22 December 2012

PREOTII...FARA CRACIUN...


    Curatenie de Craciun...oh...ce treaba migaloasa...Si muncind asa de una singura ( mai mult fara spor) ma gindeam la marii preoti carora Irod li s-a adresat cind au venit magii sa intrebe de Imparatul de curind nascut...Dumnealor au stiut exact locul unde trebuia sa se nasca Mesia...dar nici macar unul din ei nu s-a deplasat sa mearga si sa vada daca este adevarat ce spun magii...S-au dus magii sa-L caute si mai pe urma oamenii lui Irod ca sa decapiteze toti copiii pina la doi ani dar, preotii nostri nu s-au deplasat deloc...Cred ca nu era corect din punct de vedere politic sa faca acest gest...nu? Daca ar fi facut vreo miscare Irod i-ar fi banuit de conspiratie. Cum sa-si piarda dumnealor slujba?
     Pai, stai un pic...ai cui preoti erau dumnealor? Preotii lui Irod? Informatia era la ei si ei chipurile Il asteptau sau ar fi trebuit sa-L astepte pe Mesia). Ce conflict de interese aici...Traiau din slujirea acestui Dumnezeu ...de care erau total dezinteresati...preotia lor nu era decit o slujba - dar nu o slujba pe care o faceau Domnului ci isi slujeau propriilor interese.
     Cam asa gindesc eu .... Si orice aluzie la alti preoti si papistasi si pastori si oameni ai credintei din zilele noastre care slujesc...o idee fara continut ...si care nu se deranjeaza sa Il caute si sa Il gaseasca pe Christos este absolut intimplatoare. Nici nu fac aluzie la predicatorii care propovaduiesc prosperitatea...sau la cei care ocolesc sa serveasca intregul meniu biblic, ci aleg doar subiecte care sa incinte urechile selectiv cultivate ale ascultatorilor...Nu...nimic intentionat.
     Ingerii nu s-au deplasat insa sa-i anunte si pe preoti de venirea Lui Mesia...s-au dus doar la citiva pastori si le-au deschis astora fereastra cerului pentru o clipa. Sint multi oameni si astazi care isi lasa interesele sufletului pe umerii unor reprezentanti falsi ai unor religii goale, si traiesc cu un gind de multumire ca sint la adapost. Povestea magilor si a preotilor din vremea Domnului Isus ar trebui sa-i puna pe ginduri. In toata povestea Craciunului preotii sint cei care au cea mai proasta imagine - sint oamenii care AU STIUT DE NASTEREA LUI MESIA, DAR N-AU FACUT NIMIC.
     Tu prietene...tu care stii povestea Craciunului...ce faci? Nu cumva sa te iei dupa preoti ca ei sint impreuna cu Irod dintre personajele rele . Mare...mare  atentie!

No comments: