08 May 2009

EDUCATIA FARA CHRISTOS=UN POM FRUMOS CU MULTE FRUNZE DAR ...FARA ROADE

In urma articolului de mai jos , am primit commentul de mai jos. Bogat, solid...convingator. Cititi-l si voi. Intimplarea este ca o cunosc pe Marta...

In Biblie ni se mai spune ca femeile cele mai in virsta trebuie sa se ocupe de cele mai tinere si sa le invete, sa le indrume ...Cind cineva care a mai trecut printr-o situatie asemanatoare iti spune din experienta personala...asta este modul cel mai avantajos de a invata. Persoana care a scris acest comment este o astfel de mamica si o astfel de matusa si o astfel de bunica.

Sfatul ei este demn de luat in considerare...si eu una ii multumesc. Iata ce scrie:
...............................

Femeia araba a facut asa pentru ca asa a fost educata. Te surprinde, dar ei asta inteleg prin a trai frumos.

Deci ce este atunci educatia? Bunicul meu a fost ordonanta in Bucuresti si spunea familiei ofiterului ce inseamna sa fi crestin, care sunt faptele credintei, cum se comporta un crestin. Familia ofiterului era o familie educata. Dupa toata stradania bunicului a venit si raspunsul urmator din partea cucoanei: noi facem toate astea din educatie!

Ma intrb atunci, o fi deajuns educatia? Educatia imbraca pe om asa cum frunzele imbraca pomul si este frumos un pom infrunzit asa cum era si smochinul. Dar Isus nu s-a multumit cu atat, El a vrut roada. Sunt frumoase frunzele si de folos, sunt multe si le sta bine sa fie cit mai viguroase cat mai scolite ele dau frumusetea pomului dar rostul il da totusi numai rodul.

Daca nu ai rod degeaba ai frunze. Stiti ce este educatia? Roada Duhului: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.

Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

2 comments:

ari said...

rodica apreciez foarte mult ce scrii si citesc cu mare interes :)

Eu inca nu vorbesc ca am o fetita de aproape 3 ani, invat de la voi! Povestiti cat mai mult ca aveti ce :)

Rodica Botan said...

ari...bine ai venit . Si ma bucur sa impartasesc si sa invat mai mult de la oricine este dispus sa aduca ceva nou la acesyt subiect important.

Sa-ti traiasca fetita...Oh...ce dulce virsta...iti vine sa-i maninci la 3 ani, atit sint de dulci!!!
Blessings