17 April 2010

DACA-I SIMBATA...SINT IN GRADINA!

Astazi lucrez in gradina ...Am intrat in casa sa iau o gura de apa rece, si m-am gindit sa va mai pun citeva fotografii luate acuma citeva zile.
Imi amintesc ca buna mea pierdea mult timp prin gradina. Nu m-am gindit niciodata ca indeletnicirea asta imi va ocupa vreodata timpul. Dar cred ca gradina a devenit una din satisfactiile vietii mele. M-am gindit adineauri ...ca doar in afara sa pun plantele in pamint si sa le ud...nu fac nimic. Dumnezeu le-a creat si El da apa si soarele si le face sa creasca. Treaba mea este sa smulg buruieni si sa curat...
Oare nu-i tot asa si cu oamenii? Domnul Isus ne-a spus sa mergem in toata lumea si sa ...fim gradinari buni...Sa imprastiem saminta, sa udam, sa curatam de omizi...sa taiem crengile uscate...Numai ca ades credem ca alta este treaba noastra si nu stim sa ne bucuram de ceea ce Dumnezeu face sa creasca...nu-i dam slava Lui pentru ceea ce El a creat si El creste...Si pentru asta primim inapoi satisfactii de nebanuit.
Acuma ma duc inapoi ...Cit mi-e de drag sa stau pe blog...atita ma cheama primavara afara. Si daca ati vedea ce frumuseti si ce miresme...?! Ciresele au inceput sa creasca, prunele...trandafirii sint ceva nemaipomenit...e cald si frumos..."Frumoasa e natura pe care Dumnezeu...maret in fiecare an o-mbraca tot mereu..."

4 comments:

A.Dama said...

Tu ai deja flori de salcam?
Noi mai trebuie sa asteptam...
Faci papara de salcam?

:)

Rodica Botan said...

Paoara de salcim? Este pentru prima data cind aud de asa ceva...dar...ma abonez la papara ta cind o s-o faci...
:) Am avut doi salcimi uriasi in fundul gradinii dar i-am taiat anul asta ca imi umbreau jumatate din gradina. Dar in gradina vecina este un salcim ale carui ramuri nu stiu de granite...si asa am beneficiat de frumusetea si aroma florilor de salcim. Trimite-mi cind o sa poti si daca gasesti, o saminta de tei...ca n-am vazut tei pe aici deloc...

viorica said...

Bravo Rodica ,esti ca o albinuta .Si eu am inceput in gradina lucru dar...a dat cu lapovita si ninsoare si nu stiu daca isi mai revin florile mele.

Rodica Botan said...

...aici este o primavara minunata...as sta mai degraba in gradina decit in casa...

Sper sa-ti invie si tie florile...