13 December 2010

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - ( 5 )

SCOPUL CRACIUNULUI - de Rick Warren
tradus Rodica Botan

CRACIUNUL ESTE UN TIMP DE CELEBRAT CA DUMNEZEU ESTE PENTRU TINE

Fraza “pentru tine” este folosita adesea in Biblie. De exemplu, cind Domnul Isus se intilnea cu oamenii, primele lui cuvinte cu care li se adresa erau o intrebare:”Ce vrei sa-ti fac?” Cind Domnul Isus le-a dat cina pentru prima data ucenicilor, le-a spus:”Acesta este trupul meu care se fringe…pentru voi.” Apostolul Pavel spune “Daca Dumnezeu este cu noi…cine va fi impotriva noastra?” Cind esti confruntat cu un atac personal, este nemaipomenit de bine sa il ai pe Dumnezeu cu tine, dar este chiar mai bine sa stii ca El este …pentru tine.

Multi oameni se poarta ca si cum Dumnezeu in secret incearca sa-I prinda cu ceva, ca si cind in permanenta se joaca cu ei de-a prinsa, si abia asteapta ca ei sa faca ceva rau ca sa le spuna…”ti-am spus eu ca o sa gresesti”. Isi imagineaza ca Dumnezeu este un rautacios si un sadist cosmic care se bucura sa ne incilceasca planurile si in permanenta cauta metode sa ne critice, sa ne judece sau sa ne tina la respect. Dar insusi El, Dumnezeu ne spune cu totul altceva”Stiu ce planuri am cu tine…spune Domnul. Sint planuri de bine si nu planuri de distrugere, sa-ti dau un viitor si o speranta.”

Nimeni nu iti doreste binele mai mult decit Dumnezeu; si nimeni nu stie mai bine ce te va face cu adevarat fericit. Dumnezeu nu vrea ca sa iti fie frica de El. Vrea ca tu sa alergi…la El, nu …de El. De fapt de 365 de ori spune Dumnezeu in Biblie “Nu te teme”…cite un “nu te teme” pentru fiecare zi din an. Asa ca de ce ti-ar mai fi frica? Niciunul dinte noi nu stim ce o sa se intimple anul viitor, dar una stim, ca Dumnezeu ne iubeste, ca Dumnezeu este cu noi si ca Dumnezeu este pentru noi. Si orice om plus Dumnezeu este o “majoritate” in orice situatie.

Asa ca de unde vine frica de Dumnezeu? Din doua surse primare: o constiinta vinovata si ignoranta noastra ca nu il cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu. Biblia spune “In dragoste nu este teama. Ca dragostea perfecta inlatura frica, pentruca frica vine odata cu pedeapsa, Cel care se teme nu poate fi perfect in dragoste. Vinovatia ne face nesiguri.

Ati observat ca unii oameni sint extrem de nervosi de cite ori spui de Dumnezeu sau de Isus Christos in orice conversatie? Am vazut oameni care au pe loc o reactie viscerala la mentionarea numelui Isus. Instinctiv, somacul, fata si toti muschii lor se string ca si intr-o situatie cind ar trebui sa raspunda unui atac. Sau poate ai simtit in tine insuti reactia asta si te-ai intrebat de ce. Adrenalina incepe sa curga prin vinele tale. Un motiv comun este ca noi toti ne caram vinovatiile noastre ascunse din faradelegile pe care le-am facut si ne simtim rusinati de felul cum i-am tratat sau ne-am purtat cu alti oameni. Asumind ca Dumnezeu este suparat pe noi si ca o sa ne pedepseasca pentru toate lucrurile gresite incercam sa ocolim sa vorbim despre El.

Dar Dumnezeu nu este minios pe tine. El este minios pentru tine. Isus a spus ”Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume sa condamne lumea, ci sa o salveze.” Daca studiezi viata Lui Christos, ai sa realizezi imediat ca atunci cind faci o gresala Isus nu vine si iti baga nasul in ea…El o scoate gresala afara. El a venit sa stearga toate pacatele, greselile, scadintele si regretele. De aceea prima fraza pe care ingerul o adreseaza pastorilor a fost”Nu va temeti!” . Isus a venit sa ne salveze, nu sa ne bage in sperieti. Asta este motivul pentru care noi celebram

No comments: