01 May 2009

IN CURIND...CONCURS PE BLOGUL CRISTINEI...

Un anunt sper binevenit pentru cei carora le plac concursurile. Cristina…

(http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2009/04/29/ministerul-educatiei-din-romania-indoctrineaza-elevii/)

...are un articol pe blogul ei care mi s-a parut important. Ea s-a documentat despre anumite lucruri care unora dintre noi nici nu ne-ar fi trecut prin cap…si a adus la lumina informatii cu privire la educatie care v-ar fi de folos sa le cunoasteti. Detaliile despre concurs le veti gasi pe blogul ei (in curind). Eu am gasit ca tema pe care ea o abordeaza merita toata atentia. Asa ca …ma alatur ei in acest concurs si particip suportind jumatate din premiul pe care ea il va acorda. De asemenea ea o sa va lamureasca in curind despre reguli s.am.d. pe blogul ei unde va rog sa va trmiteti ideile, planurile de viitor, sugestiile.

Din ce am discutat cu ea pe Messenger…citeva idei. Si scriu doar citeva pentruca ma grabesc sa-mi fac bagajul sa plec pe 2 zile intr-un retreat…

-Educatia era importanta in timpul comunistilor pentru toata lumea, fiind pentru majoritatea oamenilor singura investitie pe care o puteau face in viitor…in copii lor.
-Odata cu …democratia…situatia in Romania pare a fi asa de cu susul in alta parte…ca nu mai conteaza ce educatie ai, conteaza citi bani ai la banca. Asa ca parintii incearca sa asigure altceva pentru copii lor…nu neaparat o buna educatie, crezind ca si asa educatia nu le va asigura o viata mai buna.
-Lipsa unei educatii bune nu inseamna neaparat lipsa unei educatii. Un creier va asimila informatiii oricum…si daca nu-l hranesti cu lucruri bune, va asimila ce vede in jur.
-Chiar daca ii dai copiilor destui bani sa le ajunga o viata…ii pot cheltui si pot ajunge in scurt timp la roscove daca nu stiu sa gindeasca.
-Sint parinti care cred ca copii mici pot fi lasati pe seama altora sau a televizorului…ca o sa se ocupe de ei mai tirziu…Total gresit. Casa de la fundatie se ridica. Incearca sa pui un acoperis puternic pe o casa cu o temelie subreda.
-Unii dintre noi am emigrat in alte tari si ne-am robit in speranta ca situatia materiala pe care am creat-o ii va face pe copii nostrii fericiti. Daca nu ne-am ocupat insa de ei asa cum trebuie…multi am realizat ca am gresit tinta…si unii ne-am pierdut copii pentru care am zis ca am venit aici in primul rind.
….Lista mea poate continua la infinit. Astea sint doar citeva idei care sa arate de ce este importanta educatia…

Acuma Cristina a descoperit (si veti gasi asta in articolul ei) ca “cineva” planuieste mari schimbari in invatamintul din Romania…si cred ca nu o face cu stirea sau aprobarea voastra, a parintilor si celor interesati. S-ar putea sa aveti inca timp sa remediati situatia ; dar in orice caz, merita sa cunoasteti adevarul. De asemenea merita sa avem o intilnire virtuala si sa ne impartasim gindurile si ideile si sa ne ajutam unii pe altii ca sa putem sa razbim in criza asta nu numai economica dar si spirituala si educativa…criza zilelor din urma.

Va doresc tuturor multa inspiratie…va rog sa scrieti, sa ne impartasiti idei si experiente si ingrijorari…si sa si cistigati un premiu la sfirsit. Succes tuturora…
Concursul pe blogul cristinei…

3 comments:

cherie said...

Cristina, Cristina ! Dar cum ajungem la Cristina ?

cherie said...

Scuze ! Am ajuns cu click pe adresa data de tine.

Rodica Botan said...

Cherie...te asteptam sa participi. Blessings to you!