25 April 2010

UN PSALM PENTRU TIMPURI DE CRIZA...


Domnul Isus ne-a promis ca nu ne va lasa singuri. El este Pastorul cel bun...imi imaginez ca nu este cu nimic mai prejos decit acest pastoras, care doarme cu oitele lui...

Iata un Psalm care mi-a fost de folos linga cei care intrau la operatii, linga cei muribunzi, in situatii disperate... Mi-am invatat copii sa-l recite pe de rost de cind erau mici, si le-am spus ca daca vreodata se intimpla ceva tragic si sint singuri...sa si-l spuna in gind si sa se concentreze in ceea ce spun - pentruca aceste cuvinte sint pline de putere. Sint inspirate de Dumnezeu exact pentru noi, sa ne aminteasca de El...

Marturisesc ca mi l-am spus si eu de multe ori, si de fiecare data mi-a adus confort. Iata Psalmul...

PSALMUL 23
"Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste pe pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna; imi invioreaza sufletul, si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.

Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mingiie. Tu imi intinzi masa in fata protivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el.

Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului  pina la sfirsitul zilelor mele.
.................
Motivul pentru care am ales sa recit acest Psalm in toate momentele grele din viata este pentruca este un Psalm al crizelor si se adreseaza  mai tuturor problemelor pe care le avem sau le vom avea in viata...

"Nu voi duce lipsa de nimic"...este asta o fraza convingatoare? Daca sint obosit, mihnit in suflet, sau confuz..."El ma paste pe pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna; imi invioreaza sufletul, si ma povatuieste pe carari drepte". Daca mi-e frica...cu El "nu ma tem de nici-un rau". Daca sint batjocorit de cineva...El , imi intinde masa in fata dusmanilor...ce onoare pe mine. Imi unge capul cu untdelemn...asta este un gest care se facea atunci cind se alegeau imparatii in Israel...ce cinste imi da...si asta in fata celor ce ma dispretuiesc?!

Apoi sfirsitul Psalmului este raspunsul umblarilor noastre zilnice..."Fericirea si indurarea". Nu umblam noi toti dupa fericire? Nu este acesta un Psalm al crizelor ?
-

4 comments:

cella said...

O saptamana necrizata, binecuvantata si plinaaaaaaa de da peste cu dragoste de la Tata.
Cu mare drag.

Elena said...

Psalmul 23 (la ortodocsi Psalmul 22) il rostesc mereu cand merg la serviciu si mai spun si
Platosa Sf. Patrick care este foarte ajutatoare, bineinteles cand sunt rostite din toata inima cu credinta.
Elena Tg Jiu

Rodica Botan said...

Cella...tu esti ca o dimineata cu soare...si neaparat o dimineata de weekend...ca alea imi plac cel mai mult...
God bless!

Rodica Botan said...

Si Eu il spun Elena...si ar trebui sa mai invat citeva. Imi place 139...O saptamina usoara...