15 December 2012

URARI ...


Ma grabesc pina nu vine 12/21/12 sa imi trimit "felicitarile de Craciun si Anul Nou", nu de alta dar unii traiesc inca cu teama ca sfirsitul lumii va fi pe 21 Decembrie si nu vreau sa "dispara" din lumea noastra fara sa fie felicitati. Am o felicitare mai veche dedicata democratilor, si cum este la moda sa reciclezi, m-am gindit sa trec si eu la aceasta actiune civica si corecta din punct de vedere politic si social si sa reciclez ce mai pot recicla. Deci...mai jos felicitarea...


Sarbatori fericite tuturor prietenilor mei care nu citesc si nu cred in Biblie...


Va rog sa acceptati fara sa va simtiti obligati sa va implicati in vreun fel, cele mai bune urari de bine, pentru o sarbatoare potrivita din punct de vedere ecologic, acceptata din punct de vedere social, fara intentia sa va produca nici un fel de stres, fara posibilitatea sa creeze adictii, sarbatoare a solstitiului de iarna neutra din punct de vedere a sexului, practicata dupa propria dumneavoastra dorinta si cu respect de traditiile cele mai atragatoare ale religiei pe care la libera alegere le practicati, sau practicile seculare pe care le-ati insusit la buna voastra alegere, cu respect pentru alegerile religioase sau seculare si traditiile celorlalti din jur sau lipsa oricarei religii ( sau respect pentru religiile sau lipsa religiilor altora) sau insusirea unor traditii (sau nu) din nou la buna si libera voastra alegere si dupa bunul vostru plac. De asemenea va doresc succes fiscal si impliniri personale pe urmatorul an calendaristic 2013, lipsit de complicatii medicale( ca datorita noilor schimbari ale lui Obama , Obamacare nu va avea curind suficiente resurse sa va trateze nici un junghi si agentii de guvern fara educatie in ale medicinii vor putea sa  nu va aprobe tratamentele- deci atentie la imbolnviri) dar respectind si alte calendare la buna alegere a altor culturi ( din care faceti parte sau nu) a caror contributie facuta societatii au produs impreuna America zilelor noastre. ( Aici va rog sa va ginditi bine si serios la ce a facut lipsa lui Dumnezeu din sistemul de invatamint - si la rezultate atit de vizibile in evenimentele recente)...Si spun toate astea  fara nici o dorinta sa implic cumva ideea  ca America ar fi  mai grozava decit orice alta tara ca nu vreau sa fiu cumva invinuita astfel de ceva  urme cit de subiri si anemice de patriotism ( Doamne fereste) . De asemenea aceste urari sint facute fara sa iau in considerare rasa, confesiune, culoare, virsta, abilitate fizica, credinta religioasa, preferinta sexuala, sau calendarul dupa care va numarati zilele ( incluzind cel al lui Maya)…si cu dorinta sa fiu cit mai corecta din punct de vedere politic…

......................................................
Sper ca urarea mea a fost corecta din punct de vedere politic si completa . Am incercat sa ating toate punctele posibile si sa nu dau posibilitatea nimanui sa ma dea in judecata pentru vreo emitere sau pentru pregidism.

Iar celorlalti prieteni care inca cred in Dumnezeu si in Fiul Sau si Duhul Sfint,

va doresc sincer, simplu si din inima, un Craciun Fericit si Un An Nou Fericit – anul 2013 al Domnului Nostru Isus Christos!!!

7 comments:

Cristina said...

Super, Rodica. Am primit-o de la tine, dar nu am avut timp s-o traduc. You're good!

Anonymous said...

Urarea este foarte cuprinzătoare şi bine-scrisă.
Rogu-vă, totuşi, să acceptaţi o mică corecţie: conform normelor academice, corect este "complet", nu "complect". Motivul este etimologic (fr."complet", lat."completus").
Crăciun cu lumină şi bucurii. Cu voia Lui, vom mai auzi veşti şi din anul 2013 :-)

Rodica Botan said...

Tudor iti multumesc. In ultimii 32 de ani petrecuti in America am uitat ce stiam romaneste, nu mi-am mai reimprospatat romana ( pina in 2008 cind am inceput sa scriu pe blog nici n-am mai scris nimic decit citeva scrisori la inceput) si...nici limba engleza nu o stapinesc 'complet" sau cum as dori. Asa ca orice corectii care mi se fac in felul acesta politicos imi fac bine si sint multumitoare pentru ele...

Rodica Botan said...

Cristina...am mai adaugat cite ceva...este REVIZUITA ca sa fioe potrivita anului 2013. Te pup...

Cristina said...

Asta e, Rodica, nici engleza nu o stim bine si uitam si limba romana :) mai ales ca sint multe cuvinte pe care le-am folosit foarte rar sau chiar deloc, cum sa le mai stim :)

Da, trebuia revizuita, ca doua lucruri ar fi funny daca nu ar fi adevarate. In primul rind, multi care au votat cu Zero simt pe pielea lor ca alegerile au consecinte si li se taie orele de lucru:

http://www.allamericanblogger.com/24698/obama-voters-find-their-hours-being-cut-in-order-to-avoid-obamacare-bankruptcy/

Apoi, am citit ca unii democrati cer ca taxa pe aparatele medicale pentru care au votat in Obamacare sa fie aminata. Pai daca e asa de buna, de ce o amina?? O sa fie vai de noi, Rodica. Bine ca avem speranta in Dumnezeu, ca altfel am lua-o razna!

Visan-Miu Tudor said...

"Complect" este o greşeală destul de comună - o perioadă, aceasta era forma corectă (deci spaţiul autohton este "vinovat", "stâlcirea" n-a venit din exterior).
În restul, textul este, gramatical vorbind (şi nu numai), impecabil.

AncaT said...

aaaa superb!!! mega like!!! :)