30 December 2012

IN ASTEPTAREA LUI 2013...

     Sintem pe ultima suta de metrii...consumind cu repeziciune ultimele ore ale anului. Din punct de vedere fiscal fiecare an se termina cu un fel de calcul, se face o balanta si platim guvernului taxele pe care le datoram pe anul respectiv. Din punct de vedere spiritual sintem liberi sa facem ce vrem - cel putin deocamdata... Cunoastem regula , stim ce avem de facut dar Dumnezeu ne-a dat timp sa ne maturizam suficient ca sa stim sa facem alegeri potrivite. Emotional...sintem care cum ne prinde noul an...unii bucurosi altii tristi - numai ca starea asta este atit de relativa si se poate schimba precum vremea...Ne da careva un bobirnac si ne apuca risul. Ne da altul un bobirnac si zicem ca-i sfirsitul lumii...Cine mai intelege?
     Ma uit la ultimul an si simt nevoia sa imi numar binecuvintarile inainte de a ma uita la scadintele ce le-am avut- pentruca El Domnul meu a fost credincios inca un an promisiunilor facute - pe cind daca stau sa ma uit la mine ...cad iarasi in depresie.
     Ce ma bucura azi e faptul ca mi-am amintit la timp ca Biblia mea imi spune..."lasind in urma toate"...si "privind inainte la premiul" promis...si asta trebuie sa ne fie atitudinea la sfirsitul acestui an.
A fost cum a fost...am facut si bine si rau. E bine sa ne uitam la partea rea doar ca sa ne cerem iertare si apoi sa le lasam toate neajunsurile, nemultumirile, nelegiuirile, nelamuririle, nesimtirile si alte "ne"uri la crucea din Dealul Iubirii...
     Si vreau ca anul asta sa imi iau zborul...Cineva imi amintea ca a zburat cindva cu aparate de zbor fara motor ...Va dati seama ce simtamint o sa avem cind gravitatia o sa lipsesasca , cind atractia spre rele o sa inceteze, cind totul o sa fie lumina si adevar si bucurie si dragoste? Se scurge vremea catre eternitate. O eternitate pe care o vom petrece ori cu Dumnezeu ori fara El. Cine stie citi ani o sa mai avem sa numaram de acum incolo? Sfirsitul este aproape...sau...Inceputul este aproape.
     Cind gongul va suna ora 12.00 si ultimul an va icni plecind spre trecut...am sa ma bucur de plecarea lui ...si am sa cint "tot mai aproape Doamne, catre Tine". Noi traim cu imaginile create de noi in trecut fara sa ne gindim la viitor. Da, pe pamint lucrurile nu vor merge mai bine ci mai rau. Asa scrie! Dar...pentru cei care asteapta venirea Domnului este un timp de freamat si de bucurie. Sa citim mai des parabola celor zece fecioare...sa luam hotarirea sa fim din cele intelepte si sa cautam urgent dupa ulei pentru candela. Nu dupa mincare, nu dupa fineturi, nu dupa proprietati noi ( usor de dat sfat la altii insa cind camara e plina...) ci scrie ACOLO ca de ulei in lampa s-a dus lipsa in perioada respectiva. In loc de economia lui Obama sau a Europei sau a Romaniei, sa ne gindim la economia uleiului din candela, ca acolo o sa avem cele mai mari probleme.
     Ca orologiul va suna inceputul lui 2013...si ne vom zbengui fericiti...nu stiu exact de ce- poate pentruca asa face toata lumea si sintem prinsi in iuresul acestei lumi. Dar cind va suna goarna...si nu mai este mult...nu stiu precis cum vom reactiona. Iar daca nu ne pregatim din vreme este si mai clar cum vom reactiona...si muntii vor refuza sa ne acopere...si marea sa ne inghita...
     Va scriu doar ce-mi trece mie prin cap la sfirsitul acestui an. Poate voua va trece prin cap altceva. E bine sa ne gindim putin la unde sintem, pe ce drum mergem, incotro ne indreptam...Cel putin sa fim orientati ca facem noi alegerea in viata si nu lumea...ca nu ne luam dupa multime, ca sintem cel putin stapini pe vointa noastra.
      In speranta ca cei care veti citi veti decide sa faceti o analiza si sa luati decizii potrivite, va doresc tuturor sa intrati cu bine in noul an, sa va umpleti bine candela si sa luati si rezerve ca sa nu ne gaseasca Mirele pe intuneric.
   

1 comment:

Anonymous said...

Da, suntem mai aproape de Domnul cu un an de aceea Domnul sa ne ajute sa fim intelepti.
La multi ani!!!
ana
anatatarandras.com