06 December 2012

SA NE INTOARCEM...

     Astazi am auzit ca se lamenta cineva ca "au pierdut pe Domnul Isus " din sarbatoarea de Craciun. Cu toata zoala asta si zorzoanele si traditiile si reclamele care i se fac sarbatorii...undeva intre cadouri si beteala s-a pierdut Pruncul Isus, Sarbatoritul Craciunului.
     Si nu-i o exagerare si nu-i cu intentie rea sau dorinta de a defaima sarbatoarea. Nici macar nu-i cu dorinta de a ataca bradutul cu lumini...Toate ar fi ok daca nu s-ar pierde intre atitea lucruri care s-au tot adunat in contul Craciunului ceea ce este cel mai important - motivul sarbatorii.
      Nu va faceti insa probleme...puteti anul asta sa reparati gresala. Pina si parintii Domnului Isus l-au pierdut odata si au mers cale de doua zile fara El. Dar...la un moment dat au realizat ca Isus nu este cu ei. Stiti ce au facut? S-au intors inapoi la Ierusalim si L-au cautat. Si L-au cautat peste tot si Lau gasit ...stiti unde? L-au gasit in Templu...Si cind I-au facut observatie, s-au ales ei cu o ...observatie. Tinarul Isus le-a amintit ca nu putea sa fie decit in Casa Tatalui Lui...de ce L-au cautat in alta parte?
       Ideea mi se pare grozava mai ales ca se pare ca foarte multi dintre noi am pierdut in sarbatoarea asta pe cine era cel mai important...Cel Sarbatorit. Eu zic sa facem drumul inapoi...si sa-L cautam acolo unde stim ca-L putem gasi. Si sarbatoarea noastra va fi abia atunci minunata. Beteala si pomul si colinzile si darurile nu pot sa ne faca nici un rau daca sint pentru Sarbatorit si daca Sarbatoritul este in centrul atentiei noastre iar restul este doar un decor pregatit special pentru El.

1 comment:

Marta said...

Chiar asa gindeam si eu zilele trecute .Sa-l chemam pe Isus in inimile noastre ,sa-l ascultam si sa-l iubim .Aceasta imi doresc si mie. De neinteles si de regretat este faptul ca azi merge multa lume la biserica (cel putin in Rominia ) dar acolo nu se intilnesc cu Isus si oameni vin tot fara credinta si fara dragoste. Ma doare si ma rog.