28 May 2009

O ZI DIN VIATA LOR...

Concursul Cristinei este pe sfirsite. Si-au dat mai multi cititori cu parerea si…sint multe si diverse pareri. Asa cum si educatia este de mai multe feluri.

Vrei sa ii educi pe copii sa locuiasca in Franta? Ai sa-i inveti frantuzeste si ai sa ii inveti din Istoria si geografia si cultura acelei tari si tot ce tine de ei. Vrei insa ca copii tai sa fie mostenitori ai cerului? Este o alta cultura, o alta limba, alte obiceiuri si alte filozofii…care trebuie invatate. Depinde ce vrei de la educatie…depinde unde vrei sa te duci cu ea. Nimeni nu aprinde lumina sa o puna sub obroc; iar educatia isi are rolul ei…sa deschida usi spre un viitor, nu?

De aceea…intrebarea ”ce este educatia?” este destul de grea. Am gasit astazi insa pe blogul Cristinei un raspuns la o intrebare care nu v-ati pus-o inca…dar ar trebui. Cum? Cum se face educatia? Cristina a gasit cel mai nimerit loc sa-si invete fetitele- acasa…Fetele ei sint ceea ce are ea mai valoros pe lume si ea stie ca sint un dar de la Domnul dar numai pentru un timp…pina cind vor fi si ele mature si vor merge la casa lor. De aceea foloseste timpul cu folos. Nu miine…nu anul viitor…ci foloseste acel “acum” care este atit de pretios.

Ce dar minunat…ce jertfa frumoasa facuta de o mamica…Cititi va rog articolul ei . Linkul este mai jos. Ce sa spun? Jos cu palaria!!!
http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2009/05/02/o-zi-din-viata-noastra-de-homeschool/

No comments: