06 May 2009

Rezultate la CONCURSUL LUI LeeDee

LeeDee a avut in Aprilie un Concurs de microtexte.
http://leedee.wordpress.com/microexe-2/aprilie-2009/

Am participat si eu cu cele de mai jos. Acuma, nu m-am priceput eu nici macar atita sa stiu ce-s alea microtexte, dar am invatat, si in toata dreptatea LeeDee m-a ajutat si mi-a periat si slefuit frazele un pic. Si scuturate si dichisite de ea...nu arata de loc rau...ce ziceti?


RODICA BOTAN
1. M-am săturat să tot caut poziții care nu-s de nasul meu. Am coborât pe scara din dos la locul potrivit. Și, ce să vezi ? Cu cât coboram, cu atât eram mai sus ! (03.04)

2. Când Dumnezeu m-a vindecat de neputință, ce credeți c-a făcut ? Nu mi-a dat papuci de balet - mi-a dat niște bocanci de alpinist ca să pot cuceri înălțimile ! (03.04)

3. Știam că Dumnezeu ne-a numărat și ne ocrotește până și perii din cap și nici unul nu cade fără voia Lui. Dar s-a întâmplat ca astăzi să-mi pierd … peruca ! (03.04)

4. Mă străduiesc să fac bine în fiecare zi și asta e greșeala de căpătâi. Cum mă pot relaxa când răul mă pândește ? Cred că trebuie să Te pun pe Tine la treabă ! (10.04)

5. Ai spus să-Ți dau îngrijorările mele, să le arunc asupra Ta. Diavolul le-a notat și mi le tot repetă. Voi cânta o cântare de laudă cu sonorul dat la refuz ! (10.04)

6. Doamne, mi-ai dat copii ca să-i cresc eu pe ei sau ei pe mine ? Mă străduiesc să fiu ceea ce nu-s încă: ceea ce ești Tu ! Altfel, ce exemplu pot fi pentru ei ? (10.04)

7. Pe câte căi străine am umblat, am auzit multe măgărițe vorbind. Și m-am oprit cu ele. N-am mai stat de mult de vorbă cu niciuna. E semn că nu mai bat câmpii ? (10.04)

8. Am văzut defilând de Pașt e tot felul de cristoși, pe diferite rute și cu felurite înfățișări. Probabil nu le-a spus nimeni că Adevărul nu poate fi reprodus ! (22.04)

9. M-am pregătit să plec în misiune. Dar ieșind din casă, am văzut că Dumnezeu mi-a pus un Lazăr la poartă. Acum nu mai pot pleca nicăieri: mă împiedic de ochi ! (22.04)

10. Ne îmbrăcăm potrivit cu locul unde mergem. Unii își pregătesc și ținuta de îngropăciune. Dacă nu vrem să arătăm ridicoli morți, de ce o facem când suntem vii ? (29.04)

1 comment:

A.Dama said...

Rodica, multe sunt rugaciuni, asa ca au ajuns la destinatie. Mi-au placut bocancii de alpinist. Exista pe orice marime. Pana si pentru prunci. :)