baptistii au traditiile lor…mai noi e drept si mai putine ca n-am avut atita timp sa ni le dezvoltam…

Catolicii au avut inchizitia…si au vindut indulgente, ortodoxii au vindut luminari…baptistii au vindut si ei ceva…poate carti…stiu eu? Unii au pictat scene din Biblie sa explice Biblia la cei care nu stiau sa citeasca, altii s-au gindit sa exploateze pozele si sa le faca sa plinga ca sa stringa bani...altii au citit Psaltirea doar in latina ca sa nu aiba nimeni acces la Cuvintul Sfint, altii au avut Biblia si n-au citit-o niciodata ca si cind daca ar fi avut-o in biblioteca ar fi fost suficient…Unii ne-am botezat copii mici,ca probabil asa am inteles textul despre Cornelius "eu si toata casa mea", altii i-am binecuvintat…dar si unii si altii am uitat sa ii si crestem in credinta adevarata si sa-I invatam Cuvintul care avea menirea sa-I tina curati…Unii am facut pomeni inca fiind in viata luindu-ne rasplata deja de la fanfara care a dat de stire tuturora ce fapte marete facem noi…altii au asteptat sa moara si sa ii indatoreze pe altii sa faca pomeni in locul lor…si aici au pierdut si unii si altii, stiind ca adevarata binefacere nu se face cu tam-tam. Unii cintam in cor altii in orchestre, altii cintam pe nas…unii sintem afoni dar cintam . Cei afoni insa cinta cel mai frumos dar numai daca o fac din inima si il slavesc pe Mintuitorul.

Care-I religia adevarata? Domnul Isus ne-a spus ca acei ce au grija de orfan si de vaduva sint cei care au o religie. Acuma unde te intorci lumea este plina de orfani si de vaduve…semn ca a disparut aproape complect religia adevarata. Nu…nu o au nici ortodoxi , nici catolicii , nici baptistii si nici penticostalii …decit cei ce ii sint urmatori Lui Isus…Asa ca…ori iti faci cruce, ori nu-ti faci…daca ai numai un nume si niste traditii…nu esti "m'nica toata" si n-ai religia adevarata oricare ti-ar fi numele, istoria sau traditia.

Exista un singur Nume sfint in care ne putem mintui…El este Isus Christos sau Iisus Hristos…sau oricum l-am scrie…El este cel ce este…si noi pricepem tare putin si tare diferit…dar asta-i problema noastra. Exista un singur ADEVAR…si EL ESTE ADEVARUL. Daca L-am cauta pe El…si daca L-am vedea pe El si daca ne-ar interesa de El…am stii ca nu forma ci fondul este important si ca fiecare vom da socoteala in dreptul nostru nu in dreptul altora.

A predicat un pastor neoprotestant intr-o biserica ortodoxa…si a implinit cuvintul "mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia!!!"…si noi ne miram ca a avut curajul s-o faca. Sa nu mai zic ca Pavel spune ca s-a facut totul pentru toti ca sa le poata spune despre Isus…cu grecii a fost grec, cu evreii evreu…si cred ca ar fi fost ortodox cu ortodoxii…Numa banuiesc…Si poate s-ar fi facut protestant cu noi…numa ca sa intelegem ca mesajul este foarte important si in zilele noastre chiar urgent! Oare cum nu ne este inca clar ca venirea lui este aproape si ca vestirea Evangheliei la orice faptura este una dintre prorociile care trebuie sa se implineasca?

2 comments:

cherie said...

Ortodoxii si catolicii au constituit o singura biserica multi ani chiar daca tot asa de multi ani s-au certat. Cu toate ca se pune pe seama doctrinelor religioase neintelegerea, istoria dovedeste, a fost doar pentru recunoasterea ierarhiei, a sefului.
Imperiul roman impartindu-se in doua, biserica imperiului de rasarit cu capitala la Constantinopole nu a vrut sa recunoasca autoritatea imperiului de apus, respectiv a sefului de la Roma si a adoptat "autonomie locala" asa cum fusese biserica conceputa la inceput...
Si autonomiile locale au generat si ritualuri si sefi locali... Dar Dumnezeu este unul, iar Iisus este cuvantul lui Dumnezeu peste tot chiar daca unii isi fac cruce iar altii "Nu"...
Se pare insa ca fiecare are parerea lui proprie despre Dumnezeu si aici este deosebirea ...

LeeDee said...

Bravo, Rodica ! Il stiu pe Vladimir Pustan doar de pe bloguri si am urmarit filmarea pe care ai indicat-o tu - aproape nici n-am observat ca si-a facut cruce; dar am observat ca predica intr-o biserica ortodoxa ( Oastea Domnului, cred ) si am observat ca mesajul transmis de el a fost in spiritul Scripturii si a avut impact asupra audientei. Controversele iscate de faptul ca si-a facut cruce sunt o alta risipire neinteleapta a talantilor nostri, iar oamenii mor de "sete" si de "foame" ...

PS: vezi ca din viteza ai scris Petru in loc de Pavel !