04 August 2010

E IMPORTANT DIN CE PERSPECTIVA PRIVIM...


Fragment din "Scopul Final" de DeVern f. Fromke

"Micutul Billy a promis ca nu va parasi curtea. I s-a atras atentia ca va fi o mare multime de oameni pe strada in ziua aceea, pentru a urmari parade. Dar cand fanfare a inceput sa cante si multimea s-a pus in miscare, el si-a dat dintr-o data seama ce pierde. O, de n-ar fi acel gard inalt de scandura care inconjoara curtea lor! Tot ceea ce Billy putea sa vada din parada era printr-o mica gaura din gard. Dar oamenii i se puneau mereu in cale.

Atunci a auzit vocea fratelui sau mai mare care il striga de pe veranda:”Billy, de ce nu vii aici sus?” Dar Billy nu a putut sa ajunga nici pana la prima treapta a scarii din afara; atunci fratele lui a coborat, l-a luat in brate si l-a dus sus.

Pai, da! Iata locul de unde se poate vedea totul! El a strabatut cu privirea marele bulevard, de la un capat la altul. Era imbatat de incantare. “O”, a strigat el, “acum pot sa vad ce a fost inainte, si ce se petrece acum, si, in susul strazii, pot sa vad ce urmeaza sa se intample. E ca si cum as trai intr-o lume noua!”
Pentru Billy trecutul prezentul si viitorul au ajuns sa se contopeasca intr-un mare acum. La fel este cand noi, la initiative lui Dumnezeu, venim sa urmarim parade timpului din perspective cereasca. Dumnezeu nu doar ca vede dintr-o singura ochire toate evenimentele timpului; El vede tot ce a planificat inainte de cartea Genezei si tot ce se va petrece dupa apocalipsa. Privita din prezentul Sau etern, vesnicia devine un intreg complet, cu intervalul pe care-l numim noi timp ca o mica paranteza.

Psalmistul trebuie sa fi tanjit dupa aceasta pozitie cereasca cand a scris: ”Domnul Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, sa vada de este vreunul care sa aiba pricepere si care sa caute pe Dumnezeu.” (Ps.14:2). Sa inteleaga! Ce? Oare psalmistul a simtit nevoia sa inteleaga lucrurile din perspective lui Dumnezeu inainte de a intelege tot ce El a randuit? Apostolul Pavel a fost cel care a vazut cu adevarat necesitatea imperioasa a acestei perspective. In rugaciunea lui catre coloseni, asa cum este redata in traducerea Philips, el expune limpede acest gand: “Noi cerem lui Dumnezeu sa vedeti lucrurile din perspective Lui, fiindu-va date revelatia si intelegerea spiritual” (Coloseni 1:9)(“De aceea si noi, din ziua cand am auzit aceste lucruri, nu incetam sa ne rugam pentru voi si sa cerem sa va umpleti de cunostinta voii Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca;”-traducerea Cornilescu)………………
Dar simpla existenta a dorintei dupa perspective cereasca nu-l va duce pe omul cazut in aceasta pozitie. Aceasta nu este lucrarea omului, ci a lui Dumnezeu. Dumnezeu a fost cel care a intrat in umanitate pentru a-l ridica la un alt nivel de viata, pentru a oferii lumi un nou punct central unde toate lucrurile devin noi. ……………
Pavel ne descopera ca planul lui Dumnezeu a fost de a duce intreaga rasa adamica la Cruce, pentru a rezolva principiul “eu-lui” care se afla in opozitie fata de Dumnezeu. Deci, cand Dumnezeu a privit la cruce, El ne-a vazut uniti cu Fiul Sau in moarte. Tot ce implica cuvantul “pacat” (egoism, independent, negare) a fost rezolvat acolo. Astfel, din punctual de vedere a lui Dumnezeu, omul a fost rastignit impreuna cu Hristos; ba mai mult, el a fost ingropat impreuna cu Hristos in mormantul nou a lui Iosif din Arimateea. Si mai mult decat atat, el a fost inviat impreuna cu Hristos la o viata noua. Dar si mai mult el a fos asezat impreuna cu Hristos in Dumnezeu intr-o pozitie noua, cereasca.
Ei bine, tot ce Dumnezeu considera ca s-a petrecut, asa cum vede El din din perspective Lui, trebuie ca si noi sa consideram experienta noastra, prin credinta. Pavel descrie aceasta prin patru cuvinte: rastignit, ingropat, inviat si inaltat. Aceasta nu e ceva ce noi facem. Nu, noi doar vedem, prin revelatie- vedem ca aceasta s-a intamplat cu noi “in El”- si, prin credinta traim in aceasta realitate.”

1 comment:

Marta said...

Sint fericita ca Domnul va purtat de grija in aceasta calatorie grea .MAMA SI TATA ERAU iNCINTATI DE CELE POVESTITE DE VOI . Cred ca acum dormiti si Domnul sa va dea puterea si curajul lui David pentru viitor va sarut Marta