24 May 2009

"VA DAU PACEA MEA..."

“Sint obosit, si-n suflet apasat!!!”…Noroc cu cintarea asta ca pot sa spun exact cum ma simt, fara multe cuvinte. Si motivele pentru care ma simt asa nu sint nici mai mari si nici mai grave ca altadata. Dar viata are vaile ei, si piscurile ei, si uneori cind esti in virf stii exact …ca urmeaza, coborisul .

Domnul Isus ne-a promis pacea Sa…dar o pune in inimile celor ce o primesc, altfel ea nu exista in stare de zacaminte ca si sarea sau argintul…si nu se culege de pe cimpuri…si nu o aduce vintul…si nu se ia de pe o persoana pe alta. Pacea o are doar El, Domnul Pacii.

Ai crede ca toti o au insa atit este de …”discutata” . Ia de exemplu un concurs Miss Univers si cu siguranta cineva acolo va vorbi de pacea in lume. Pelosi, vorbitoarea de la Casa Alba este in China. Credeti ca o sa spuna ceva despre problemele care exista acolo, despre drepturile omului, care sint incalcate? Nu…ea o sa vorbeasca acolo de pacea lumii si despre poluatie. Se pare ca poluarea este cea mai grava problema a lumii la ora actuala. N-ati stiut?

Numai eu sint obosita si-n suflet apasata? Nu cred. Am deschis usa sa ies in curte. La apartamentele din proprietatea vecina o tipa isi exerseaza dreptul la vorbire in fiecare zi si o face cu volumul dat la maxim. Suvoaie de murdarii ii iasa pe gura…Isi vintura fraustrarea. Unii psihologi sustin ca nu-i bine sa tii minia inauntru…dupa parerea lor trebuie sa o consumi. Vecina mea si-o consuma in fiecare zi. Ce-o fi in inima ei daca atita reuseste sa iasa afara? Ma indoiesc ca a stiut vreodata ce inseamna pacea…si citi altii sint in aceeasi situatie. Cum sa doresti ceva ce nu cunosti? O lume intreaga care nu stie si n-a simtit pacea niciodata…asta intradevar este poluare…o poluare spirituala.

Problema este ca ne ocupam prea putin de pacea din noi…si daca nu-i destula pace acolo, cum o sa rezolvi pacea familiei, pacea la locul de munca, pacea lumii? Vineri, sefa mea a facut evaluarile la tot grupul cu care lucrez. Pe rind ne-a chemat inauntru si ne-a spus ce crede ea despre munca, comportamentul, implinirea sarcinilor ce ni se dau. Am primit un compliment asa… tare neasteptat. Printre alte lucruri care mi le-a spus, a mentionat faptul ca in grupul cu care lucrez eu sint “the peace keeper” (cea care mentine pacea). Am fost incintata de aceasta observatie …mai ales ca natura mea “originala” este mai degraba “a drama queen”(regina a dramei). Ca oamenii sa aiba randament trebuie sa existe o stare de liniste si de bine ; si m-am straduit sa mentin acea stare explicindu-le mereu cind veneau cu cite o jelanie unul impotriva altuia ca scandalul nu va fi folositor nimanui. Dar asta-i diplomatie…si merge doar pentru o vreme. Nu putem sa tinem in control spiritele altora. In primul rind daca eu n-am pace in suflet, voi fi obosita. Problemele apasa…ala-i stresul in toata gloria lui. Iar pacea este ceva personal pe care o primesti doar de la Datatorul pacii…

Pentru mine, un verset are totdeauna darul sa ma redirectioneze. …”si chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrelor mortii, nu ma tem de nici un rau ca Tu esti cu Mine”…Doamne lasa-ma sa accept toiagul si nuiaua Ta…sa nu-mi fie frica de ele…Tu ai spus ca ele mingiie, nu produc durere; Tu nu lovesti - Tu numai povatuiesti pe carari drepte. Da-mi pacea Ta…ca nimic sa nu ma tulbure si sa stiu ca Tu esti cu mine…

8 comments:

Miriam said...

http://psalmdedor.blogspot.com/2009/05/concurs-literar.html

Un concurs literar! E primul...sper să îmi iese bine...Te aştept pe tine şi pe citirorii tăi!


PS. Scuze că nu am zis nimic de articolul postat...sunt în grabă...

viorica said...

Draga Rodica daca Dumnezeu nu iti da pacea ,cine altul?
Stii cantarea:
De sunt cat-odata intristat
si-n inima mea disperat
Pe cind n-am ce sa ma-ngrijesc de lucrul pamintesc
Atunci strig catre Dumnezeu
Sa-mi mangaie necazul ....
Pe mine tare mult m-a ajutat aceste cantari .De cite ori am fost intristata Dumnezeu mi-a dat in gind o cantare sau un vereset .Avem un tata care se ingijeste de copii Sai .I se cade toate multumirile!

Anonymous said...

Pacea care întrece orice pricepere vine doar după ce aducem înainte Domnului toate îngrijorările noastre....și le lăsăm acolo!

Mult har să vă dea Domnul!

cherie said...

Si totusi este pace. Supararile sunt trecatoare.

Rodica Botan said...

Mariana...ma voi prezenta in curind si am sa iti fac si ceva reclama...si eu am fost tot ocupata in ultimele zile...

Rodica Botan said...

Viorica...si cintarea aia este una din favoritele mele..."Atunci strig catre Dumnezeu...sa-mi mingaie necazul meu..." Multumesc de incurajare...

Rodica Botan said...

ambasadorule...am degete lungi si dupa ce las ingrijorarile in mina Lui...iara le iau inapoi...ai dreptate!!! Binecuvintari tie, familiei si...ambasadei!!!

Rodica Botan said...

cherie...nimic nu este mai adevarat decit ceea ce ai spus...toate sint trecatoare. Uitam insa citeodata. Cind sintem necajiti credem ca necazul tine o vesnicie si cind sintem fericiti...trece ca o clipita. Si timpul asta este atit de ...relativ.