25 May 2009

RETETA DE COMPOT DE CIRESE...DE LA LIA...

Reteta mea de compot este asa:
Aleg ciresele mai mari si sănătoase, le spăl apoi le pun în borcane. Daca vă plac fructele din compot umpleţi borcanul mai mult de jumatate cu fructe dar sa nu depaşească trei sferturi de borcan; dacă nu, puneti în borcan fructe mai puţin de jumătate de borcan, după preferinţă.

La borcanele de 800 gr eu pun trei linguri de zahăr peste fructe apoi umplu borcanul cu apa până la baza filetului (sus trebuie sa rămână gol de un deget sau două borcanul)Se închide bine cu capacul şi se fieb 30 minute în bain-marin.

Fiecare borcan se infasoara in hartie de ziar, in cratiţa unde se fierb se pune un ziar in doua pe fundul ei apoi se aşează borcanele şi se completeză apă în cratiţă cât să stea trei sferturi borcanele în apă. După ce-au fiert se stinge focul iar borcanele ramân în cratiţă pană se răcesc.

Apoi se pun în cămară. Zahărul nu va fi topit în borcane dar aşa trebuie să fie. Până la iarnă va fi numai bun. Spor la treabă.Daca mai sunt întrebări, scrie-mi.

3 comments:

disa said...

Eu turnam apa clocotita, in care fierbeam zaharul, dar voi incerca si reteta asta. Merci!

Rodica Botan said...

...spor la...borcane...disa...

DORINA said...

hi Rodica .
Ma bucur ca ai pus reteta ta a compotului de cirese eu o faceam cu apa fierbinte ca si Disa si mai mult faceam din visine in borcane de 10-12 litri .asta pt.provizia de iarna in Romania.Aici am fact doar de citeva ori cind Gicu prefera :( pa pa