17 December 2010

PACE PE PAMINT...

De Joe Stowell Tradus Rodica Botan


     Nu as vrea sa intru in conflict cu un cer plin de ingeri…dar trebuie sa admit ca m-am gindit adesea la faptul ca ingerii au promis pace pastorilor din Cimpia Bethleemului. Si pentru urmatorii 2000 de ani pacea a fost rara …sau inexistenta pe planeta noastra. Razboaiele au continuat sa distruga vieti inocente, violente domestice si calamitati si divorturi…in numar din ce in ce mai ridicat, biserici rupte si neliniste peste tot si chiar pacea in inimile noastre pare a fi doar un vis frumos care ne ocoleste.
     Unde este pacea promisa? Dar, daca stam si reflectam, realizam ca Isus a adus tot ce era nevoie ca sa existe pace in lume. Ne-a invatat principiile pacii, a chemat oamenii de pretutindeni sa se iubeasca unii pe altii - sa-si iubeasca aproapele- vecinul, ca pe sine insus. Si in timp ce parasea aceasta planeta ne-a spus…"Va las pacea Mea- va dau pacea Mea." (Ioan 14:27). Ne-a spus sa intoarcem si obrazul celalalt, sa mergem o mila in plus, sa iertam greselile altora, sa renuntam la lacomie, sa ne toleram slabiciunii unii altora, sa traim si sa servim si sa iubim pe cei din jur asa cum El ne-a iubit pe noi.
     Acuma…pare a fi alegerea noastra aceasta pace de care vorbim. Pavel in Romani 12:18 exprima cam acelasi lucru…"Atit cit depinde de voi, traiti in pace cu toti oamenii.":
     De Craciunul asta , hai sa facem acest dar al pacii lumii in care traim ca sa reflectam Pacea pe care a adus-o si a dorit-o pentru noi Printul Pacii.

2 comments:

viorica abbu said...

"Pe pamânt avem de toate
Si mai bune si mai rele
Si închisori si libertate
Si am putea
Si nu se poate
Si ruina si cetate,
Genii mari si frunti tembele,
Vânt ce sta si vânt ce bate,
Si martiri dar si lichele,
Nedreptate si dreptate
Si-am putea si nu se poate
Si noroi si stele !"

A Paunescu

cherie said...

Iisus se adreseaza sufletului si cand esti credincios ai "pace interioara"... Aceasta este pacea la care se refera El.
In Vechiul Testament Dumnezeu este Dumnezeul ostirilor si prin Moise vorbeste poporului Israel nu evreului in particular.
Dar oamenii nu prea fac deosebire in mesajul timis prin Moise si mesajul trimis prin Iisus. Dumnezeu este acelas dar mesajul este altul si asta se intampla dupa parerea mea pentruca se confunda Dumnezeu tatal cu fiul . Sunt una, dar pana la un punct asa cum este un parinte fata de fiul sau...