22 December 2009

PREDICA DE CRACIUN...

DARURILE MINUNATE ALE LUI DUMNEZEU

Predica -Dr Aubrey McGann

Ioan 3:1-17
Craciunul una din sarbatorile cele mai indragite, cele mai raspindite, cele mai celebrate…Craciunul inseamna multe lucruri pentru multi oameni. Pentru unii oameni Craciunul este sarbatoarea in care familiile se aduna impreuna…sarbatoarea pomului de craciun…o sarbatoare in care se pregatesc anumite feluri de mincare…sarbatoarea in care dam si primim daruri…

Darurile nu sint ideea lui Mos Craciun. Darurile sint ideea Lui Dumnezeu. De fapt…Dumnezeu a fost acela care a dat primul dar de Craciun. Poetul Phillips Brooks spune…

"Cit de fara zarva…cit de linistit, acest dar minunat ne-a fost dat;
In care Dumnezeu imparte inimilor umane binecuvintarile Cerului Lui."

Dumnezeu NE DA …Darurile Lui sint toate minunate. Cum in lipsa luminii, exista doar intuneric, asa cind lipsesc darurile Lui Dumnezeu exista numai ura, rautate, abandonare, dispret, …in viata noastra. In 2009 oamenii se straduiesc din rasputeri sa-L scoata pe Isus chiar si din sarbatoare zilei Lui de nastere...

1. UNUL DIN DARURILE LUI ESTE…FIUL SAU. Ce putea sa dea mai mult?
-Ioan 3:16…"Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine cred in El sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica."
(Dumnezeu ne iubeste atit de mult incit nu ne da orice…ne da ce are mai bun.)

2. UN ALT DAR AL SAU ESTE... VIATA LUI.
(Domnul Isus, Dumnezeu din Dumnezeu a venit sa ne serveasca si sa-si dea viata pentru noi. Ce putea sa dea mai mult?)
-Matei 20:28…"Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi."
-Galateni 2:20…"…Si viata care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine insus pentru mine."
(Acest dar insa trebuie acceptat…si daca n-ai acceptat inca acest dar - acela al vietii Lui pentru viata ta…esti in pericol sa-ti pierzi viata vesnica).

3.DARUL …VIETII VESNICE.
-Ioan 3:15-16…"…pentruca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."
-1 Ioan 5:11…"Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau."
(Si daca viata pe pamint nu este totdeauna frumoasa…viata Eterna are alte calitati…si este abundenta in toate lucrurile bune…si in ea vom putea gusta fericirea suprema. Daca in 6 zile Dumnezeu a creat pamintul cu tot ce este pe el, si chiar si pe om…de mai bine de 2000 de ani de cind s-a ridicat la cer spunindu-ne ca se duce sa ne pregateasca un loc, ca acolo unde va fi El sa fim si noi…cite minunatii o fi creat pentru noi?)

4. DARUL DE A NE NUMII COPII AI LUI - DE A FII COPII AI LUI.
-Ioan 1:12…"Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celorce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai Lui Dumnezeu…"
-Romani 8:17…"Si daca sintem copii, sintem, si mostenitori; mostenitori ai Lui Dumnezeu, si impreuna mostenitori cu Hristos…"
(Daca nu sintem copii ai Lui Dumnezeu …sintem copii lui satan…nu exista alta categorie…)

5. DARUL DUHULUI SFINT
(Duhul Sfint este a treia persoana din Trinitate - si daca cineva nu intelege pe Dumnezeu sau Trinitatea…este ok. Daca am intelege pe Dumnezeu am fi ca El…dar nu sintem…sintem doar umani si avem limite. Ar fi o aroganta sa credem ca-L putem intelege in intregime)
-Ioan 14:16-17…"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mingaietor, care sa ramina cu voi in veac; si anume, Duhul adevarului…"
-2Corinteni 5:5…"Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta, este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului."
(Cind ai Duhul Sfint, ai deci garantia (arvuna) cerului. Duhul Sfint este cel care ne incurajeaza, ne sfatuieste si ne pazeste pe cale. Trupul nostru trebuie sa fie templul Duhului Sfint.)

6. UN ALT DAR…PACEA.
-Ioan 14:27…"Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaiminte."
-2 Tesaloniceni 3:16…"Isus Domnul pacii sa va dea totdeauna pacea in orice fel."

7. EL NE DARUIESTE …TOATE LUCRURILE
-Romani 8:32…"El care nu a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?"
-2 Petru 1:3…" Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia….”
-1 Timotei 6:17…”…Dumnezeu care ne da toate lucrurile din belsug, ca sa ne bucuram de ele.”

CITEVA SFATURI INSA…
…………………………………
-DUMNEZEU VREA CA NOI SA CEREM
-Matei 7:11…”Deci, daca voi cari sinteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostrii, cu cit mai mult Tatal vostru, care este in ceruri, va va da lucruri bune celor ce I le cer.
(O explicatie care m-a facut sa ma gindesc…Parintii care dau totul copiilor inainte ca acestia chiar sa ceara, fac o mare gresala. Copii n-o sa aprecieze acele lucruri niciodata. De aceea Tatal ceresc care stie acest lucru, ne lasa sa avem cite o nevoie si apoi sa cerem. Atunci vom aprecia lucrurile primite. Atentie parinti…de la Tatal ceresc putem invata si cum sa fim buni parinti cu copii nostrii.)

-DUMNEZEU STIE DE CE AVEM NEVOIE
-Matei 6:8…”…caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.”
(Mare deosebire intre ce avem nevoie si ceea ce vrem noi – El ne da dupa trebuinta)

TREBUIE SA STIM CARE LUCRURI SINT PRIORITARE.
-Matei 6:33…”Cautati mai intii Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”
(Dumnezeu nu ne vrea dependenti de societate ci dependenti de El)

…………………….

ACUMA ULTIMA INTREBARE…CE II DAI TU LUI DUMNEZEU CADOU DE CRACIUNUL ASTA?
-Proverbe 23:26…”Fiule (fiica) , da-mi inima ta …”

1 comment:

disa said...

Rodica, fie ca acest Craciun sa aduca o trezire in sufletele tuturor oamenilor!
Sarbatori fericite!