22 December 2009

O TRUSA IMPOTRIVA STRESULUI...CA DAR DE CRACIUN!!!

Craciunul este sezonul bucuriei…Ingerul a zis...”astazi va aduc o mare bucurie!!! Si cu toate astea, din an in an realizez ca in preajma sarbatorilor ma apuca toate durerile, toate lipsurile, toate depresiile. Daca exista vreo tensiune in familie sau nu…dar de sarbatori, si mai ales de Craciun…ceva trebuie sa apara. Ne putem invinui unii pe altii, putem da vina pe portofel, putem sa implicam virsta, conditia fizica, vremea…dar adevarul poate ca nici nu se afla la noi.

Exista unul singur care este dusmanul omului, care a fost dusmanul lui de la inceput, din chiar frumoasa si binecuvintata gradina a Edenului. Acolo unde era bunastare, si unde Adam si Eva se bucurau de tot ce facuse Dumnezeu pentru ei , satana a venit sa le arate ca nu-i de ajuns ce au…ca ar putea sa aiba mai mult. Cind cei doi fii ai lor, Cain si Abel si-au adus jertfele, fumul lui Cain nu s-a ridicat in sus, dar Dumnezeu nu l-a luat la intrebari. Dumnezeu l-a lasat doar sa vada ca ceva nu e in regula cu el insusi. Fumul nu era pentru Dumnezeu…fumul era ca un fel de termometru pentru om…sa stie cum se raporteaza la Dumnezeu.

Dar satana iara se ocupa de problemele care nu-i apartin si il face pe Cain gelos…Si tot asa de-a lungul istoriei pina la noi.

Vine Craciunul, sarbatoarea bucuriei…de ce sa ne lase in pace sa ne bucuram? In primul rind ne-am facut atitea naravuri si obiceiuri si obligatii de-alungul anilor. Adauga la asta faptul ca pe masura ce tehnologia ne-a oferit mai multe posibilitati, ne-am intins si noi cu mai multe si mai multe lucruri de facut, daca se poate sa le facem chiar la perfectie…pina cind nu mai ramine nici timp, nici energie, nici bani si nici…bucurie ca sa mai sarbatorim ceva.

Duminica la Biserica am primit cadou de la o batrinica o punguta mica de plastic cu citeva obiecte mici inauntru si o notita cu urmatoarele cuvinte:

Stress kit (trusa pentru stres)
................................................
-o guma, ca sa poti sa iti stergi toate greselile.
-un penny (cent) ca sa nu poti sa zici ca este leftera.
-o biluta in caz ca cineva va spune ca ti-ai pierdut toate bilele…
-o banda elastica (rubber band) pentru ocaziile cind te intinzi peste limitele posibilului…
-o bucata de sfoara – de legat…atunci cind totul pare ca se imprastie…
-o bucatica de ciocolata - care sa iti aminteasca ca…cineva te iubeste.

Asa ca, in caz ca ati uitat ce anume celebram la Craciun...uitativa la bucatica de ciocolata...cineva ne-a iubit atit de mult incit a dat cu 2000 de ani in urma nu orice, ca sa se scape de noi - dar ce a avut mai bun - pe singurul Lui Fiu…si l-a trimis la noi pamintenii, la cei mai slabi, la cei mai saraci, la cei mai nevoiasi…ca sa ne scoata din stresul pacatului...si asta sarbatorim de Craciun…

No comments: