19 May 2009

UNDE ESTE DREPTATEA?




Am o durere sa va spun. Vreau sa merg public cu nedreptatea asta. Acu vreo citeva saptamini dupa un test de singe , mi-am vazut viata intoarsa pe dos. Doctorita a chemat acasa sa-mi spuna sa tin diet; Deb a chemat doctorita, au vorbit, au planuit, si numa ce m-am trezit cu Laura ca da buzna la frigider si-mi lasa acolo doar apa si lubenita…si usoare urme de iaurt…

Apoi m-au tirit pe la parcuri sa ma alerge, ma terorizeaza cu telefoanele, m-au facut sa cumpar niste lapte transparent ca poti sa citesti ziarul prin paharul cu lapte…Si m-au pus la pascut. Le-am explicat ca si vacile care maninca numai iarba se ingrasa…dar fara succes.

Acuma ma terorizeaza asa de-o vreme. Ati auzit de tofu? Daca n-ati auzit, cu atit mai bine. Nu cred ca exista ceva mai lipsit de gust, culoare…forma…personalitate. Se da drept “animal” si cind colo este vegetal…Sa nu aud de numele asta…daca s-ar putea niciodata.

Acuma ieri in drum spre Aeroport in Sacramento s-o luam pe Cristina, Deb si prietena ei indianca Nav, m-au dus la “Cheese Factory”. Oh…sa vedeti acolo torturi si tortulete…care mai de care. Am trecut frumusel pe linga ele, si mi-au ramas ochii la vitrina in timp ce salivam si lasam o dira in urma mea. Ne-a dus the hostess la o masa faina, ne-am asezat…si mi-am admirat servetelul si furculita. Cind a venit chelnerul, femeie in toata virsta, m-am simtit ca un copil de 5 ani cu mamica lui…Dupa doua uitaturi severe, i-am spus chelnerului ca sint pedepsita si o las pe Deb sa comande ce sa maninc; ca altfel ne-am fi certat ca doua harance acolo in mijlocul restaurantului.

Mi-i s-a promis o bucata de piine neagra, dar calda, daca accept nu stiu ce mincare cu gaina…La momentul ala, mi-as fi dat ultima suflare pentru o felie proaspata de piine. Am acceptat…La Nav I s-a facut mila de mine si mi-a dat trei bucatele mici de cartofi prajiti, si astfel si-a riscat prietenia ei cu Deb care cu o privire de terorist a pus-o la punct. Mi-am mincat piinea cu inghitituri mici, cum mincam ciocolata pe vremea cind eram copil ca sa tina mai mult…Am lasat jumate din mincare in farfurie…Mi-am lasat umerii in jos si am luat atitudinea unui copil rau …

La urma am trecut din nou cu limba scoasa pe linga torturi…mai degraba torturi-acte de tortura…Am si citeva poze sa nu ziceti ca mint. Sint intr-o situatie jalnica. Ma “usc” de foame linga atitea bunatati…Unde este dreptatea?

6 comments:

ted said...

Rodi, nu te lăsa! După câteva săptămâni, te vei obişnui şi o să fii mândră că poţi mânca şi... iarbă! Dacă e spre sănătatea ta, merită! Şi io încerc... dar nu am pe Deb cu mine ;-)

towinwoman said...

Buna Rodica, fii tare, eu am probleme cu dulciurile ca si tine, salivez ca o dependenta cand vad o cofetarie. E drept ca eu i-au pastile care sa-mi taie pofta de dulce, dar tu trebuie sa fii tare, sa lupti. O sa treci si peste asta si te vei simti mult mai bine. Nu o cunosc pe Deb , dar ma bucur ca este acolo pentru tine. Sanatate la amandoua si multa putere. O sa reusesti, ai avut probleme mai mari in viata, asta e un fleac.

Dana2dor said...

Buna Rodica!
Si eu sunt, din pacate, in aceeasi situatie.
De Paste, sotul meu a avut cinci zile febra mare si nu stim nici acum ce a avut, pentru ca nu a fost raceala si nu a tusit, nu i-a curs nasul, nimic din toate acestea.
Asa ca imediat dupa sarbatori ne-am dus la doctor si am facut impreuna mai multe analize.
Rezultatul: el este aproximativ OK, dar nu trebuie sa mai manance gras pentru ca are "ficatul gras" ?!, iar eu m-am trezit cu o groaza de probleme: diabet, hipertensiune, un chist la rinichi etc. Si eu care ma credeam sanatoasa, doar putin mai plinuta decat acum 10 ani, ceea ce era oarecum firesc la ce bunatati gatesc.
Ei, si acum de la sarbatori incoace, iata-ma ca tin regim. Dar ma simt si mai bine.
In plus, l-am descoperit pe Montignat si dieta lui mi se pare logica. Am inteles ce se petrece in organismul meu si acum invat cum sa fiu sanatoasa si sa nu ma simt frustrata. Iti recomand cu caldura sa-i citesti cartea: Ma hranesc, deci slabesc.
Multa sanatate si putere de adaptare la noul stil de viata iti doresc, cu prietenie Dana

Rodica Botan said...

Ted...trebuie sa o trimit pe Deb acolo...de urgenta. Si chiar daca nu merge, numa sa te bombardeze cu e-mailuri despre dieta...un fel de spalare a creierului...Numai ca nici al tau nu cred ca e usor de spalat...

:) prietenul la nevoie se cunoaste insa...si multumesc de indemnuri...iarba pare din ce in ce mai ...verde!!!

Rodica Botan said...

towinwoman...am sa incerc...ca tare ar fi fost buna o bucata de tort...vitrina aia era de groaza...

Rodica Botan said...

Dana si eu cred ca tot pe-acolo ma aflu ca si voi: mi-a zis ceva de ficat , rinichi ...plus colesterol. Tot incerc sa-mi conving fetele ca nu-s testele mele ca mi-au gresit analiza...etc.
Nu tine insa...mi-au zis ca au doar un parinte si intentioneaza sa-l tina...Nu m-as impotrivii daca tinutul asta ar insemna o mincare mai apetisanta insa!!!