03 December 2009

VINO-TI IN FIRE...SAU CARA-TE!!!


------------------------------------------------------------------------------- Fost soldat in Marina Militara in virsta de 95 de ani, veteran al celui de al Doilea Razboi Mondial...adresindu-se presedintelui Obama...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Subject: 95 Year Old WWII Battleship Sailor Tells OBAMA to "Shape Up or Ship Out!"
WW II Battleship sailor tells Obama to shape up or ship out !

Acest venerabil si mult onorat veteran este binecunoscut in Hawaii pentru cei 70 de ani trecuti de serviciu in organizatii si cauze, pe tot cuprinsul Statelor Unite. Un om modest, fara nici un fel de os politic in el, n-a vorbit niciodata despre vreun oficial din guvern, pina acuma. A dictat insa scrisoarea urmatoare unui prieten, apoi a semnat-o si a trimis-o presedintelui. Iata scrisoarea:

Draga Presedinte Obama,

Numele meu este Harold Estes, si ma apropii de virsta de 95 de ani pe care ii implinesc pe Decembrie 13 a acestui an. Cei ce ma intilnesc pentru prima data sint surprinsi de virsta mea pentruca inca nu am prea multe riduri si sint inca foarte alert mintal.

M-am inscris in U.S.Navi in 1934 si am servit tara mea cu mindrie in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, ca Master Chief Bos'n Mate. Acum traiesc intr-o "casa de odihna" in partea de vest a Pearl Harbor, si asta ma ajuta sa-mi pastrez vii amintirile unui serviciu de 23 de ani facuti pentru tara mea.

Unul din beneficiile virstei, si poate singurul, este acela ca pot sa spun direct si fara ocolisuri ceea ce gindesc chiar si omului din fruntea tarii.
Asa ca ...uite ce am sa-ti spun...

Sint surprins, minios si determinat sa nu vad tara asta ca moare inainte de a muri eu, numai ca tu pari la fel de determinat sa nu-mi acorzi aceasta dorinta.

Nu-mi pot imagina a cui tara esti presedinte? Te preumblii prin lume spunindu-le atit prietenilor nostrii cit si dusmanilor nostrii niste minciuni nerusinate cum ar fi: " We're no longer a Christian nation" (Noi nu mai sintem o natiune crestina) " America is arrogant" , (America este aroganta) - Sotia ta chiar si-a permis sa anunte lumii ca " America is mean-spirited. " (America este rautacioasa). Spune-i sa predice aceste timpenii la 23 de generatii de soldati cazuti in razboi peste tot in lumea asta, care n-au murit pentru alt motiv decit acela sa elibereze niste straini de la tiranie si sa le dea speranta.

Eu va spun atit...sa va fie rusine la amindoi...si eu cred ca voua nu va place de loc America, ca nu se vede ca ati fi multumitori in nimic din ce faceti, pentru darul ce v-a fost incredintat de cetatenii acestei tari, ca sa o conduceti . Este un lucru tare periculos pentru cineva care sta in Casa Alba sa fie fara rusine si fara multumire.

Dupa 9/11 ai spus..."America hasn't lived up to her ideals." (America nu s-a ridicat pina la idealurile ei) La care te referi? A fost oare in notiunea despre libertatea personala pentru care 11,000 de farmieri si proprietari de magazine au murit sa cucereasca independenta de la englezi? Sau poate idealul ca nici un om n-ar trebui sa fie sclavul altuia, pentru care 500,000 de barbati au murit in Razboiul Civil? Sper ca nu a fost idealul a 470,000 de tati, frati, soti si alte persoane dintre care am stiut pe unii care au murit in Cel De-al Doilea Razboi Mondial, pentruca asa am gindit si am simtit noi, sa nu lasam nici o natiune sa ne impinga incoace sau incolo, pentruca noi sintem pentru libertate?

Nu cred ca te-ai referit la idealul care spune ca egalitatea este mai buna decit discriminarea. Stii tu...aia unde o gramada de oameni albi au inteles-o cind te-au ajutat sa fii ales presedinte...

Ia un sfat de la un batrin...tinere...!!! Vino-ti in fire si incepe sa te porti ca un American. Ca daca nu, am sa fac tot ce pot sa te vad dat afara din proprietatea aia eleganta rentata in Pennsylvania Avenue. Ai fost ales sa conduci si nu sa te indoi si sa te inchini, sa-ti ceri scuze si sa saruti miinile unor ucigasi si a unor conducatori corupti care inca isi mai trateaza oamenii in tara lor ca si cind ar fi sclavi.

Si cine te crezi ca esti, cind le spui Americanilor sa nu sara la concluzii si sa condamne pe acel Major Musulman care a omorit 13 dintre camarzii lui si a ranit inca citeva duzine? Vrei sa spui ca tu nu vrei ca noi sa facem ceea ce ai facut tu cu politaiul ala alb care a fortat acel profesor de culoare in Massachusetts, care i s-a impotrivit? Nu ti-a pasat sa ofensezi un ofiter de politie chemindu-l prost, dar vrei ca noi sa nu ofensam musulmanii fanatici numindu-i ceea ce sint - adica teroristi?

Si inca un lucru...Am realizat ca tu n-ai servit tara asta in haina militara si n-a trebuit niciodata sa aperi tara asta punindu-ti viata in risc, dar ai ajuns Commander-in-Chief acuma...Fiule...fa-ti datoria. Cind Generalul tau de pe cimpul de bataie iti cere 40,000 de soldati ca sa-si incheie misiunea, nu mai sta pe ginduri. Dar daca nu esti in acest razboi pentru victorie, iesi afara. Viata unui singur soldat American valoreaza mai mult decit orice strategie politica poti tu sa ai.

Ai putea sa fi presedintele de care am putea sa ne mindrim pentruca ti s-a pus in fata o situatie mai grozava decit altor presedinti. Si n-ai sa refaci grandoarea Americii aducind inapoi economia noastra umflata...si asta nu-i cel mai mare dusman al nostru. Pierzindu-ne inima si sufletul si pierzind esenta a ceea ce sintem ca Americani, asta este batalia cea mare pentru noi. Si sint absolut sigur de un lucru...in batalia asta finala America n-ar trebui sa lupte impotriva propriului ei presedinte...

Cu sinceritate
Harold B. Estes

6 comments:

Cristina said...

Omul asta de 95 de ani are in degetul lui mic mai multa intelepciune decit clanul Obama la un loc. Greseala pe care o face el este ca vorbeste logic, unei persoane care nu gindeste.

Rodica Botan said...

Am ris de una singura la ce ai spus...cita dreptate ai...

viorica said...

M-a uimit curajul acestui erou ,poate aceste randuri va avea ecou candva....

cella said...

imi place nenea asta ;) ... nu degeaba a ajuns la varsta asta ...

Tasha said...

BRAVO LUI!
Se pare ca nu intamplator a trait atatia ani...au multi de invatat de la el...

Alex Pop said...

Thank you for posting this hero’s letter in Romanian. Ca sa vada si-ai nostri ca “eroi au fost, eroi sint inca”…
Din pacate nu-i gasim la Casa Alba ci mai degraba in nursing homes.
Dumnezeu sa aiba mila de noi!