19 December 2010

POVESTEA CRACIUNULUI...

Cred ca am vazut cu totii acel clip in care mai multi oameni au fost intrebati sa spuna care este diferenta dintre paste si craciun. M-am gindit sa transcriu din Biblie cuvintele Apostolului Luca...si sa indemn pe cei care au copii sa inceapa o traditie frumoasa in care in seara de Craciun sa citeasca povestea Craciunului din Biblie, exact asa cum a fost scrisa cu 2000 de ani in urma...Este una dintre cele mai frumoase povestiri si cu o insemnatate enorma - odata cu ea se naste crestinismul. Puneti o muzica frumoasa daca vreti sa cinte, creati o ambianta placuta si impartasiti cu cei dragi minunea primului Craciun...
Iata povestea...
     Luca 2:1-20…”In vremea aceea a iesit o porunca de la Cezar August sa se inscrie toata lumea. Inscrierea aceasta s-a facut intiia data pe cind era dregator in Siria Quirinius. Toti se duceau sa se inscrie, fiecare in cetatea lui. Iosif s-a suit si el in Galilea, din cetatea Nazaret, ca sa se duca in Iudea, in cetatea lui David, numita Bethleem,- pentruca era din casa si din semintia lui David,- sa se inscrie impreuna cu Maria, logodnica lui, care era insarcinata. Pe cind erau ei acolo, s-a implinit vremea cind trebuia sa nasca Maria. Si a nascut pe Fiul ei cel intii nascut, L-a infasat in scutece, si L-a culcat intr-o iesle, pentruca in casa de poposire nu era loc pentru ei.

     In tinutul acela erau niste pastori, cari stateau afara in cimp, si faceau de straja noaptea imprejurul turmei lor. Si iata ca un inger al Domnului s-a infatisat inaintea lor, si slava Domnului a stralucit imprejurul lor. Ei s-au infricosat foarte tare. Dar ingerul le-a zis:”Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi s-a nascut un Mintuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un prunc infasat in scutece, si culcat intr-o iesle.” Si deodata, impreuna cu ingerul s-a unit o multime de oaste cereasca, laudind pe Dumnezeu si zicind: “Slava Lui Dumnezeu in locurile prea inalte, si pace pe pamint intre oamenii placuti Lui.
     Dupa ce au plecat ingerii de la ei, ca sa se intoarca in cer, pastorii au zis unii catre altii: “Haidem sa mergem pina la Bethleem, si sa vedem ce ni s-a spus si ce ne-a facut cunoscut Domnul. S-au dus in graba, si au gasit pe Maria, pe Iosif, si pruncul culcat in iesle. Dupa ce L-au vazut, au istorisit ce li se spusese despre Prunc. Toti ceice i-au auzit, s-au mirat de cele ce le spuneau pastorii. Maria pastra toate cuvintele acelea, si se gindea la ele in inima ei. Si pastorii s-au intors, slavind si laudind pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auzisera si vazusera, si cari erau intocmai cum li se spusese.”

2 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

ISAIA7:14. De aceea, Domnul insusi va va da un semn: "Iata, fecioara va ramane insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel.

Isaiah 7:14 "Therefore the Lord himself will give you a sign: The virgin will conceive and give birth to a son, and will call him Immanuel."

AICISIACUMACOLOCURAND said...

MATEI 1:22-24
22. Toate aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca ce vestise Domnul prin prorocul care zice:
23. "Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un Fiu, si-I vor pune numele Emanuel" care, talmacit, inseamna: "Dumnezeu este cu noi."
24. Cand s-a trezit Iosif din somn, a facut cum ii poruncise ingerul Domnului; si a luat la el pe nevasta sa.
Matthew 1:22-24- All this took place to fulfill what the Lord had said through the prophet: “The virgin will conceive and give birth to a son, and they will call him Immanuel” (which means “God with us”). When Joseph woke up, he did what the angel of the Lord had commanded him and took Mary home as his wife. -