14 December 2012

NU MAI ESTE TIMP DE FILOZOFAT...


Odata, eminentul filozof John Dewey l-a gasit pe fiul lui in baie. Podeaua era inundata cu apa si fiul lui incerca din toate puterile sa nu lase apa sa iasa din incapere si sa inunde restul casei vrind sa salveze ce se mai putea salva. Profesorul precum ii era lui obiceiul a inceput sa se gindeasca, pe indelete, filozofic… incercind sa gaseasca ramificatiile mai adinci ale acestie situatii. Dupa citeva momente insa fiul sau vazindu-l inca ginditor si inactiv i-a spus cumva iritat…
-Mai Tata…asta nu-i momentul sa faci meditatii si filozofii …te rog pune mina pe matura si lopata…si ajuta-ma!!!
…………………
Botezul este actul prin care spunem in mod concis si definitiv – am terminat cu filozofiile si sintem gata sa punem mina sa facem treaba. Zig-Zagler spunea ca cea mai mare locomotive din lume poate fi oprita pe sine punind la fiecare din cele 8 roti un singur bloc de lemn de 1 inch grosime. Aceeasi locomotive in miscare la peste 100 de mile pe ora poate sa treaca printr-un perete intarit cu otel cu grosimea de 5 fits.
……………………
Noi credinciosii nu ne putem permite sa stam inactivi…mai ales ca timpul pare a fi foarte…scurt…si Cel ce a promis ca vine, va veni. Intrebarea ramine…cum ne va gasi? Filozofind?

King Duncan, Collected Sermons, www.sermons.com

2 comments:

Anonymous said...

Nu ne va gasi filozofind.Ne va gasi cintind.Toate adunarile au trecut la alcatuirea de coruri de tineret, coruri de adulti, fanfare de tineri, fanfare de adulti, orchestre de nu mai stie nimeni ce fel, basca sa socotim si pe "artistii" care tin cu tot dinadinsul sa ne arata ei noua ce pot ei.
Din 3 ore de PROGRAM duminica, 2,45 ore cintam, ne shouim, iar 15 minute filozofam.Restul este folosit pentru RUGACIUNE.
Dar nu este nici un motiv de ingrijorare. In biblie, in cuvintul scris Domnul Isus a lasat o intrebare: va mai gasi credinta la revenirea lui?
Raspunsul este clar ca lumina zilei:
-va gasi programe, coruri,fanfare,orchestre si artistii razleti.Inchinatorii vor fi murit mai de demult, sau chiar cu ceva vreme mai devreme.
Doamne ai mila si da intelepciune pastorilor pusi sa pasca turmele si nu sa se pasca pe ei.Ezechiel 34

Rodica Botan said...

Si cintarea poate fi o rugaciune. Depinde cum o spunem...Iar rugaciunea poate fi un act pentru privirile trecatorilor ( cum o faceau fariseii)...
Multimea de oameni in biserica nu inseaamna intotdeauna succes in lucrare - ca o multime de oameni l-au asteptat pe Domnul cu crengi de palmier in mina ca apoi o saptamina mai tirziu sa-l aleaga pe un tilhar sa fie eliberat si sa-l trimita pe Domnul Isus care i-a vindecat, le-a dat sa manince si i-a invatat - sa-l trimita pe cruce.
Important este sa te intilnesti singur cu Christos undeva...fie ca astepti ca si Ana si Simion la templu o viata intreaga, fie ca te duci dupa apa la fintina...si cind te-ai intilnit cu El nu mai ai nevoie sa filozofezi despre nimic...