02 December 2012

...PLOUA...

     Ploua astazi!
     Timp mohorit... Ma chinuie tot felul de dureri pe care nu le pot explica, ca nu stiu exact ce ma doare...si nici de ce... Cind se schimba vremea stiu dinainte. Asa stia si Buna mea cind se schimba vremea - stia starea vremii mai bine decit meteorologii...Asta este parca instinctul lutului...dar sufletul? El ce simte?
     E faina ploaia...daca o tine scurt -nu cind se lungeste la nesfirsit. E buna ploaia ...dar aduna apa pe strazile din jurul casei mele de abia treci cu masina - intotdeauna ma face sa ma gindesc la zilele potopului.
     Dar... ploaia este o binecuvintare - ne place sau nu ne place, ne deranjeaza sau nu, sau ne incomodeaza si ne strica planurile poate...Dar cu toate acestea ploaia este o binecuvintare.
     Poate nu este o binecuvintare la momentul cind ne uda pina la piele, ne face sa ne ascundem pe sub strasini, ne strica iesirile la iarba verde si mai stiu eu ce alte neplaceri mai poate sa ne faca...dar ploaia ramine totusi o binecuvintare. Ea uda pamintul in care este semanata saminta - sursa existentei noastre fizice.
     Exista si alte lucruri care sint in viata noastra ca si ploaia. Vin in viata noastra neprogramate de noi si ne uda...ne strica coafura, ne strica planurile, sarbatorile, ne sifoneaza existenta...dar aceste "ploi" sint parte din procesul de rodire de mai tirziu...sint o binecuvintare, atita vreme cit avem mintea deschisa catre viitor si cit avem o perspectiva corecta a vietii.
      Sintem obisnuiti sa traim cu hamburgers de la McDonald si sa ne luam cafeaua la fereastra vreunui Sturbucks. Toate sint din viteza si trebuie sa se rezolve automat...pronto...pe banda. Asta ne place si asta vrem . Numai ca asta e planul nostru nu planul Aceluia care da ploaia binecuvintata la timpul de El stabilit...pentru implinirea planurilor concrete stabilite tot de El inca inainte de a ne fi nascut noi...
     Ploaie afara cu picuri molateci acuma...ca o mingaiere...ca si ultimele lacrimi dupa ce ai tras un plins bun si te-ai saturat de plins. Si parca ti-a facut plinsul ala bine...ca ti-a picat la timpul potrivit. Ca uneori e bine si sa plingem; ne descarcam de ceva...ceva de care trebuie sa ne despartim...
     Ploua afara...ploua cu binecuvintari nestiute inca ...ploua ca o mingaiere...ploua ca o durere alinata...ploua...
   

No comments: