21 December 2010

POT IERTA ...DAR NU MA POT IERTA...







"Recent am fost întrebat de o persoană dacă este posibil să primești iertare de la Dumnezeu cu toate că nu te poți ierta singur pe tine..."

O intebare pe care mi-am pus-o si eu cindva...Gasiti intregul articol pe linkul de mai jos ...
http://www.moldovacrestina.net/doctrina/iarta-dumnezeu-daca-nu-te-po%c8%9bi-ierta-pe-tine/

8 comments:

cherie said...

Deci iertarea lui Dumnezeu ce inseamna ?
Daca nu te poti ierta, inseamna ca iti pare rau de ce ai facut nu ca iti este frica de pedeapsa lui Dumnezeu.

Rodica Botan said...

Eu ma gindesc asa...e ca si cum ai primii un cadou. Si este ceva important...hai sa zicem ca este un palton si tie ti-e tare frig si paltonul asta ti-ar fi numai bun - exact ce-ti trebuie. Dar stai cu pachetul in mina si nu-l desfaci si nu imbraci paltonul. Degeaba il ai, daca nu-l folosesti, NU?
Asa e si cu iertarea. Daca Dumnezeu a promis-o si a dat-o...ce altceva iti ramine de facut decit sa o accepti? De unde stiu? Pentruca din prostie, mindrie..etc...am tremurat si eu de frig odata...

cherie said...

Foarte plastica explicatie. Insa uneori simti ca nu meritui cadoul si ca daca ai imbraca paltonul acela cadou te-ai prabusi sub el simtind ca nu il meriti. Si atunci stai cu el in mana si plangi. Nu il poti arunca dar nici folosi. Astepti sa iti treaca starea de cainta ....

Rodica Botan said...

Asa e cherie...ma stringe uneori...ma doboara alteori...dar fara el sint moarta. Ce m-as face fara iertarea Lui? Timpul nu mai poate fi intors inapoi. Si cred ca fiecare om are o poveste a lui...si un palton a lui...

A.Dama said...

Trebuie sa ne iertam pe noi insine. Altfel nu mai putem inainta. E un blocaj...
Daca nu ne iertam, inseamna ca nu acceptam faptul ca Isus a murit deja pentru pacatul pe care noi l-am facut si pentru pacatul peste care il vom face peste doi ani.
Nu inseamna ca vrem sa inmultim pacatul, insa neiertarea inseamna ca-L blocam pe Dumnezeu sa intervina.
Iarta-ne, precum iertam!
Inclusiv: precum NE iertam.

Emana said...

Cred ca sunt cateva lucruri care merg "mana in mana". Pentru a putea fi iertati trebuie sa ne marturisim pacatele, sa ne para rau si sa cerem ajutor si sa ne luptam sa nu mai pacatuim (asa de des). Ori pentru a parcurge toti acesti pasi trebuie sa te ierti pe tine insuti, de a scapa de acuzele celui rau. Insa putem scapa de acuzele celui rau si sa ne simtim eliberati dupa ce am fost iertati. Este un fel de butterfly effect.

Rodica Botan said...

a.dama...am simtit blocajul...am acceptat iertarea Lui. Plus...am ajuns la concluzia ca incepe sa arate a aroganta faptul ca "nu ma pot ierta"...Un alt soi de mindrie...ca nu mai scapam de mindrie nici cind ne umilim...spurcat pacat!!!

Rodica Botan said...

Emana...cu siguranta ca nu poti fi iertat de ceva ce nu recunosti- este evident ca trebuie sa recunosti, sa regreti...si apoi...sa primesti iertarea.