30 August 2010

SECRETUL FRUMUSETII…(sau ceea ce da frumusete unui om este…bunatatea lui)

Am citit adineauri postul lui Sali Sabri. http://musulmanii.wordpress.com/2010/08/30/cei-%c8%99apte-ani-din-ali-baba/

Luminita, sotia lui lucreaza cu copiii saraci din Alibaba. Unii dintre ei nu merg la scoala, pentru ca sint prea saraci si nu au haine si rechizite. Exista saracie si …saracie. Saracia lucie este una pe care majoritatea n-am experimentat-o inca. Sa dea Domnul sa nici nu o cunoastem. Dar…am auzit de ea, si unii dintre parintii nostri ne-au povestit cum arata.

Fratii mei…in momentul cind ati citit aceste cuvinte…deveniti ca si mine: responsabili. Cind putem sa facem o fapta buna si n-o facem: din lene, lipsa de mila, oricare ar fi motivul - sa stiti ca pacatuim. Acuma stiu ca in trecut s-au facut multe lucruri nepotrivite cu pachetele. Stiu ca unii au primit pachete din strainatate si si-au deschis magazine de second hand . Bazata pe aceste date insa, m-am gindit cum sa procedam mai bine ca aceste lucruri sa nu se repete si ca scopul nostru sa fie atins. Am deocamdata citeva nume de oameni carora daca le trimiteti aceste pachete, ei o sa dea socoteala si cu curatie de inima si cu frica de Dumnezeu vor face exact ceea ce vrem sa faca cu aceste pachete - sa-i ajutam pe cei saraci si din biserici, dar mai ales dinafara bisericilor. Cei din biserici ar trebui sa fie ajutati de bisericile locale pe cit posibil. Asa scrie in Biblie, ca fiecare familie trebuie sa aiba grija de orfanii si vaduvele lor. Si Biserica locala ar trebui sa fie ca o familie.

De aia imi permit sa spun ca ajutorul ar trebui sa mearga cit mai mult la cei dinafara, care nu au o asfel de familie. Poate ca Dumnezeu le va vorbi prin asta. Poate ca o sa aiba sansa sa auda Cuvintul Domnului. Am sa postez numele celor despre care am incredintarea ca vor face exact acest lucru pentru noi. Si mai mult decit atit, vor trimite poze cu acesti oameni si povestioare, ca sa stim si sa vedem ca acest proces lucreaza si ca sa dam socoteala unul altuia si Domnului ca bunurile acestea vor merge acolo unde trebuie.

Deocamdata pina imi formez lista cu persoanele dispuse sa primeasca pachetele acestea si sa le distribuie, va rog sa intrati pe blogul lui Sali Sabri si sa vedeti despre ce este vorba. Daca vreti sa trimiteti haine si rechizite pentru acesti copii saraci din Alibaba, nevoia este urgenta, ca scolile incep in curind…luati legatura cu el si el ne va trimite poze si ne va scrie cum decurg lucrurile…si vom sti ca bunurile trimise de noi au ajuns unde trebuiau sa ajunga.

Cei care aveti copii stiu ca aveti o gramada de haine bune care au ramas mici de copiii vostri. Faceti un bine. Ma adresez atit celor din America, cit si celor din alte tari si chiar Romania. Dumnezeu are grija de toti…si la timpul potrivit darnicia ti se va intoarce…iar copiii nostri vor invata si ei cu ocazia asta ca nu toata lumea are si vor mai invata sa fie multumitori si buni la suflet.

Trebuie sa va spun ca Deb cind era mica nu vroia sa dea nimic - dar nimic - nici jucarii si nici haine. Am dus multa munca de lamurire cu ea…i-am aratat cum arata copiii saraci si am convins-o incet sa renunte la lucrusoarele din care crescuse. Am facut pachete impreuna si am vorbit mult despre cei carora le trimiteau lucrurile respective. A durat o vreme pina s-a obisnuit sa faca o analiza si sa vada nevoia altora. Copiilor nici nu le trece prin cap- sau daca le trece prin cap aceste lucruri o fac cu mindrie…"uite ce am eu si tu nu ai". Este trist cind comportamentul asta este lasat sa creasca netulburat - pentru ca acesti copii ajung oameni mari si sint de un egoism feroce. Sa-i invatam pe copiii nostri si nepotii nostri sa fie buni la suflet si sa practice bunatatea .

Asa ca…hai sa facem curat prin dulapuri si sa trimitem la scoala ceva copii in satul lui Sali Sabri. Mai apoi vom face o lista cu alte localitati si cu persoanele care vor distribui pentru noi pachetele. Stiati ca ceea ce da frumusete unui om este bunatatea lui? Uitati-va in oglinda!!! Nu ne-ar strica la niciunu sa ne facem un pic mai frumosi...

No comments: