13 December 2009

UN COMMENT...FARA ...COMMENT!!!

Am fost acuzata de lene...dar de data asta pe drept am sa fiu acuzata de furt...Acuma, nu-i mare problema ca unde a mers multul...merge si putinul...

Am lasat un comment cu linkul articolului de mai jos pe "Romania Evanghelica" a lui Alin...dar nu mi-a afisat commentul. In schimb, am gasit commentul fratelui Alex Pop...si ce surpriza am avut!!! Nu numai ca am zimbit...dar copilul ala pus pe sotii si care nu vrea sa imbatrineasca (de-l port inauntru undeva...nu stiu exact compartimentul...), a iesit afara si a tras o hora in jurul cucoanei in virsta care il tolereaza de 54 de ani... Commentul de acolo il afisez mai jos. Faptul ca unele fraze imi erau adresate mie, ma face sa ma simt proprietarul a cel putin jumate din cele spuse...si jumatea aia, e absolut valoroasa...

Multumesc...Multumesc...
Nu stiu daca merit toate cuvintele alea pretioase...dar promit sa ma straduiesc sa le merit cu adevarat. Fie sa nu ma abat de la scopul cu care am inceput sa scriu pe acest blog niciodata; si fie ca macar un singur suflet sa-si gaseasca mingaierea citind...
.................
Iata comentariul de pe...
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2009/12/12/despre-lenea-evanghelicilor-3/#comments

Alex Pop spune:
13 decembrie 2009 la 1:19 pm

Ma bucur, sora Rodica de faptul ca nu va necajiti prea tare de criticile D-lui Cristea si o sa continuati a scrie cu-aceeasi pasiune.

Probabil ca D-l Cristea, ca si mogul, administrator si politai al blogosferei evanghelice se simte chemat – deci responsabil si indreptatit – sa faca ordine in ograzile noastre virtuale. Si daca se trage cumva si din neamul Vacarestilor, atunci are si mai mare autoritate.

Chiar daca dumnealui e foarte citit si educat, avind un resume impresionant, putea totusi sa va atraga atentia mai finut (in stilul lui A.Dama) si nu sa va acuze de “lene evanghelica”. Noua, celor veniti aici mai de demult, ni se cuvine nitica ingaduinta, mai ales daca n-am avut cu cine vorbi romaneste ani de zile.

Recunosc ca si eu am acea boala nesuferita a D-lui Cristea (“grammar mistakes irritability syndrome”) dar ma irita doar greselile celor ce lucreaza in media, educatie, si-n general ale tuturor celor ce-si cistiga piinea prin scris.

D-voastra, care nu mai vietuiti intr-un mediu romanesc de treizeci de ani, chiar ca scrieti frumos si bine. Putinele greseli ce va mai scapa au de-a face in general cu litera “i” (de exemplu mai adaugati un “i” la “nostri”, sau uitati sa puneti al treilea “i” la cuvintul “copil” cind e la plural, cu articol hotarit: copiii nostri, etc.).

Cind o sa va decideti sa scoateti un volum de poezii, sau sa tipariti o selectie cu cele mai interesante postari sau traduceri – si ati scris multe lucruri frumoase care ar trebui publicate – nu va temeti, c-o sa aiba grija editorul de revizuirea si corectarea manuscrisului ; poate chiar D-l Cristea o sa va sara-n ajutor!

Important e continutul blogului Dvs.; ceea ce scrieti mingaie, zideste, si nu va pierdeti vremea cu gunoaie si certuri fara rost. Va stiti bine misiunea, sinteti ancorata pe principii si valori sanatoase, biblice, si pretuiti mai mult Adevarul decit ambiguitatea afisata de unii care vor sa fie prieteni cu toata lumea.

Si Sarah Palin e mereu apostrofata de-acea protipendada educata, snoaba si sofisticata a massmediei americane si e acuzata ca nu citeste si ca vorbeste incoherent, in fraze incilcite, etc. – cind de fapt stie toata lumea ca ea deranjeaza doar prin faptul ca are curajul sa spuna adevaruri ce nu prea plac unora.

Asa ca daca ati ajuns sa fiti bagata-n seama de o somitate de talia D-lui Alin Cristea, sinteti “cineva”! Va si puteti probabil considera o “mogulita” a blogosferei romanesti! Si cum D-lui Cristea nu-i prea place sa fie inghesuiala acolo sus, e de inteles faptul ca i-ati intrat in colimator…

Stiti ca de obicei el cauta nod in papura doar celor din categoria grea, cum e D-l Cruceru, un alt mogul si blogger foarte fecund, care pare-se i-a si marturisit ca el scrie mult si “cu zece degete” – dupa cum am aflat cu totii din acele e-mailuri personale, facute publice. Auzind asta, D-l Cristea n-a scapat ocazia si l-a si-ntepat c-o epigrama:

Ca scrii rapid si abundent
Nu-nseamna ca ai si talent;
Eu, pot s-afirm fara vreun preget
Ca scriu mai bine si c-un deget!

Typical Alin Cristea!…Ba inca l-a mai si acuzat pe D-l Cruceru in repetate rinduri, cum ca e lipsit de logica si …“bate cimpii”!… Numai ca D-l Cruceru, care se pricepe intr-ale epigramei la fel de bine ca si-ntr-ale muzicii, l-a intepat right back:

Nu bat cimpii; dar cu nuiaua
La cite-o iapa mai bat saua.
In cazul tau, eu bat … samarul
(Doar-doar pricepe-va magarul!)

…Se zvoneste ca duelul epigramatic continua in secret, si ca ar fi mai dur decit cel dintre Nigrim si Cincinat!.. Cistigatorul va fi proclamat regele blogosferei romanesti…
Alex Pop

P.S. Sper ca v-am facut sa zimbiti si sa uitati de criticile D-lui Alin Cristea.

No comments: