27 December 2012

CIND IUBESTI CU IUBIREA LUI...

…Devotions …
“Utmost for His Highest” by
Oswald Chambers – tradus Rodica Botan

Dragostea pentru cei mai multi dintre noi nu are o definitie clara; chiar daca vorbim adesea despre ea, nu stim exact ce inseamna. Dragostea este preferinta suprema a unei persoane pentru alta persoana, iar in mod spiritual, Isus doreste ca aceasta preferinta sa fie pentru El (Luca 14;26) .


Cind dragostea Lui Dumnezeu ne copleseste inimile prin Duhul Sfint, Isus Christos ia primul loc in viata noastra fara nici un effort; apoi urmeaza ca noi sa practicam lucrurile mentionate de Apostolul Petru.


Primul lucru pe care-L face Dumnezeu este sa ne scape de ifose si sa scoata pozele pioase si pretentiile din fiintele noastre. Duhul Sfint ne descopera ca Dumnezeu ne-a iubit si ne iubeste nu pentru ca eram sau sintem noi atragatori ci pentru ca este in natura Lui Dumnezeu sa ne iubeasca.


-“Acuma”…imi zice El…”este vremea sa arati si tu aceeasi dragoste altora. Iubeste-i cu dragostea cu care te-am iubit Eu. Am sa-ti aduc in fata un numar de oameni pe care nu poti sa-i respecti dar pentru care trebuie sa arati dragoste exact asa cum ti-am aratat Eu tie.”


Si nu poti sa umbli in virful degetelor in situatiile astea- multi au incercat dar au obosit repede.


“Indurarea Domnului nu s-a sfirsit…” este foarte lunga…Dar sa ma uit sa vad cum S-a purtat El cu mine. Faptul ca Dumnezeu mi-a aratat suprema Lui iubire ma trimite si pe mine in lume sa iubesc pe oameni in acelasi fel. Dragostea Lui pentru mine este nesfirsita si…asa trebuie sa ii iubesc si eu pe cei din jur. Cresterea mea spirituala se opreste insa atunci cind incep sa dau semne de nerabdare si sa ma minii. Ma minii pentru ca traiesc cu o persoana ciudata ( eu).Numai imaginati-va cit de dezagreabil am fost eu cu Dumnezeu pina acuma…sint eu pregatit oare sa fiu atit de identificat cu Domnul Isus incit viata Lui si dulceata Lui sa fie turnate prin mine catre cei din jur in orice imprejurare?


Nici dragostea naturala si nici cea divina nu vor ramine in noi daca nu sint cultivate, Dragostea apare spontan dar trebuie sa fie hranita si mentinuta prin disciplina continua.

1 comment:

Anonymous said...

Imi place meditatia.
ana
anatatarandras.com