23 August 2010

Perceptie si Realitate…

Falwell Confidential by Jonathan Falwell
Tradus Rodica Botan

Saptamina asta s-a facut un sondaj de catre Pew Research Center pentru People & the Press ...si Pew Forum on Religion & Public Life a descoperit ca un numar tot mai mare de americani cred ca Presedintele Barack Obama este musulman. Acest sondaj indica de asemenea ca multi dintre americani spun ca de fapt nu-si dau seama - nu le este clar ce religie are presedintele lor.

Nu scriu aceast articol ca sa comentez la starea spirituala a presedintelui. Mai degraba, m-am gindit la sondajul asta si ce anume a rezultat din el si am bagat de seama o paralela la subiectul asta pe care il putem contempla cu totii.

Vedeti…presedintele nostru spune ca el este crestin si cu toate acestea o multime de oameni au simtamintul ca el este…cu totul altceva decit ceea ce spune. In mod similar, sint multi dintre cei care spun despre ei insisi ca sint credinciosi, dar daca le scrutinizezi viata si te uiti la comportamentul lor, nu ajungi la concluzia ca practica cu adevarat crestinismul .

Si aici vedem un adevar comun: perceptia este de cele mai multe ori mai puternica decit adevarul. Dati-mi voie sa spun aici ca nu il acuz pe presedintele nostru de ipocrizie. Fac doar o remarca despre lipsa de sinceritate a unora dintre crestini.

Stim ca necredinciosii au tendinta sa priveasca pe cei credinciosi si de cele mai multe ori spera sa ne gaseasca ca sintem cu doua fete in credinta noastra in Christos. Ar trebui sa ne rugam si sa tragem nadejde ca actiunile noastre reflecta totdeauna ceea ce vorbim. O vorba veche spune ca "un ipocrit este persoana care actioneaza diferit in fiecare dimineata de Duminica."

Stiti, ipocrizia este o caracteristica usor de insusit pentruca adesea vine dupa ce avem putin succes in viata sau misiunea care o facem pentru Christos. Daca nu sintem motivati de o inima plina de umilinta si dependenta totala in Isus Christos, cadem usor in cursa ipocriziei.

Marele evanghelist Charles Spurgeon spunea:…Este extrem de usor sa predici Scriptura si sa traiesti in ipocrizie in acelasi timp." Este un lucru de care trebuie sa avem teama.

Ipocrizia ajunge usor si in casele noastre, si mai ales daca sintem si parinti. John Mac Arthur, scriind "Successful Christian Parenting,” spunea…"Parinti faceti un inventar in inima voastra. Insetati dupa Dumnezeu asa cum caprioara inseteaza dupa izvorul de apa? Altfel viata voastra transmite copiilor un mesaj de ipocrizie si indiferenta spirituala. Este loialitatea si promisiunea voastra facuta Lui Christos ceea ce ati vrea sa vedeti si in viata copiilor vostrii? Este ascultarea voastra de Cuvintul Lui la fel ca si ascultarea pe care doresti sa o vezi traita de proprii tai copii? Acestea sint intrebari cruciale pe care fiecare parinte trebuie sa si le puna daca vrea sa aiba succes si sa fie un model bun pentru copiii lui. Parintii care nu fac fata in acest domeniu pot sa fie siguri de caderea spirituala a copiilor lor.

Dragi prieteni, ma rog ca noi, urmasii Lui Isus Christos sa fim ingrijorati de conditia inimilor noastre si de curatia actiunilor noastre. Dumnezeu vrea ca copiii Lui sa-L lase sa le curateasca inimile ca sa fie martori de efect pentru El, sa aiba succes in calitatea lor de parinti, sau soti si sotii in casele lor. Acesta este un proces continuu care nu are sfirsit.

In cele din urma, amintiti-va ca in Matei 23:13, Domnul Isus spunea ca ipocrizia va intoarce oamenii de la Imparatia Cerurilor. Ce tragedie va fi ca propria noastra ipocrizie sa intoarca pe cineva si sa-l indeparteze de Dumnezeu care ii cheama la El!!!

Sa incheiem cu o rugaciune: "Doamne, este atit de usor sa cadem in capcana ipocriziei, cind ne intoarcem privirea de la Tine si Calea Ta sfinta. Da-ne intelpciune si discernamint cu privire la inimile noastre in timp ce cautam sa traim pentru Tine, si sa Te prezentam pe Tine altora. Fa ca actiunile noastre sa reflecte Calea Ta dreapta si lasa ca oamenii sa Te vada pe Tine traind in noi in tot ce facem in casele noastre, la lucru, si in public. Iti multumim Tata ca Harul Tau este suficient si noi vedem marea Ta putere in slabiciunile noastre. Amen."

2 comments:

elena marin-alexe said...

Ca să fiu sinceră, eu am ştiut încă de la început..că este musulman...

Rodica Botan said...

Roadele nu mint niciodata!!!