08 May 2009

ARTA DE A TRAI FRUMOS...

Un interviu cu un Membru al Knesset Dr Arieh Eldad in New English Review...
Eldad:
Am avut un rol instrumental in stabilirea Bancii Nationale de Piele Israeliene, care este cea mai mare din lume. Aceasta banca inmagazineaza piele pentru nevoile zilnice cit si pentru un timp de razboi sau in cazul unor situatii de criza de magnitudine. Banca este situata la Hadassah Ein Kerem University - Spital din Ierusalim unde am fost chairman la sectia operatii plastice (plastic surgery).

Asa se intimpla ca mi s-a cerut sa fac rost de piele pentru o femeie Araba din Gaza care a fost spitalizata in Soroka Hospital din Beersheba dupa ce a fost arsa de familia ei. De obicei, astfel de atrocitati se intimpla in familiile arabe in urma oricarei suspiciuni ca femeia ar avea o relatie extramaritala. Noi am satisafacut nevoile Homografts necesare pentru tratament. A fost tratata cu succes de prietenul si colegul meu Prof. Lior Rosenburg, si apoi i s-a dat drumul sa mearga inapoi in Gaza. A fost totusi invitata pentru vizite regulate la clinica in Beersheba. Intr-o zi insa...a fost prinsa trecind granita incinsa cu un briu plin de munitie (suicide vest) . Intentiona sa explodeze inauntru clinicii spitalului - acolo unde i-au salvat viata. Spunea ca familia ei i-a promis ca o vor ierta daca se sinucide in felul acesta.

Asta este doar un exemplu al razboiului dintre evrei si musulmani care se da pe terenul Israelului. Nu pare a fi un conflict teritorial. Acesta este un conflict al civilizatiilor.
..........................
Articolul in engleza il puteti gasi mai jos. Mi-a picat pe mina tocmai acuma cind discutam la Concursul de pe blogul Cristinei, despre educatie. O mare parte dintre oameni nu sint de acord cu educatia crestina, cu Biblia. Asta ii deranjeaza cel mai mult...faptul ca insistam sa ne inspiram si sa ne luam coordinatele dupa Biblie.

Azi dimineata calatorind din nou spre munca, m-am gindit ca asa cum ziceau fetele ...educatia este diferita de la bordei la bordei. Cristina zicea ca ea isi educa fetele intr-un fel si altii isi educa copii intr-alt fel. Si copii au fost dati parintilor...ei ii iau in brate cind sint mici si nu vine guvernul sa-si bage nasul acolo cind nu miroase asa bine. Ar trebui sa si-l tina afara daca nu se intimpla Doamne fereste ceva atrocitati si parintii nu sint niste monstrii.

Dar totusi intre bordeie desi fiecare bordei isi are obiceiul lui, trebuie sa existe o relatie. Nicaieri n-am gasit o solutie mai buna decit cea pe care o da Biblia. Daca te duci la Koran o sa auzi de jihad...nu cred ca educatia aia beneficiaza pe nimeni...nici macar pe cel care invata ce este ura, fie ea si fara motiv si apoi traieste si actioneaza in ea.

Biblia da niste reguli de trait...dar una in special este cea care ar rezolva problema diferentelor de educatie..."sa iubesti pe aproapele, ca pe tine insusti" si "sa faci oamenilor ce ai vrea sa-ti faca ei tie". Asta este metoda de a produce o societate civilizata.

Poate cineva explica , vizavi de articolul ce l-am tradus, cum cineva care este salvat de la moarte se reintoarce sa faca rau celor care i-au adus alinare si s-au ingrijit de ranile ei? Si sint sigura ca toate astea au fost pe gratis, dat fiind faptul ca palestinienii din Gaza sint foarte saraci...

Domnul Isus este acela care a venit sa ne aduca alinare...si s-a sacrificat pentru noi. Stiti bine ce rasplata i-am dat. Doamne invata-ne sa traim frumos. Arta de a trai frumos este...EDUCATIA.
.............................

In an interview with Member of the Knesset Dr. Arieh Eldad in the New English Review...Eldad: I was instrumental in establishing the Israeli National Skin Bank, which is the largest in the world. The National Skin Bank stores skin for every day needs as well as for war time or mass casualty situations. This skin bank is hosted at the Hadassah Ein Kerem University hospital in Jerusalem where I was the chairman of plastic surgery. This is how I was asked to supply skin for an Arab woman from Gaza, who was hospitalized in Soroka Hospital in Beersheba after her family burned her. Usually, such atrocities happen among Arab families when the women are suspected of having an affair. We supplied all the needed Homografts for her treatment. She was successfully treated by my friend and colleague Prof. Lior Rosenberg, and discharged to return to Gaza. She was invited for regular follow up visits to the outpatient clinic in Beersheba. One day she was caught at a border crossing wearing a suicide belt. She meant to explode herself in the outpatient clinic of the hospital where they saved her life. It seems that her family promised her that if she did that, they would forgive her.This is only one example of the war between Jews and Muslims in the Land of Israel. It is not a territorial conflict. This is a civilizational conflict.

2 comments:

marta said...

Femeia araba a facut asa pentru ca asa a fost educata. Te surprinde,dar ei asta inteleg a trai frumos.Deci ce este atunci educatia?
Bunicul meu a fost ordonanta in Bucuresti si spunea familiei ofiterului ce inseamna sa fi crestin,care sunt faptele credintei,cum se comporta un crestin.Era o famifie educata.Dupa toata stradania bunicului a venit si raspunsul urmator din partea cucoanei:noi facem toate astea din educatie!
Ma intrb, o fi deajuns educatia?
Educatia imbraca pe om asa cum frunzele imbraca pomul si este frumos un pom infrunzit asa cum era si zmochinul.Dar Isus nu sa multumit cu atat,El a vrut roada.
Sunt frumoase frunzele si de folos, sunt multe si le sta bine sa fie cit mai viguroase cat mai scolite ele dau frumusetea pomului dar rostul il da rodul.DAca nu ai rod degeaba ai frunze te usuci.
Stiti ce este educatia? roada Duhului:dragostea,bucuria,pacea,indelunga rabdare,bunatatea,facerea de bine,credinciosia,blandetea,infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.
Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeusi neprihanirea Luisi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Anonymous said...

I should digg your article so other people can see it, very helpful, I had a hard time finding the results searching on the web, thanks.

- Thomas