05 August 2010

ROMANIA - TEREN BUN PENTRU INVESTITII MAJORE!!!

…Sint din nou la lucru astazi. Dar nu mai comentez, dragii mei - ca am unde sa lucrez, si cineva inca ma mai plateste daca vin la timp si-mi vad de treaba. Exact nu stiu cit de treaza sint…ora exacta este si ea o treaba relativa pe ziua de azi…si daca stau bine sa ma gindesc, sintem cu adevarat atit de trecatori pe lumea asta ca n-ar avea nici macar rost sa ne raportam la nimic..inclusiv fusul orar.


Astazi, conduceam masina mea spre lucru (masina pe care Deb a avut grija sa o spele, sa puna benzina si sa schimbe uleiul in timp ce am fost plecata) si ma gindeam ca intreaga noastra existenta o raportam la cei din jur cu care ne comparam intruna si ne simtim bine sau ne vaietam in functie de cum o duce capra vecinului. Am venit din Romania…m-am reintors o femeie bogata. La plecare nu ma simteam prea instarita…si am mai si cheltuit ceva pe drum…asa ca imbogatirea asta subita vine ca o surpriza placuta.

Asteptati sa va spun ca ma simt bogata pentruca am vazut lipsurile din Romania?…Va inselati - asta ar insemna ca valuta care o folosesc nu este o valuta forte, ci fac acuma socoteli in lei, dolari sau euro (adica rugina si lucrurile mincate de carii si de molii). Am venit acasa bogata pentru ca imi numar relatiile ce le-am avut si care s-au intarit sau cele noi pe care le-am facut in vizita asta. Biblia spune ca ce legam aici pe pamint ramine legat in ceruri. Ati ramine perplex sa stiti ce legaturi nemaipomenite mi-am facut pe acolo…ce oameni am intilnit…cite oportunitati de facut afaceri serioase am descoperit…

Nu… nu sint afaceristii de care vorbesc acuma oamenii aia cu diplomat, cu celulare, calculatoare si la volanul unui Mercedes…care se uita la restul lumii cu importanta de undeva de pe scara imaginara pe care s-au cocotat…Nu! Oamenii de care vorbesc eu sint de o statura inalta din punct de vedere moral, sint foarte bogati - pentru ca le sta la dispozitie tot ce a creat Dumnezeu (si e tare mult)…si au functii atit de inalte, ca numai o vorba trebuie sa spuna, si tot felul de ingeri urca si coboara pe scara cerului sa le aduca raspunsuri la cererile lor… Astia afaceristi, domnule!!!…Dumnealor nu se sperie usor… nici macar de economie; si nu pot pierde nimic din ce au niciodata, iar cistigurile lor sint fantastice. Unii investesc tot ce au in aceste afaceri, atit este de buna investitia…

Hai sa va spun ceva despre un astfel de om de afaceri. N-am sa-i spun numele, pentru ca in businessul asta trebuie protejate bine investitiile - si nu vreau ca persoana respectiva sa riste ceva din investitiile majore pe care le-a facut…

…………..

Se face ca omul se ocupa de mai multe afaceri simultan. Una este transportul…In numele Domnului Isus, transporta tot felul de oameni; la diferite destinatii, dar cel mai des la Casa Domnului. El plateste benzina… si benzina in Romania este tare scumpa. Apoi… se ocupa cu starea civila a oamenilor. Inainte de a-i prezenta la biroul de afaceri ceresti, ii indeamna sa clarifice situatiile legale de pe pamint. Daca n-au bani… le plateste chiar si cheltuielile legale… nu stiu de unde are resurse, dar stiu ca n-au secat inca.

Dar sa trec la concret. Dupa ce a dus la biserica o astfel de familie care nu-si avea rezolvata starea civila, si la cererea acestora de a pasi in apa botezului, Omul nostru de afaceri le-a recomandat starea civila - sa fie casatoriti legal. Se pare ca exista si acolo o problema… mirele nu avea pantofi. Omul nostru de afaceri insa s-a descultat imediat si i-a dat noului mire pantofii lui… urmind sa discute problema pantofilor cu "Presedintele Bancii" mai pe seara, cind s-a prezentat acasa descult...

Romania este un teren bun de investitii. Mari afaceri! Investitii sigure! Apel la toti afaceristii de pretutindeni - investiti pina se mai poate, pina se zice astazi.

11 comments:

Cristina said...

Bine ai venit inapoi!! I missed talking to you! Abia astept sa ne povestesti din cite ai experimentat pe acolo, cu stilul tau deosebit! Love ya!

Anonymous said...

Bun venit , Rodica! Ne-a fost dor de tine. Sper ca ai avut un timp bun in tara. Sa ne spui si noua din experientele tale de-acolo . Sunt sigura ca ai avut multe. Pe curand. Elisabeth

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Draga Rodica
Bine ai venit !Multumim Domnului ca te-a adus acasa sanatoasa si voioasa!
Al doilea rand sa sti ca nu te-am pierdut din ochi in rugaciunile mele nici pe tine nici pe Deby.
Si la urma un gand cu privire la lauda oamenilor de afaceri pamantesti cu investiti pamantesti care e e condamnata de Scriptura ,ba chiar se da o alternativa EXCELENTA in care Domnul i-si gaseste placerea .
Fratele de care scrii cu investitiile lui CERESTI nemaipomenite practica acest lucru spre Lauda Slava si Placerea Lui
Aceste cuvinte s-au scris de proorocul IEREMIA in niste vremuri foarte tuburi asemanatoare cu cele pe care le traim acum:
IEREMIA9:23. Asa vorbeste Domnul: "Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul.

Luli said...

Bine ai revenit in mijlocul nostru!
Ti-am facut o invitatie exprimandu-mi dorinta de a avea ocazia sa ne avem fata-n fata si a stea de vorba pana dimineata.Cred ca nu ai avut posibilitatea sa treci si prin orasul meu.

Rodica Botan said...

Cristina mama...si eu ti-am dus dorul...dupa o astfel de calatorie sint sigura ca am multa vreme de vorbit!!!

Rodica Botan said...

Elisabeth...am avut un timp excelent...si rascolitor...vazut multe, gustat multe...mers mult pe jos...inapoiat fara mult mai usoara...

Rodica Botan said...

Virginia...am plecat mai mult de nevoie ca platisem tot cu mult timp inainte si am lasat-o pe Deb inca in dureri. Miercuri vine cealalta operatie asa ca m-am grabit sa merg la munca si sa pastrez ceva zile poentru operatia ei. Rugaciunile tale au fost cu siguranta parte din cureaua de putere de care aveam nevoie...Multumesc tie si multumesc Domnului ca ti-a ascultat rugaciunea si m-am intors cu bine si la "bine"...

Rodica Botan said...

Luli, draga mea, timpul a fost asa de scurt si intinerariul facut de sora mea. Dar nu am ce sa comentez ca oridecite ori merg cu ea, invat o groaza de lucruri. Nici rudele de acolo nu le-am vazut decit o parte...sigur m-as fi bucurat sa te vad...dar sper ca acuma ca mi-am dat drumul...voi mai veni in Romania in anii ce vin...Cafeaua aia tot trebuie bauta, nu?

viorica said...

Rodica bine ai revenit in tara .Frumos lucru sa investesti comori in ceruri unde nu le mananca molia si rugina .Ma bucur ca mai exista asemenea persoane.Dumnezeu sa binecuvinteze pe datatori voiosi .Un exemplu de urmat pentru multi .

viorica said...

Rodica bine ai revenit in tara .Frumos lucru sa investesti comori in ceruri unde nu le mananca molia si rugina .Ma bucur ca mai exista asemenea persoane.Dumnezeu sa binecuvinteze pe datatori voiosi .Un exemplu de urmat pentru multi .

Rodica Botan said...

Viorica, multumesc de urari...