23 December 2012

BUSINESSUL CRACIUNULUI...

     Ma gindeam astazi in drum spre biserica la toate alergaturile pe care le fac oamenii in jurul sarbatorilor de Craciun. Ne omorim sa facem curat, sa procuram cea mai buna mincare, cel mai bun desert, altii dau si dupa bautura...lumea intreaga alearga... de-si rup picioarele sau...fac pana de cauciuc. Aci in America nu se observa atita cit se vedea in Romania unde toata lumea era pe drum , in tranvai, troleu, autobuz si cu sacosele pline. Cam asa cred eu era si in Bethleem pe cind Maria, Iosif si un magarus si-au facut aparitia in orasul supra aglomerat.
     Noi spunem povestea Craciunului in fiecare an...si ne aratam indispusi si pe drept dezaamagiti de cetatenii Bethleemului pentru ca nu si-au deschis casele sa-L primeasca pe Mintuitorul lumii. Dar omeneste acuma...oamenii erau si ei ocupati - businessul era in floare; oare putem sa-i invinuim ca-si vedeau ca si noi de treburile importante ale zilei? Nu facem si noi la fel? Sintem ocupati cu familia noastra...sa aiba tot ce le trebuie. Sintem noi dispusi sa impartim camera copilului nostru cu niste straini? Dar dormitorul nostru personal? Nu sintem putin falsi si nedrepti cind citim cu intonatie povestea Craciunului si lasam sa se intrevada dezaprobarea noastra categorica la felul cum s-au comportat hangiii si alti locuitori care isi inchiriasera spatiile locative? Doar businessul este business, nu?
     Ma si mir ca nu ne este rusine citeodata sa vorbim despre altii cind noi nu sintem cu un gram mai buni ca ei. Nici nu mi-a trecut prin cap sa ma uit in jur sa vad daca este cineva care are o nevoie personala ( Maria si Iosif asta au avut- o nevoie personala) pe care s-o implinesc inainte de a-mi incepe pregatirile de Craciun...
      Si uite ca in povestea de Craciun a acestui an - poveste din Modesto, eu sint cea care mi-am investit timpul, banii si energia sa-mi fie mie si familiei mele comod si bine de Craciun si nici macar n-am fost atenta daca bate cineva la usa mea...darmite sa-i mai si raspund. Sau poate am si zis NU...fara sa-mi dau seama ca cine face un bine unuia dintre acei micuti de care vorbeste Biblia, Domnului de fapt i se face acel serviciu...
     Si uite asa rezulta din povestea Craciunului ca sarbatoarea asta n-a fost nici sarbatoarea oamenilor de afaceri si familisti ocupati...si nici a preotilor pe care i-a durut exact in cot sa afle vestea de la magi. Atunci ...a cui este sarbatoarea?

   

No comments: