08 December 2010

PE RAFTUL ALA DE SUS AL... AROGANTEI ( 2 )

Discutia continua...
eminescinescu said...

@abbu viorica,
Chiar nu inteleg de ce nu se poate ca lumea sa imi accepte sau sa imi respecte sinceritatea, cum pot jigni pe cineva daca nu m-am adresat personal fata de cineva ci fata de o carte ?!?!?!
@liapoem,
Inainte de toate, sunt multe aspecte care trebuie a fi dovedite, ca sa ajungi la frica de "ziua de apoi" ...
@Rodica Botan,
Sincer aroganta o gasesc la dvs, si asta datorita raspunsului afisat pe blog ca un nou topic, ceea ce nu era necesar dupa un bun simt. Legat de ignoranta, v-as ruga sa imi aduceti la cunostinta fata de ce sunt un ignorant ... ?
Legat de bunici si parinti ... sunt credinciosi simpli, cel putin parinti mei, si cand zic simpli ma refer strict la ideea ca ei cred in ceva, dar nu sunt practicanti in adevaratul sens al cuvantului ... luand asta in calcul ... pe ce pozitie stau acuma .. ?

08 December, 2010 13:25
Rodica Botan said...


eminescinescu...parintii dumitale- asa simplii cum spui ca sint- au credinta lor. Aia este parte din ceea ce sint dinsii - indiferent ce sau cum practica. Fiica mea poate sa cinte la pian muzica clasica...n-a prea practicat in ultimii ani dar ea este muziciana. Oricind se asaza in fata pianului...poate sa il faca sa cinte. Practica sau nu...in ea exista intelegerea aia intima a muzicii pe care o lasa sa fie vazuta de altii sau...nu - dupa cum doreste...


Credinta este (Biblia spune) " o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad". Din moment ce spui ca parintii tai sint credinciosi...inseamna ca fraza de sus...este valabila si pentru ei - ei cred in Dumnezeu - deci ca urmare- sint credinciosi. Aroganta si ignoranta ta deci a fost adresata si parintilor tai.
Ai fost arogant prin faptul ca ai intrat pe blogul meu si ti-ai permis sa insulti Cartea mea cea mai de pret...Biblia, si implicit pe Dumnezeul pe care il slujesc si a carui Cuvinte sint acolo. Ma puteai insulta pe mine si nu te-as fi numit arogant si nici ignorant...ca eu sint om si am multe greseli la istoria mea. Dar te-ai repezit de prima data aici pe blog la ce am mai scump...


Esti ignorant - pentruca vorbesti de ceva ce crezi ca nu exista - Cum poti sa iti dai parerea deci despre "nimic"? Daca nu exista Dumnezeu- ce rost are sa discuti - discutii?
Daca cineva pretinde ca are relatii cu ceva extraterestrii...eu una m-as ferii de persoana aia - i-as lasa linistiti in lumea lor si eu mi-as vedea de treburile mele. Intelegi ce spun? Ai venit aici sa vorbesti despre ceva ce nu exista - ca  asta-i ceea ce sustii!? Sau care-i scopul? Ai nevoie sa explici...
O zi buna iti doresc!!!

1 comment:

eminescinescu said...

Tot nu pot sa inteleg unde pot sa dau dovada de aroganta pt ca spun ca nu cred in d-zeu si ca sunt de parere ca biblia e o carte de mituri si basme ?... chiar credeti ca i-am jignit pe ai mei ca am luat aceasta pozitie ... ?, legat de biblie ... da am citit-o intr-o proportie de 90 - 95 % - sunt constient ce implicatii are si de mesajul ei, am fost crestin o vreme destul de lunga, chiar am avut " o relatie" cu Iisus, insa toate acestea s-au pierdut pe cararea ratiunii, logicii, scepticismului, rationamentului critic care au condus spre ateu - ceea ce inseamna sau defapt am luat pozitia de necredinta fata de acest zeu, pana la proba contrarie - asta e tot - iar postul dvs legat de ateism, fiind ca o definite, e falsa si ilogica, a fi ateu, nu necesita a imbratisa evolutionismul, sau cosmologie, e pur si simplu o pozitie de necredinta, si spun ca e ilogica, pt ca sunt crestin [oameni de stiinta] care imbratiseaza evolutionismul cat si cosmologia [ unde aceasta se leaga de big bang si universul ca si efect ...], sunt convins ca si dvs sunteti atee din perspectiva tutror zeilor atat prezenti cat si din istorie ... ? ei bine in lista mea mai apare si zeul dvs. Nu e nimic complicat sau arogant, e doar o pozitie.