03 August 2010

SA "RISIPIM" PARFUM...

Aseara trebaluind prin casa cand am vrut sa scot ceva de pe un raft am spart o sticla cu parfum dior primita in dar. Prima senzatie a fost de parere de rau dar apoi, mirosul puternic raspandit in camera in care urmeaza sa stea o prietena ce este in trecere, mi-a adus aminte de gestul Mariei care nu a stat pe ganduri si pentru Domnul si salvatorul ei a spart sticla de alabastru cu nard curat placut mirositor. Si apoi mi-am amintit ca Domnul zice cand primim pe orice frate e ca si cum l-am primi pe El. Asa ca nu mi-a mai parut rau ca sticla s-a spart. Semnificatia gestului Mariei e atat de profunda si graitoare incat e impozibil sa nu te miste in toata profunzimea inimii si minti si sa iti doresti sa fi si tu la fel de profunda ca si ea si sa dai fuga ,nu la tentatiile acestei lumi, ci la piciorele Domnului Isus unde esti inaltat . Totdeauna m-a fascinate idea acesta si anume daca vrei sa fi inaltat conform bibliei trebuie sa te smeresti. E procesul prin care lutul e modelat de Olar ca sa iasa vasul potrivit pentru utilizarea ce o doreste El. Domnul sa ne ajute sa ne lasam modelati dupa voia lui si sa avem o mireasma placuta. Cand iubesti cu adevarat faci totul din dragoste pentru persoana iubita. Si noi care il iubim pe Domnul Isus care ne-a iubit mai intai si a murit din dragoste pentru ca noi sa fim salvati, sa ne dam toate silintele sa facem voia Sa ....

"Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Isus si I-a sters picioarele cu parul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului." (Ioan.12:3) "Pe cand sedea Isus la masa, in Betania, in casa lui Simon, leprosul, a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; si, dupa ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus." (Marc.14:3)


2 comments:

corina said...

Rodica o daca am putea risipi si noi din sticlutele noastre(inima)mirosuri bineplacute Domnului......Sa ai o zi binecuvantata!

Rodica Botan said...

Minunata adaugire...Domnul sa te binecuvanteze si pe tine.
Cu drag Carmen