13 December 2010

THE PURPOSE OF CHRISTMAS - ( 4 )

SCOPUL CRACIUNULUI
De Rick Warren tradus Rodica Botan

CRACIUNUL ESTE UN TIMP IN CARE SA CELEBREZI CA DUMNEZEU ESTE CU TINE

Asa cum am mai mentionat , multi oameni se simt singuri de Craciun. Chiar in momentul asta poate ca nu simti ca Dumnezeu este cu tine. Dar prezenta Lui Dumnezeu in viata ta n-are nimic de-a face cu simtamintele tale. Emotiile tale sint succeptibile la tot felul de influente, asa ca de multe ori nu te poti baza pe ele. Citeodata cel mai rau sfat pe care-l poti da cuiva este “fa asa cum simti”. Adesea ceea ce simtim nu este nici real si nici potrivit. Starea ta emotionala poate sa fie rezutatul unor amintiri, hormonilor, a medicamentelor ce le iei, a mincarii ce o maninci, lipsei de somn, tensiune sau chiar teama. Oridecite ori ma copleseste anxietatea (nelinistea) asupra unei situatii, imi amintesc mie insumi ca teama(FEAR in engleza) este False (falsa), Evidence (evidenta), Appearing (ce apare), Real (reala) .

Dumnezeu a venit pe pamint de Craciun ca sa-ti aduca aminte ca El este in permanenta cu tine, nu conteaza unde te aflii. Asta este o realitate de o simti sau nu… Biblia spune “Nu ma pot duce departe de Duhul Tau! Nu pot fugi de prezenta Ta”.Dar tu trebuie sa te conectezi la prezenta Lui in fiecare moment, si asta este un lucru pe care trebuie sa-l inveti. Am vorbit despre aceasta in cartea mea “The Purpose Driven Life”.

Citeodata bebelasilor li se da doua sau trei numa ca sa onoreze pe unele rude. Dumnezeu a ordonat ca la Isus sa I se dea mai multe nume care sa explice scopul venirii Lui pe pamint. Unul dintre numele Lui Isus este “Emanuel”. Inseamna, “Dumnezeu este cu noi”. Nu degeaba ingerul le-a spus pastorilor “Nu va temeti”. Trebuie sa-ti pierzi frica cind Dumnezeu este prezent. Prezenta lui calca in picioare teama noastra.

Poate ca ai fost abandonat in viata ta, de sotie, de parinti, de copii tai, sau de oamenii pe care i-ai considerat prieteni. Toti am suferit durerea de inima cind am fost respinsi intr-un fel sau altul. Poate ca ai experienta urii rasiale sau a prejudiciilor etnice, sau ai fost tratat nedrept din cauza genului, sau ai suferit din cauza intolerantei pentru religia ta.Daca este asa imi pare rau, dar Dumnezeu nu te-a abandonat, si nu o va face niciodata. Biblia spune “ Dumnezeu a spus “N-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi”.

Una dintre cele mai mari promisiuni a lui Dumnezeu din Biblie spune ca de vei merge prin ape adinci, Eu voi fi cu tine. Cind vei merge prin riuri de dificultati, n-ai sa te ineci. Cind vei pasi prin focul opresiunilor, n-ai sa arzi; flacarile n-o sa te consume. Nu stiu exact in ce dificultati te ineci acum sau unde este focul din viata ta; dar stiu ca oriunde si orice ar fi, Dumnezeu are cunostinta de ele, ii pasa de ele si de tine, te intelege si trece prin ele cu tine. Nu esti singur. Si cu asta ne apropiem de al treilea aspect a Vestei Bune trimise de Dumnezeu.

No comments: