09 December 2009

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082

http://www.protejarea-familiei.com/
office@protejarea-familiei.com

Decembrie 9, 2009

Petitie Online Impotriva Legalizarii Prostitutiei
Va rugam continuati sa semnati si sa dati mai departe petitia AFR impotriva legalizarii prostitutiei. http://www.petitieonline.ro/petitie-p31974052.html Din nefericire, inertia initiala a petitie a fost intrerupta recent cind petitia nu a fost disponibila pentru semnaturi din motive tehnice. De aceia intentionam sa inaintam semnaturile voastre Guvernului dupa Anul Nou si nu inainte, asa cum initial hotarisem. Dupa cum stiti nu au mai avut loc referendumurile asupra prostitutiei. Guvernul a anuntat ca nu au fost fonduri disponibile pentru aceste initiative cetatenesti, dar sursele noastre ne confirma ca de fapt referendumurile nu au fost finantate in mod intentionat din motive politice. In acest caz ne exprimam ingrijorarea profunda fata de decizia guvernului. Cetatenii au dreptul constitutional sa initieze si sa organizeze referenduri pe teme decise de ei. La fel si executivul tarii. Socotim nepotrivit ca guvernul sa gaseasca fonduri pentru organizarea referendului initiat de executiv, dar nu pentru cele initiate de cetateni. Referendurile cetatenesti sunt veritabile actiuni democratice pe care, in opinia noastra, guvernul ar trebui sa le incurajeze nu sa le impiedice.

Ziua Sanctitatii Vietii
6 decembrie a fost Zia Sanctitatii Vietii in Romania. AFR este o organizatie pro-vita. Credem in sanctitatea vietii din momentul conceptiei pina la moartea naturala. Ne opunem teoriilor si practicilor care submineaza sanctitatea si demnitatea vietii, fie ca e vorba de avort, eutanasie, sinuciderea asistata, clonarea umana, experimentele asupra fiintei umane si a embrionului uman, acordul prezumat privind donarea de organe, prelevarea organelor umane fara consimtamint inainte de moartea biologica, si alte practici similare.

In conjunctie cu Ziua Sanctitatii Vietii Asociatia M.A.M.A. ne-a trimis materialul alaturat pentru publicare. Le multumim si apreciem pasiunea cu care lupta pentru copiii nenascuti.

(1989-2009) 20 de ani de libertate scump platita !!!
In urma cu 20 de ani poporul nostru roman si-a capatat asa de mult dorita libertate de a-si alege singur soarta. Libertate gresit inteleasa, libertate care l-a costat peste 17 milioane de vieti distruse prin avort, mai mult de jumatate din populatia actuala a Romaniei.

Primul decret de lege care sa dat in tara noastra imediat dupa revolutie la 26 Decembrie 1989, a fost legalizarea avortului. Din pacate avortul a fost legalizat de oameni, dar nu si de Dumnezeu !!! In 1990, primul an de libertate, s-au inregistrat peste un milion de avorturi la cerere, ceea ce a adus Romaniei primul loc in Europa si locul doi in lume dupa Vietnam.

Viata incepe de la conceptie.
- La 18 de zile inimioara copilului incepe sa pulseze.
- La doua luni toate organele sunt prezente si isi suge degetelul
- La trei luni doarme si se trezeste, este sensibil la atingere si simte durere.
- La patru luni ii creste parul si incepe sa semene cu parintii.
- La cinci luni se misca, da cu picioarele
- La sase luni continua sa creasca si in caz de nastere spontana copilul are sanse sa traiasca.
- La sapte luni toate simturile functioneaza, poate sa auda si poate recunoaste vocea mamei.
- La opt luni continua sa ia in greutate si un start de grasime se formeaza pentru a proteja mica fiinta dupa nastere.
- In luna a noua se intoarce cu capul in jos si isi ia pozitia pentru nastere.

Cele mai multe avorturi au loc intre 8 si 12 saptamani cand toate organele sunt prezente. In Romania avortul la cerere este legal pana la 14 saptamani indiferent de motiv. Iar ilegal pentru o suma mai frumoasa de bani chiar si pana in luna a sasea. Adolescentele insarcinate care au implinit 16 ani au dreptul sa decida singure daca pastreaza sau nu sarcina.

Un lucru alarmant se intampla in ultimii ani, fete tot mai tinere intre 12 si 14 ani ajung insarcinate si isi avorteza copii. Aceste copile in loc sa se bucure de copilarie, sa se joace cu papusile si sa adoarma linistite, se duc la culcare suspinand si cu cosmarurile copiilor pe care nu i-au lasat sa-si implineasca zilele. In toate acestea se vede lipsa de comunicare intre parinti si copii si lipsa de educatie. Citi spre exemplu, „Copii care decid soarta altui copil, în faţa doctorului. Statisticile pe ultimii ani, numai din maternitati, sunt sumbre: in fiecare zi, o minora avorteaza. "trebuie sa termin scoala" invoca cele mai multe." ziarul "ZIUA de Iasi", Sambata, 5 Decembrie 2009.

De-a lungul anilor oamenii au inventat tot felul de metode crude de a pune capat unei sarcini nedorite, incepand de la metode primitive cu tot felul de bauturi sau buruieni otravitoare, sarit din pod, andrele, sonde si pana la cele mai diabolice; metoda prin chiuretaj, metoda de aspirare, sau cu salina.

Metoda avortului prin chiuretaj
“ Este metoda cea mai des utilizatǎ la noi în ţarǎ. La început se dilatǎ colul uterin pentru ca medicul sǎ poatǎ pǎtrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamǎnǎ cu un cleşte, se extrage copilul care astfel este rupt în bucǎţi. Dupǎ ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleazǎ dacǎ copilul a fost scos în totalitate prin "reconstituirea" lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforǎri uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii. "Extras din: AVORT.RO - Adevarul despre avort

Desi aceasta tehnica a avansat si este dovedit ca viata incepe de la conceptie, totusi multe femei, ca sa poata face avort, se separa de realitate si se gandesc ca fatul inca nu e copil pana cand nu misca sau pana cand nu se naste. De fapt ceia ce vrea ea este sa nu mai fie insarcinata, dar ca sa nu mai fie insarcinata ce trebuie sa faca, decit sa ia viata copilului! Viata este sacra si are valoare pentru ca Dumnezeu a dat-o si numai El are dreptul sa o ia.

Cat costa un avort?
Costul este in functie de cabinet, de medic si de risc. Am intalnit medici care spuneau: "eu nu le iau nimic, ca sunt eleve sau sunt sarace."

Urmarile avortului:
* Pierderea copilului

* Urmari fizice, acestea pot aparea imediat in timpul procedurii sau la scurt timp dupa aceea.
- leziunea colului uterin, perforarea uterului, hemoragii, lezarea intestinelor sau a altor organe abdominale, inflamatia uterului, a trompelor, a pelvisului şi a intregii cavitati abdominale, starea septica (otravirea sangelui), tromboembolie (cheaguri de sange care astupa vasele sanguine);
- obturarea trompelor uterine, sterilitatea, hemoragii uterine neregulate, endometrioza, cresterea frecventei sarcinilor extrauterine, cicatrici şi ingustarea colului uterin, placenta previa, atonia uterului, izoimunizarea, insuficienta placentei, mortalitatea perinatala crescuta;

* Urmari psihice, care pot aparea imediat dupa avort sau multi ani dupa aceea. Enumar citeva dintre ele:
- sentimente de vinovatie
- tulburari de somn; insomnie, cosmaruri, vise obsesive,
- incapacitatea de a se controla exprimata prin plans necontrolat, apetit necontrolat
- diferite tulburari sexuale
- depresie, tristete, durere interioara
- sindromul aniversarii, retrairea avortului
- autopedepsire, frica de a fi pedepsita prin pierderea cuiva drag
- abuz de medicamente, droguri sau alcool
- ganduri sau tentative de sinucidere
- 85% din perechile care au avut un avort sau mai multe impreuna se despart.
In alte cuvinte, avortul este o durere care nu se mai termina. Ai mort si nu poti spune nimanui, ai mort si nu poti plange, ai mort si nu ai imnormantare, ai mort si nu ai mormant.
Cat deci costa un avort ? Mult mai mult decat cineva este gata sa plateasca!

Lucia Petrila
Presedinte-fondator, Misiunea M.A.M.I.
http://www.mercysactionmission.com/

Chemare la Rugaciune
Saptamina trecuta a avut loc la Bruxelles intilnirea Grupului Ecumenic de Rugaciune al Parlamentului European. Colegii de la Pro-Vita Bucuresti au participat la acest eveniment si ne-au trimis materialul alaturat pentru publicare, cu rugamintea de a apela la toti cetatenii tari sa se roage pentru libertatea religioasa, libertatea de constiinta, si decizii favorabile privind valorile in Consiliul Europei si in Parlamentul European. Tendintele in sinul Uniunii Europene nu ne sunt favorabile, dupa cum indica decizia recenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului in cazul Italiei. Un caz identic se afla la ora actuala pe rolul CEDO care implica prezenta simbolurilor religioase in scolile publice din Romania. E deci nevoie de rugaciune si va indeman pe toti sa o faceti.

Decembrie 3, 2009
Rugaciune pentru decizie favorabila la CEDO

Dragi prieteni,
Ne aflam de cateva zile la Bruxelles, printre altele si pentru a ma intalni cu oameni care fac aici munca lui Dumnezeu. Nu le este usor. Exista o presiune crescanda de modificare a legislatiei dinspre cercurile politice si civice liberale si socialiste, care se grabesc de parca le mana cel rau de la spate. Doua subiecte starnesc preocupare, ca sa nu zic ingrijorare, aici.

Primul este incercarea de a se elimina, printr-o rezolutie a Consiliului Europei, obiectia de constiinta a medicilor. Cu alte cuvinte, daca aceasta se concretizeaza, medicul ginecolog va avea de ales intre a practica avortul impotriva vointei sale si a-si pierde locul de munca.

Mai grav si mai urgent insa este faptul ca, la Strasbourg, Curtea Europeana a Drepturilor Omului va tine, pe 9 decembrie, o audiere intr-o cauza cruciala pentru conflictul dintre avort si dreptul la viata al copilului nenascut. Marea Camera a CEDO (ultima instanta) judeca un proces intentat de trei femei rezidente in Irlanda impotriva acestui stat. Ele s-au plans Curtii ca legislatia pro-life a Irlandei, inclusiv protectia acordata prin Constitutia acestei tari copilului nenascut, contravine drepturilor omului. Cunoscute pentru public ca A, B, C, petitionarele au reclamat faptul ca au fost silite sa calatoreasca in Marea Britanie pentru a avorta si ca aceasta le-a afectat sanatatea.

Decizia CEDO va avea caracter obligatoriu pentru toate cele 47 de state state membre ale Consiliului Europei. Faptul ca se judeca direct la Marea Camera arata importanta pe care atat partile cat si Curtea o acorda cauzei. Miza este foarte mare. De multi ani, lobby-ul pro-avort cauta sa oficializeze avortul in diverse tratate internationale, pentru a impiedica astfel orice reactie si legislatie cat de cat restrictiva din partea statelor lumii. Incepand cu Conferinta de la Cairo din 1994 si pana in prezent au existat numeroase tentative de a introduce avortul in expresiile generice « drepturi reproductive » sau « sanatate reproductiva ».

La fel, se incearca sa se sugereze faptul ca avortul liber si legal este indispensabil pentru indeplinirea celui de-al Cincilea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului. Acest Obiectiv, pe care ONU isi propune sa il duca la indeplinire pana in 2015, il reprezinta « imbunatatirea sanatatii materne ». Lobby-ul anti-viata afirma, eronat si mincinos, ca principala cauza a mortalitatii materne este avortul nesigur si ilegal; deci, un foarte important pas pentru atingerea obiectivului mentionat ar fi « asigurarea accesului la avort sigur si legal pe tot globul ».

Pana acum tentativele lor au esuat, insa nu prin contributia tarilor asa-zis civilizate, care par sa fi cazut fara speranta intr-o « cultura a mortii », ci prin opozitia indarjita a tarilor africane, asiatice si latino-americane, care inca respecta in mare proportie demnitatea umana si dreptul copilului nenascut la viata.

Insa o decizie a CEDO favorabila petitionarelor va insemna o lovitura grea data miscarilor pro-life din tarile Consiliului Europei intrucat va stabili, practic, avortul ca « drept al omului ». Nu doar ca astfel se va ingreuna foarte mult sau impiedica orice legislatie protectiva pentru copilul nenascut, dar este posibil ca intr-un viitor nu prea indepartat, sa duca la scoaterea in afara legii a organizatiilor pro-vita, care se vor gasi in situatia ingrata de a lupta... « impotriva drepturilor omului ».

“Obiectia de constiinta” mentionata mai devreme va cadea de la sine, se intelege.
Acest caz ar putea deveni pentru Europa similar cu "Roe vs. Wade" din SUA. Decizia Curtii Supreme de la Washington din 1973 a blocat sau incapacitat aproape orice protectie acordata copilului nenascut in SUA de 3 decenii si jumatate incoace.

Petitionarele sunt sustinute de International Planend Parenthood Federation si de Center for Reproductive Rights (bratul legal al lobby-ului pro-vort) iar Irlanda, de European Center for Law and Justice (colegi cu Pro-vita Bucuresti in Miscarea Politica Crestina Europeana), Society for the Protection of Unborn Children (SPUC) din Marea Britanie si de Family Research Council (SUA).
In fata sediului CEDO se va organiza pe 9 decembrie o priveghere si o rugaciune colectiva.
Va invitam sa ne alaturam fiecare de acolo de unde suntem si sa ne rugam pentru o solutie favorabila.

Va multumim,
Asociatia "PRO-VITA - pentru Nascuti si Nenascuti", Filiala Bucuresti
"PRO-VITA - for Born and Unborn", Bucharest
Romania
http://www.provitabucuresti.ro/
email
Y!M
Twitter
OP 1 - CP 410
tel. (+40) 728 673 673
fax (+40) 31 815 27 80

Adoptii
Legea adoptiei copiilor in Romania e in curs de revizuire. Una din revizuirile propuse va interzice adoptarea copiilor de catre cuplurile homosexuale. http://adevarul/. ro/actualitate/ social/adoptie- proiect-homosexu ali-ora_0_ 164384198. html Noul cod civil, adoptat in vara, deja le interzice. Din nefericire au fost cazuri cind copiii nostri au fost adoptati de cupluri homosexuale straine. Homosexualii afirma ca modul lor de viata nu dauneaza copiilor. Este un argument fals si de propaganda. Adoptiile copiilor de catre cupluri homosexuale constituie o violare a drepturilor lor consfintit de Conventia Internationala a Drepturilor Copilului. Fiecare copil are dreptul sa fie crescut de o mama si de un tata, iar in cit posibil, de partintii lui biologici. Adoptiile copiilor de catre homosexuali este un fenomen nou, un aspect al asa numitului „drept la nediscriminare pe baza de orientare sexuala.” Din nefericire, asa numitele „drepturi ale omului” nu sunt altceva decit „drepturile adultilor.” In elaborarea sau exercitarea acestor drepturi legiutorii nu iau in considerare impactul negativ pe care ele le pot avea asupra minorilor.

Studii peste studii dovedesc ca copiii crescuti de cupluri homosexuale sunt grav afectati, in special in dezvoltarea normala a identitatii sexuale. Dupa psihologul spaniol Rojas copiii crescuti de cupluri homosexuale au o sansa de pina la 70% de a deveni ei insisi homosexuali. In articolul alaturat puteti ceti despre un trend nou dar tot mai des intilnit in SUA: baieti care se prezinta la scoala imbracati in rochite, cu poseta si machiati, dar care folosesc toaletele pentru barbati. La fel, fete care se prezinta la scoala in postura de baieti, cu tunsura baieteasca, imbracaminte de baieti, care se comporta ca baietii, dar folosesc toaletele fetelor. Cine sunt acesti adolescenti? Copiii crescuti in camine homosexuale sau care au fost expusi propagandei homosexuale si isi pierd, incetul cu incetul, identitatea sexuala. http://www.albertmohler.com/2009/11/12/newsnote-boys-wearing-skirts-to-school-whats-going-on/ Sugeram parintilor sa fie cu mare bagare de seama privind si aceste aspecte intime ale vietii copiilor lor.

Anunturi
Calendare: Editura Predania ne anunta ca are disponibile pentru vinzare calendare crestin-ortodoxe 2010. Detalii la: http://www.predania.ro/calendar2010.html

Doriti Sa Fiti Informati?
Cei care doriti sa fiti informati saptaminal privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul electronic saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic http://www.protejarea-familiei.com/.

Intrebari
Unii dintre d-tra ne-ati scris intrebindu-ne daca va permitem sa postati notele noastre online, sa le difuzati mai departe, sau sa le includeti in blogurile d-tre. Raspunsul nostru este afirmativ, si chiar va rugam sa o faceti. Faceti-ne cunoscuti prietenilor vostri, membrilor de familie, si celor care au aceleasi preocupari ca si noi.

This message was sent from Alianta Familiilor din Romania to botanrodica@gmail.com. It was sent from: Alianta Familiilor din Romania, Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti, N/A N/A, Romania.

No comments: