31 December 2012

BINECUVINTARI DE AN NOU...

     Ma preocupa de ceva timp...poate de citiva ani...binecuvintarile. In special biecuvintarile parintilor. Este un lucru biblic dar care nu l-am vazut practicat de loc. Nu in sensul in care il gasim in Biblie.
     Cind ma gindesc la aceste binecuvintari, imediat ma duce mintea la Iacov si la felul cum l-a inselat pe fratele sau Esau sa-i ia binecuvintarile. Ce pretuite erau binecuvintarile tatalui lui pentru el...Si cit a pus in joc ca sa le obtina.
     De cind Deb a devenit asa bolnava am simtit nevoia nu numai sa ma rog pentru ea dar de cite ori ma cheama seara simt nevoia sa o binecuvintez. La inceput mi s-a parut peste mina...parca suna cumva fals. Mi-am zis la inceput..."da, cine ma cred eu sa o binecuvintez?" Tot eu mi-am raspuns..."sint mama ei"...am dreptul- si nu numai - am datoria sa-mi binecuvintez copiii. Si o fac - si ma bucur de acest prilej pentruca de cele mai multe ori cind ma simt neputincioasa in fata unei situatii, aceste binecuvintari sint singurul lucru pe care-l mai pot face, pe care-l mai pot da - pe linga rugaciuni.
      De ce m-am apucat sa vorbesc despre binecuvintari? Ascultam astazi pe drum  de la lucru despre un  muzician crestin care a inceput la un moment dat sa isi binecuvinteze audienta. Si efectul a fost atit de puternic incit oamenii au simtit o putere, o schimbare , o bucurie...o mingaiere...in cuvintele pe care le-au auzit. Unii s-au intarit in credinta...si altii au invins boli si probleme si depresii. Tot ce ne trebuie este o inima curata si plina de dragostea Lui Christos. Si ce-i cu asta? Cum ce?
     Este sfirsit de an...si unii dintre cei care se abat pe acest blog mi-ati lasat sau mi-ati trimis e-mailuri in care imi spuneti ca cititi si va bucurati de unele mesaje. Ce as putea sa va dau eu, ce as putea sa fac pentru voi acum la sfirsit de ani decit sa va binecuvintez cu binecuvintarile Domnului meu, care este atit de bogat incit bogatiile Lui nu scad niciodata. Si El este atit de darnic incit are si vrea sa dea tuturor din belsug. Va binecuvintez sa aveti un an plin de bucurii, curate si sfinte, sa fiti sanatosi in trup si suflet si sa va traiti viata in curatie. Va binecuvintez sa fiti si voi insiva o binecuvintare pentru casele voastre, prieteni si cunoscuti si toti sa stie ca sinteti fii si fiice ale Celui Prea inalt. Va binecuvintez sa traiti in lumina si sa fiti sarea pamintului...si tot ce este bun, si drept si folositor si demn de urmat - aceea sa va insoteasca.

1 comment:

Marta said...

Cuvinte n-am deajuns ,sa pot sa-ti multumesc ..... pentru minunata urare si pentru binecuvintari .Domnul sa ti le daruiasca si tie si celor pe care ii iubesti, din plin in noul an....