24 April 2010

BODOGANEALA DE WEEKEND!

Alin Cristea said...


Lui Marius Cruceru i-am scris că e MĂGAR!
Dvs. cum să vă scriu altfel decît că sînteți MĂGĂRIȚĂ?
Sau: ASINĂ?

Pe linkul asta...
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/04/dezinvitat.html
.............................................
...Am tot incercat sa schimb subiectul...sa scriu despre altceva pe blog, nu despre Alin. Dar ...realizez un lucru. Daca nu se da la mine, se da la alti oameni. Trebuie consumata energia respectiva, cumva. Si m-am hotarit sa-mi sacrific din timp si sa sacrific din blog ca sa te acomodez...Aline- VARSA-TI INTELECTUALITATEA...POATE SCAPI DE EA.

In America este un joc pentru copii. Poza unui magar se pune pe un perete. Dar magarul nu are coada. Copii sint legati la ochi ca la baba oarba si li se da coada cu o pionieza si trebuie sa mearga si sa puna coada magarului...Bineinteles ca coada aterizeaza unde aterizeaza si asta face ceva distractie pentru copii. (aici cer cititorilor sa para distrati si sa zica dupa mine ...ha-ha...)

Alin e la mintea copiilor, ca altfel nu-mi imaginez motivul acestor crize...si ca atare are chef sa se joace si el cu coada magarului...Dar nu vrea nimeni sa stea pe post de magar...si este frustrat sarmanul ca n-are cum sa se distreze. S-a saturat sa se joace in mahala si sa arunce cu noroi in trecatori si sa faca pe toata lumea mahalagioaica, s-a saturat si de jegul de la Razvan...acuma a gasit un bat si crede ca dreseaza magari.
I-Haaaaaaaaaaaaaaaaaa zice el pe-aici atit de des, sperind sa i se raspunda...(din nou dragi cititori, pentru distractia oaspetelui meu de onoare va rog...toti in cor...ha-ha...)

Ce nu isi aduce aminte bine Alin este, cit de important a fost acest animal in istoria vietii Domnului Isus...Maria a calatorit pe un magarus cind s-a dus la Bethleem sa-l nasca pe Domnul Isus, apoi tatal Lui Iosif L-a pus pe magarus si a fugit in Egipt ca sa-I scape viata...Il gasim pe magarus la intrarea in Ierusalim...victorios inaintea mortii chiar...El si la moarte s-a dus victorios. Sa nu mai vorbesc de faptul ca in orice turma respectabila, trebuie sa fie un magar care sa care poverile. N-as putea gasi mai multe caracteristici cu care sa ma pot simtii onorata.

Asadar...iau cuvintele de mai sus drept compliment. Sa ma pui in rind cu Marius...este iara un compliment. Si am de gind sa arunc si eu o "injuratura" pocaiasca domnului Alin Cristea.

 Sa te mustre Domnul meu...

15 comments:

Alin Cristea said...

3 minciuni:

1. N-ați încercat să schimbați subiectul. Sînteți dependentă deja de subiect... Și, desigur, neputincioasă... Nu o dată ați făcut apel comunitar... Degeaba...

2. Nu e adevărat că fac "pe toată mahalagioacă" (asta-i hiperbolizare inutilă de mahalagioaică). Numai pe mahalagioaice. Pe măgari îi fac măgari!

3. Nu este adevărat că nu nu-mi aduc aminte de măgarii din Biblie. Dar eu nu la animale m-am referit. Ci la... reflexele măgărești ale oamenilor... Iha!

Dar mai bine să ne facem lecția zilnică de gramatică:

- e nu isi aduce aminte bine Alin este, cit de important - nu se pune virgulă!

Pînă acum v-am scutit de chestiunea virgulelor.

- sa ma pot simtii - cu un singur i!

Desigur vă puteți simțiiiii cu cîți i vreți, că văd că tot degeaba....

Cît despre sacrificat timp și blog... blogul vi l-ați sacrificat demult... S-a dus dracului...

Iar timpul, precum se vede, vi-l tot pierdeți...

Aveți vreun rezultat cu Alin Cristea de un an încoace?

Dimpotrivă!

Și să vedeți ce mai urmează!

Numai că eu chiar nu-mi sacrific nici timp nici din blog, după cum bine știți!

Ia cugetați la un lucru: credeți că oamenii (normali) mă vor judeca după o vorbă? După o săptămînă din viață? Sau după toată viața?

Păi nu e prim dată cînd pun la bătaie capitalul meu public și prestigiul de care mă bucur.

Ar fi trebuit să vă dea de gîndit asta!

Dar, ce să vă fac, limbuția limbuție...

Mai cugetați din cînd în cînd...

Rodica Botan said...

Am o propunere...Cite greseli de gramatica gasiti in commentul lui Alin? Eu am gasit citeva.

Si apoi fraza..."Nu este adevarat ca nu-mi aduc aminte de magarii din Biblie"...Trebuia sa te faci avocat Aline...nu stiu cine te-ar fi angajat sa il aperi...dar...oricum ai fi intentionat totusi sa practici o meserie...si chiar intentiile conteaza nu? Mai ales cind nu este altceva de luat in considerare...

Alin Cristea said...

Nu vreți să cugetați, nu?

Pentru asta trebuie timp...

Existe diferite tipuri de greșeli. Dacă îmi voi găsi cîndva timp (și chef), voi scrie despre ele.

Grotesca antipatie dintre noi nu are de a face cu greșelile gramaticale. Cititorii mai răsăriți, dacă mai aveți totuși și d-ăștia, și-or fi dat seama pînă acum.

Greșelile gramaticale sînt pretexte AICI. Eu nu de greșeli gramaticale m-am legat de fapt, ci v-am sancționat cînd NU ați vrut să corectați. Și, mai mult, este vorba că nu puteți accepta stilul MEU superior. Să vă fie de bine, că doară n-o să mi-l schimb pentru dumneavoastră, cucoană măgăriță care scrieți minciuni despre mine și lăsați și pe alții să mă numească cum nimeni pe lumea asta nu ar trebui numit.

Și mie mi se fac observații. Și corectez și spun Mulțumesc. Poate chiar în fiecare zi mi se întîmplă.

Nu am CUM să corectez un comentariu dacă l-am trimis. Sigur că sînt greșeli, că joc scrabble în timp ce scriu astfel de comentarii, care nu mi se par de o importanță deosebită.

Există, rar, site-uri care oferă un minut sau două în care un comentariu trimis să poată fi corectat, reformulat, completat.

Vă mai spun încă o dată: cugetați de ce unul ca Alin Cristea (care știți bine că e foarte ocupat) a optat să-și pună în joc prestigiul.

Am experiență cu așa ceva.

Desigur, am și experiențe...

Măgarii și măgărițele Domnului...

Rodica Botan said...

"Grotesca" (eu stiu ca este groteasca- dar ce stiu eu?) antipatie...!Hmmmm...Acuma spui de ce vi pe aici...?! Ca invers nu este adevarat. Mi-ar place nespus sa faci ceva bun cu talentele pe care le ai...Ma simt tot asa de frustrata privind cum ti le risipesti ca si cu stocurile care merg din ce in ce mai prost...O investitie proasta...atita tot!

Si ai dreptate...Nu pot suporta stilul tau superior. Pentruca nu te gasesc superior. Te gasesc galagios, te gasesc ca esti impertinent, obraznic, dar nu...superior. Ca o muzica cintata bine din punct de vedere tehnic dar care este la volum maxim si cintata fara nici un alt sentiment decit ala de "antipatie groteasca"...

Eu ti-am scris pe blogul tau cind ai gresit cuvintele si ai corectat, dar nu mi-ai multumit! Si tot tu strigi la altii ca sint mincinosi?

Stii povestea cu paduchiosul? Sau vrei sa ti-o spun? Mie imi plac povestile...

Si sa raspund la ultima avertizare, scrisa de tine..."Vă mai spun încă o dată: cugetați de ce unul ca Alin Cristea (care știți bine că e foarte ocupat) a optat să-și pună în joc prestigiul."... Sa-ti spun un secret..."prestigiul tau"...nu este in pericol. Tine-o numai tot asa...

Alin Cristea said...

Grotescă, nu grotească

DEX-ul e pe Internet, am mai spus de atîtea ori, de ce nu verificați?

http://dexonline.ro

Un exemplu aici:

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/foto-arta-grotesca-sforzesco-i-speriat-vizitatori

Rodica Botan said...

Satisfacut? Nimic altceva nu-ti atrage atentia, decit "cum" se scrie...nimic din "ce" se scrie?

Nu vezi ca traim zilele din urma si ne pierdem vremea cu nimicuri? Nu-ti pare rau de timpul si oboseala depusa sa ne masuram birnele din ochi?

Existam in zilele astea cu un scop...sa mai aratam directia oamenilor catre Christos. Acuma daca directia e buna...lasa sa fie scrisa cu mai multi sau mai putin de i. Important este ca sa arat cu degetul in directia care trebuie.

Asculta Aline...ti-am inteles ironiile si stiu exact unde vor sa bata. Dar tine minte versetul asta..."cui i s-a iertat mult, iubeste mult"...si mie mi s-a iertat mult. Stiu cine sint si de unde vin...si nu tin un secret ( nici n-as putea). Mi-am cautat fericirea de mai multe ori si n-am gasit-o ...am renuntat la cautari si m-a gasit Christos pe marginea unui sant , zdrentuita, flaminda, obosita, ranita, deceptionata...si m-a iubit exact asa cum eram.

Sint pe blogul asta cu un scop. Exista oameni pe care-i inteleg si carora le pot spune...mai este speranta, Christos iarta, a murit si pentru voi...uite...directia. Cauta-L acolo si o sa iti spuna tot ce ai nevoie sa auzi.

Tu ma obosesti si ma opresti din drum cu lectiile tale de gramatica, pe care n-am de gind sa le invat. Lucrez 10 ore cu cifre si lucruri importante si o gresala de-a mea ar putea curenta pe cineva. Eu am fost arsa la 12.000 de Volti si stiu ce inseamna. Imi dau toata silinta sa nu fac greseli acolo. Gramatica ...nu va ucide pe nimeni...ii va face sa rida, sau sa ...batjocoreasca ( cei ca tine). Scriu pe blog sa-mi stimpar singuratatea. Scriu pentruca am ceva de spus si n-am cui. Scriu pentruca stiu si am motive sa cred ca fac diferenta in viata citorva oameni.

Daca ai avea doar un pic de simt te-ai mai gindii si la altii nu numai la tine. Nu imi trece prin cap sa-ti iau frisca de pe tortul tau. Nu ma pot compara cu teologi, intelectuali, oameni de mare tinuta in lumea literelor...dar mi s-a dat acest dar al vorbirii pe care vreau sa mi-l exersez...GET OFF MY BACK!!! Fie-ti destul!

Alin Cristea said...

Cum, deja ați obosit? Eu abia m-am încălzit...

Pe mîine... :)

Rodica Botan said...

Dancos a avut ieri un comment pe care i l-am moderat; ca mi s-a parut exagerat. Dancos, te rog sa ma ierti - ai avut perfecta dreptate.

Dancos said...

Rodica, tu sa ma ierti pe mine...
Am invatat ceva de la viata, uneori escrocii sentimentali te ucid cu cruzime, fara sa le pese. Greseala ta, nu e fata de mine, ci fata de propria ta persoana: abordezi omeneste o situatie in care tu simti crestineste - asadar abordeaza situatia dupa litera Scripturii: insemneaza-l si pune-l deoparte, pana cand ii va veni mintea la cap, daca ii va veni vreodata... poti sa te rogi pentru el dar nu ai voie sa joci dupa sforile creaturii. Lasa creatura la spam, acolo ii este locul.

Rodica Botan said...

Dancos eu sint mai grea de cap...dar si asa, mai incet ...am ajuns si eu in sfirsit la "concluzie"!!!

Chiar daca nu am eu margaritare, dar ce am nu merita sa arunc...

Sa ai o duminica binecuvintata!

Dancos said...

Si inca ceva: nu stiu daca ai observat, dar dialogul promovat de el dincolo de sperietoarea "gramaticii" pe care o cunoaste atat de "bine" si pe care o citeaza ca sa-si legitimeze ideile "proprii", asadar dialogul acesta, purtat si promovat de dansul, este un dialog complet schizofrenic, din partea nemerniciei sale:
- te loveste o data, te loveste de doua ori, te loveste de trei ori, te loveste de patru ori... te loveste cate un cincinal dupa care te imbratiseaza; apoi o ia de la capat. Subiectul tacticii sale, ce ajunge sa faca? da din coada si asteapta un cauvant bun de la vesnicul nemultumit. Dialogul promovat de el este schizofren, la propriu. E bine sa iti fie mila de el, dar nu poti sfarsi ca el de dragul sau! Pune-l la respect, nu-i mai adresa o vorba pana nu se vindeca complet, iar vindecarea sa nu tine de vointa ta si nici de puterea ta!

Rodica Botan said...

...ciudat, excentric, om sucit...sint personaje cu care ma mai pot intelege. Dar in cazul asta... nu te poti dovedi de nimic...ca n-ai cu cine.

Si ai zis " dialogul promovat de el"...Nici nu stiu daca este dialog ca parca vorbesti cu ecoul tau...nu exista conversatie in care o anumita logica sa fie respectata. E ca si cind unul dintre noi vorbeste cu propriile lui halucinatii. Si stiu precis ca nu-s ale mele.

Domnul cu mila...Thanks pentru sfaturi. Cred ca sint la momentul cind nu mai am altceva de facut decit sa le accept, ca nimic altceva nu face sens, oricum.

Elena said...

Nu stiu cat de ocupat este domnul Cristea (din cate se vede are timp berechet), nu stiu ce studii are, dar nu se cade sa jignesti intr-un asemenea hal niste oameni cu care intri in polemica, zau nu va mai impaunati atat cu stilul dumneavoastra superior si mandria este un pacat de moarte stiti asta din studiile teologice pe care le-ati parcurs. Sa-mi fie iertata indrazneala!
Elena, Tg Jiu

Alin Cristea said...

Să mă prezint, pentru ignoranți?

Rodica Botan said...

Nu-i nimeni chiar atit de curios!
Am sa le explic eu ca nu pierd nimic daca nu te stiu! Stai calm!