16 December 2010

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - ( 16 )


SCOPUL CRACIUNULUI
de Rick Warren tradus Rodica Botan


ISUS ITI OFERA PACEA LUI DUMNEZEU


Odata ce ai facut pace cu Dumnezeu ai sa incepi sa experimentezi pacea Lui Dumnezeu in inima si mintea ta. Cu cit te rogi mai mult, cu atita ai sa fii mai putin in panica. Cu cit te rogi cu atit ai sa te ingrijorezi mai putin. Ai sa te simti mai rabdator si sub mai putina presiune. Biblia promite:”Celui cu inima tare Tu-i chezasluiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine.”
     Ce anume iti fura pacea? Majoritatea vinovatilor cad in una din trei categorii: circumstante care nu se pot controla(cum ar fi boala, moartea, si pierderea locului de munca), oameni incapatinati care refuza sa lucreze cu planul tau de a-i schimba, probleme inexplicabile (cind viata pare nedreapta). Oamenii raspund la acesti hoti ai pacii in trei feluri. Incearca si mai mult sa controleze totul , dar in mod garantat nu vor reusi. Doar renunta cu o atitudine fatalistica simtindu-se controlati de circumstantele in care traiesc. Sau primesc pacea adevarata a mintii raspunzind situatiilor la fel ca Isus a facut si depinzind de Harul Lui sa le dea putere sa procedeze asa.
     Ai auzit probabil de Rugaciunea Serenitatii (Serenity Prayer), care a fost facuta faimoasa de Reinhold Niebuhr, dar poate ca inca n-ai citit toata rugaciunea. Prima treime din rugaciune este quotata adesea si scrisa pe postere. Dar ca sa experimentezi serenitatea mentionata in prima treime a rugaciunii trebuie sa parcurgi treptele de care vorbeste in restul rugaciunii.
     “Dumnezeu mi-a dat serenitatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba; curaj sa le schimb pe cele care pot; si intelepciune sa stiu diferenta intre ele. Traind de la o zi la alta; bucurindu-ne de fiecare moment care vine; acceptind greutatile ca fiind cararile ce duc la pace; acceptind asa cum a facut-o El, aceasta lume pacatoasa asa cum este, nu asa cum as vrea eu sa fie; avind incredere ca El va face toate lucrurile bune daca ma predau Vointei Lui; ca am sa fiu rezonabil fericit in viata asta si suprem fericit cu El in viata viitoare.”
     Drumul pacii Lui Dumnezeu trece prin trairea si bucuriile care vin zi de zi…luind la rind fiecare zi, acceptind ceea ce nu poate fi schimbat in loc sa ne ingrijoram, increzindu-ne in dragostea si grija Lui Dumnezeu, si predindu-ne in intregime scopului Lui si planului Lui pentru viata noastra. Isus face aceste promisiuni:”Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul meu asupra voastra, si invatati dela Mine, caci Eu sint blind si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.”

No comments: