31 August 2010

CUVINTUL LUI...

Julie Ackerman Link

Our Daily Bread
Tradus Rodica Botan

In ciuda efortului care il fac ca sa scriu clar, citeodata sint rau inteles. Imi pare rau cind nu reusesc sa exprim corect ceva si ma straduiesc sa imi slefuiesc tehnica de scris. In mod ocazional insa, unii cititori iau afara din context cuvintele ce le scriu sau le citesc in asa fel incit sa nici nu semene cu ideile pe care am intentionat sa le expun. Asta ma frustreaza la refuz pentruca nu pot sa controlez cum mi se folosesc frazele si cuvintele, odata ce sint publicate.

Asta imi aminteste de o ofensa si mai serioasa - aceea de a folosi cum nu trebuie Cuvintul Domnului. Profetii pe vremea lui Ieremia au facut tocmai asta. Au spus cuvintele lor si le-au prezentat drept Cuvintul Lui Dumnezeu, marturisind ca Dumnezeu a spus lucruri pe care ei ar fi vrut sa fie adevarate dar pe care Dumnezeu nu le spusese. Asa ca Domnul a spus poporului Lui…"N'ascultati cuvintele proorocilor cari va proorocesc! Ei va leagana in inchipuiri zadarnice; spun vedenii iesite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului." (Ieremia 23:16) Apoi Domnul i-a instiintat pe oameni ca se va indeparta de cei care pervertesc Cuvintul Lui si ca-I va lipsi de prezenta Lui. (versetul 36, 39)

In contrast, Apostolul Pavel, subliniaza faptul ca El nu foloseste Cuvintul Domnului in mod eronat (2 Corinteni 4:2). El cunostea pericolul de a predica propriile luiidei si nu din Cuvintul Domnului. Toti ar trebui sa fim foarte atenti sa folosim Cuvintul Domnului asa cum doreste El sa fie folosit si sa nu-l folosim in scopurile si pentru agenda noastra. Trebuie sa ne aliniem cu Biblia si nu sa aliniem Biblia la noi.

1 comment:

Anonymous said...

Thank you amazing blog, do you have twitter, facebook or something similar where i can follow your blog

Sandro Heckler