31 August 2010

EL PASAREA HRANESTE...SI DE MIN' E GRIJA SA...

De Jennifer Benson Schuldt
Din "Our Daily Bread"
tradus Rodica Botan

Intr-o seara dupa cina, prin usa larg deschisa, ne-am trezit cu o pasarica care a zburat chiar inauntrul casei noastre. A urmat o fugareala prin casa. De fiecare data cind sotul meu era gata, gata s-o prinda, mica creatura zbura din nou intr-o grozava vinzoleala in cautarea unei iesiri. Si inainte de a putea scoate aceasta micuta creatura din casa noastra, pasarea a intors totul pe dos ceva - inimaginabil, iar ea saraca, era in asa o stare de ii puteai vedea pieptul ei mic cum se ridica si se coboara cu repeziciune din cauza expereientei traumatice prin care trecea.

Si noi sintem deseori ca si pasarica asta mica de care vorbeam - ingrijorati, plini de anxietate si innebuniti aproape de grija la ce se poate intimpla in momentul urmator. Imi este insa confortabil gindul ca nici o pasare nu cade fara stirea lui Dumnezeu. (Matei 10:29). El vede si stie tot ce se petrece in lumea noastra."Ochii Domnului sint peste tot" (Proverbe 15:3), si nimic nu-I scapa atentiei Lui: asta include si persoana ta si persoana mea. Dumnezeu intelege si pretuieste cele mai mici detalii ale vietii noastre. Domnul Isus a spus ca si firele de par din capul nostru ne sint numarate.(Matei 10:30).

Nu-i asa ca este nemaipomenit faptul ca Dumnezeu tine un cont de informatii cu fiecare dintre noi, si in detaliile Lui intra pina si pasarile cerului si El stie chiar si atunci cind o pasare are vreun incident neplacut? Si pentru ca stie si se ocupa de toate aceste mici detalii ale vietii pe pamint, putem sa avem incredere in El ca se poate ocupa si de problemele majore care ne zbirlesc noua penele citeodata. Cind Ii cerem Domnului ajutor, raspunsul Lui este intotdeauna corect si informat pentru ca El este in posesia unei cunostinte perfecte, atit a noastra, cit si a circumstantelor in care ne aflam. Hai sa Ii dam deci Lui, toate ingrijorarile noastre.

2 comments:

Marta said...

Sint minunate siincurajatoare traducerile ce le faci .Le gindesti si le alegi In asa fel ca sint ceace nevoie in momentul respectiv. Sau poate colaboram pe alte unde ? Te sarut

Rodica Botan said...

Poate Domnul mi le aduce in fata ochilor stiind de toate gindurile si grijile ce le am si eu si voi?! Numai ca...uit mereu sa inalt cintarea fericiirii spre Slava Sa asa cum s-ar cuveni!!!
Cererile cu multumiri in acelasi timp...