18 December 2012

FORMULA SECRETA...

    Am aflat un amanunt interesant astazi citind "my daily Bread". Imperiul Bizantin se zice ca a folosit in razboaiele purtate o solutie cu niste calitati deosebite. Solutia asta a fost probabil ( dupa unele surse) descoperita de greci pe la 672AD si  putea sa arda si in apa, de aceea efectul ei era devastator. Compozitia ei chimicala ramine un mister pina in zilele noastre cu toate ca s-au facut multe cercetari cu dorinta de a reinventa formula - dar fara rezultat.
     O sursa devastatoare in viata noastra de credinciosi este limba...ori ca spunem prea mult, ori prea putin , ori cu rautate, ura, nepasare...si cite alte amaraciuni le putem arunca cu limba noastra. Si ce pareri de rau mai putem avea dupa ce scuipam ceva nepotrivit...Cuvintele noastre pot aduce viata sau moarte, mila si afectiune sau pot sa insemne pe cineva pentru viata. Sint cuvinte frumoase pe care nu le uitam niciodata si sint rautati care ne distrug si ne maninca sufletul ca un acid tare...
     Cuvintul Domnului aduce mingaiere, viata, bucurie, pace, biruinta...Il putem imprumuta de la El. Cuvintul Lui are putere si lucreaza . Este formula secreta a Lui Dumnezeu...si nu este spre distrugere - ci pentru crestere.
     In timp ce cuvintele noastre ne aduc regrete si dureri de suflet, Cuvintul Lui ne pazeste de tot ce este rau...ne vindeca , ne binecuvinteaza. Oare de ce nu-L folosim mai des?

No comments: