21 August 2010

DE VORBA CU UN ...BIZDIC...

Am terminat cu odihna… nu - nu ma gindeam la faptul ca vacanta s-a terminat, ci la faptul ca cel mai insistent si enervant bizdic al blogosferei noastre romanesti de nuanta crestina s-a trezit din hibernare sau somnolenta sau…gasiti voi un nume mai potrivit, ca eu nu gasesc…si iara s-a pornit sa se preumble pe bloguri, sa caute peste tot dupa niscaiva subiect de care sa se agate... si iarasi ...si iarasi… sa ne copleseasca cu “intelepciunea” dinsului.

Cind am citit ce scrie in “Mahalaua Evanghelica” din 19 August, ce m-a revoltat cel mai mult a fost faptul ca in doua rinduri se exprima pozitiv la doua din comentariile mele lasate pe blogul lui Marius Cruceru. Imediat am intrat in panica si mi-am recitit comentariile…daca Alin Cristea le-a gasit de bune…in mod sigur trebuie sa fi gresit eu cu ceva, mi-am zis.

Ma intreb - ce-l determina pe ‘mnealui sa sara in sus... asa ca si porumbul de floricele…? Astazi s-a dat la Cristina…care scrie pe blogul Enjoying Homeschooling...  http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2010/08/20/socialistii-din-scolile-publice-spala-creierul-copiilor-nostri/

În articolul "Socialistii din scolile publice spala creierul copiilor nostri", referindu-se la Statele Unite, Cristina scrie : “Școlile sînt conduse de politicieni comuniști.”!

Asta insa n-a rezonat bine cu Domnul Bizdic. Bineinteles trebuie sa citesti cit citeste Cristina despre acest subiect sa stii precis ce se intimpla in culise si daca acest lucru este sau nu adevarat. Ar mai fi si preferabil sa traiesti in America si sa ai copii in scolile publice, ca sa intelegi cum se misca lumea zilnic ...sau cum ne zboara pamintul de sub picioare, si cum pierdem din drepturi, si cum se fac schimbari atit de rapide si atit de adinci incit de la un an la altul se fac salturi gigantice inspre socialism...Nu ar fi rau sa cunosti ceva profesori in mod intim. ca sa stii de la ei daca acest lucru este adevarat. Intimplarea face ca sora mea este profesoara de multi ani intr-o scoala publica. Pe linga ea mai am prieteni si cunoscuti profesori la diferite scoli publice...si toti acesti profesori sufera din cauza administratiei care primeste ordine de la guvern, care este platita de guvern si deci...care pune in aplicare orice directive primeste- exact ca pe vremea comunistilor. Cu alte cuvinte...daca are coada, patru labe si latra...poti sa-l chemi fara probleme...”cutu-cutu”...si o sa vina la tine...

Dar vine Alin Cristea, Bizdicul nostru evanghelic, tocmai din indepartata Mahala a Oradiei ...ca el stie mai bine ce se intimpla aici sub nasul nostru, si insista sa ne spuna el cum stau lucrurile. Si dinsul vorbeste absolut neintrebat...si vorbeste dintr-o pozitie superioara, ca si cind toate izvoarele de intelepciune de la el pornesc. Ai zice ca este atacat personal ori de cite ori cineva zice ceva despre guvernul nostru american, despre socialisti sau despre comunisti. Daca cumva il cunoasteti, please... treziti-l la realitate - el nu face parte din Guvernul nostru... Si ma si tem sa spun ...dar, in felul cum ii apara pe comunisti si socialisti ...si sare in sus ca o lobda ori de cite ori cineva ii pomeneste, nu-l arata bine nici asocierea cu asemenea idei. Ce anume te indispune domnul meu? Ca ai nerv sa te arunci la tot felul de concluzii despre viata din tara asta cind tu locuiesti in Romania si cind ai acolo destule motive sa te ingrijorezi de propria existenta?! Intrebarea este insa retorica. Nu te mai obosi cu raspunsul...ca esti si asa prea ocupat...

Dar sa trec la un pasaj din postul Marelui Bizdic de Oradea...Iata cum interpreteaza el si iata ce concluzii trage...

Textul Cristinei...

“S-a vazut la ultimele alegeri cum majoritatea celor de 18-25 ani, absolventi ai scolilor de indoctrinare socialista au votat cu Partidul Democrat. Acestia sint copii care au petrecut cel putin 12 ani in scolile publice ..."
Si normal sa fie asa - ca au fost instruiti de liberali si au votat pentru liberali - au fost indoctrinati treptat, ca si copiii nostri in vremea comunistilor, sa slujeasca si sa iubeasca valorile impuse de guvern. Astfel, generatia in virsta si-a pastrat vechile valori conservatoare (majoritatea republicanilor), iar noua generatie a acceptat valorile liberare (reprezentate de democrati): avort, casatorie intre doi parteneri de acelasi sex, s.a.m.d...

Concluziile Bizdicului de Oradea – ?

„Așadar, femeia face legătura DOAR între educația primită de tînăra generație și votul pentru Partidul Democrat. Partidul Republican nu are nici o vină că nu a reușit să atragă votul tinerei generații?
Și acești tineri nu au fost educați în școlile americane ÎN TIMPUL guvernării republicane?
Așa fraieri sînt republicanii? Și SUA nu e o țară creștină? În care evanghelicii au un cuvînt de spus în societate? Ce făcură?!?
Femeia asta de amestecă fasciștii, socialiștii, comuniștii, Partidul Democrat într-o ciorbă resentimentară pe care o servește pe post de… homeschooling nu știe ce vorbește și/sau e plină de răutate!
Toate femeile din SUA sînt așa proaste și/sau așa rele?
De-ar emigra și proastele noastre undeva… Ce mai capitalism liber de neocomunism am avea și noi…”

In primul rind un raspuns important la intrebarea ta..."Asa de fraieri sint republicanii?"
Ai dreptate...CHIAR ASA DE FRAIERI . DE AIA SCRIE CRISTINA PE BLOG SA ATRAGA ATENTIA PARINTILOR SA-SI EDUCE EI COPIII, CA SA NU II EDUCE STATUL IMPOTRIVA LOR. Pricepi acuma care este menirea blogului ei?

Las la o parte politica – ca se vede de la o posta cine face ciorba de potroace...si sa ne uitam numai la cocluziile trase in ultimele doua fraze a lui Alin Cristea... „Toate femeile din SUA sînt așa proaste și/sau așa rele? De-ar emigra și proastele noastre undeva… Ce mai capitalism liber de neocomunism am avea și noi...”
Alin Cristea...multumeste Domnului pentru toate proastele din Romania care muncesc si stau alaturi de bizdici ca si tine...ca fara ele (si noi sintem informati nu numai tu si „stim ce stim”...), unii bizdici de pe-acolo n-ar avea bani sa plateasca nici macar internetul ca sa comunice intre ei sau sa faca politica pe virtual... Si, by the way...”desteptule”...in numele tuturor proastelor din America si Romania te sfatuiesc...Fii atent ce-ti doresti... nu cumva rugaciunea sa ti se implineasca !!!

9 comments:

Anonymous said...

copiii nostrii

Dacă copiii e cu 3 i nu trebuie și noștrii tot cu 3 i?

Rodica Botan said...

Stai numa asa sa ma gindesc!!!
Nu misca pina vin inapoi cu raspunsul!!!

Anonymous said...

..... a scris foarte urat despre femei- cred ca Dumnezeu nu e deacord cu el. Il apreciez, este atent cu gramatica limbii romane.Ii citesc tot timpul comentariile si vreau sa-l inteleg de ce este asa de aspru in vorbire. Eu cred ca poate fi si altfel, ptr ca Dumnezeu poate transforma oamnenii.

Sia

Rodica Botan said...

Sia...toti avem nevoie sa ne pocaim; sintem pacatosi: unii intr-un fel, altii intr-alt fel. Il cunosc pe Alin Cristea. Bunicul lui a fost pastorul meu in Petrila 25 de ani. Sint prietena cu intreaga lui familie...si are multe femei vrednice in familia lui...demne de toata admiratia- de aia inghit magariile ce le-a spuis cam greu...
Dar Dumnezeu este priceput in a transfrma oamenii; nu cred ca este atita de interesat de gramatica ce-o folosim in vorbire cit daca vorbirea ne este sarata si la locul ei...
Prioverbe 17:27-28 zice..."Cine isi infrineaza vorbele, cunoaste stiinta, si cine are duhul potolit este un om priceput. Chiar si un prost ar trece de intelept daca ar tacea, si de priceput daca si-ar tine gura."

Cristina a scris un articol bazata pe fapte reale. Obama este musulman...declaratia lui ca este evanghelic este o mare minciuna. Biblia spune ca ii cunoastem pe oameni dupa fapte precum un pom dupa roade. Anul asta Obama a anulat ziua rugaciunii, dar cind a inceput saptamina trecuta Ramadanul, a fost prezent intre musulmani . In speechul lui, a repetat de cel putin zece or...Holly Coran zice asta si Holly Coran zice aialalta...Daca ar fi omul care vrea sa fie un presedinte bun pentru toate religiile ar fi alocat aceeasi atentie si aceleasi privilegii si crestinilor cum o face cu musulmanii. Asa insa...faptele lui spun mai mult si il reprezinta asa cum este...un socialist care promoveaza religia musulmana si frineaza pe cit poate crestinismul.

Cit despre ce are de spus despre femei...vorbele lui sint destul de explicide.

Anonymous said...

...afirmatia despre "femei" suna a musulman,cunosc un pic din regulile lor... pot sa spun ca traiesc printre ei...

Toate ca toate Rodica, ma bucur ca am ajuns la subiectul POCAINTA...Doamne ajutane sa ne pocaim in fiecare zi.Sa avem un duh de-a ierta si de a ne cere iertare.

Sia

Anonymous said...

Da, da, la multe minciuni trebuie și multe iertăciuni.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Nu inteleg de ce va puneti INCA mintea cu un om BOLNAV?
Nu a-ti inteles lucrul acesta pana acum ?
Nu mai cititi si nu va mai suparati de comentariile unui om deadreptul foarte bolnav!Si ce e mai important nu le mai postati !Aruncati-le la gunoi unde apartin!Timpul nostru e mai pretios decat crede dumnealui si nu merita bagat in seama si nici lasat sa publice comentariile.Daca ma intrebati de ce e bolnav va spun :are o psihoza!Nu pun diagnostice exacte . Sant altii mai priceputi dar e cert ca e foarte BOLNAV !ARE TULBURARI SERIOASE DE COMPORTAMENT!
Vai de sotia lui si de cei care ii sant apropiati!
EL TREBUIE DE URGENTA SA MEARGA LA O CLINICA DE PSIHIATRIE SA SE TRATEZE SI NOI SA NE RUGAM PENTRU EL SA O FACA SI SA IA TRATAMENTUL CARE IL VA AJUTA SA-SI VINA IN FIRE !

Rodica Botan said...

Virginia...trebuie sa-ti dau dreptate. Cred ca uit...si din cind in cind trec dincolo de logica si actionez in impuls...

Alex pop said...

Fiindca ati fost cam des in colimatorul lui Alin, iata ca am indraznit si eu sa-i scriu "citeva" rinduri, citeva intrebari acolo...
Nu stiu daca o sa ajute.
Observ insa ca nu-l pot posta... cica e prea lung! O sa dau doar partea monorimata si introducerea...


Open Letter to His Majesty
Alin Cristea,
(The Great Leader and Overseer of the Evangelical Romanian Blogosphere)

Vei fi tu mare si rotund,
Un ditamai mogul fecund
Cu bloguri cit pietris pe prund,
Dar esti, ca si crestin, un scund,
Pipernicit si muribund…

Ca un Procust zalud, bolund
Mi-ataci prieteni, furibund
Si daca ei nu corespund
Cu “patul” blogului Rotund
Tu-i “tai” cu un limbaj imund…

M-am tot codit ca sa-ti raspund,
Nevrind in lumea-ti sa patrund
Si in polemici sa m-afund…
Dar uite, nu ma mai ascund
Si vin, cu un respect profund
Sa-ti trag, cu drag, un spitz in fund!

…I mean a virtual, brotherly kick in the ass!
And, as you see, it’s in English. Why give you the pleasure of showcasing my grammar mistakes in Romanian? (I know, I know, as a translator of Schaefer, you may find something here, too).
I poked some fun at you occasionally on some blogs (I hope you were not offended), but I never dared to ask you some pertinent questions directly.
Until now.
I noticed the way you interact with different evangelical bloggers (Marius Cruceru, Rodica Botan, Rasvan Cristian, Vasilica Croitor, Emanuel Contac etc.), but the way you treated Cristina, who writes the “Enjoying Homeschooling” blog, irked me strongly enough to finally come out and defend her, especially knowing that you are dead wrong in the accusations brought against her...