28 December 2009

SARBATORIND PRIMA VENIRE...DAR ASTEPTIND A DOUA...

The Night of Miracles NOAPTEA MIRACOLELOR

de Jonathan Falwell
(tradus Rodica Botan)
Definitia mea favorita a ceea ce inseamna un "miracol" mi-a fost data de Dr. Elmer Towns, co-founder al Universitatii Liberty, si unul dintre cei mai prolifici scriitori ai bisericii moderne. El defineste un miracol in felul urmator: "Un miracol este intreruperea legilor naturii, dintr-un motiv de natura Divina."

Si astazi vreau sa imi concentrez atentia la o noapte deosebita, consumata de miracole. Textul meu este din Luca 2:11-14, unde vedem un inger anuntind unui grup de pastori, sosirea unui prunc intr-o iesle. Ingerul spune " Caci astazi in cetatea lui David vi S-a nascut un Mintuitor care este Christos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle." Si deodata s-a aratat o multitudine de ingeri si oaste cereasca laudind pe Dumnezeu si zicind:" Slava Lui Dumnezeu in locurile prea inalte, si pace pe pamint intre oamenii placuti Lui."

Cred ca majoritatea celor ce iubesc povestea nasterii Domnului Isus, incearca adeseori sa-si imagineze ca sint si ei cu pastorii in cimp in noaptea aceea in care cerurile s-au umplut de ingeri cintind laude ceresti Imparatului nou nascut.

Acei pastori au fost cu siguranta incremeniti cind primul inger a inceput sa comunice cu ei. Dar cind cerurile s-au inflacarat dintr-o data de creaturile ceresti, or fi tremurat cu groaza ca niciodata in viata lor. Si cine sa-i invinuiasca? Stim ca si Moise a tremurat de teama cind a fost in prezenta Lui Dumnezeu cind cu rugul aprins. Fiind in compania Lui Dumnezeu si a ingerilor Lui este un eveniment extraordinar.

Prin prezenta acestui numar nemaiintilnit de creaturi ceresti realizam cit de semnificativa a fost sosirea acestui prunc. Cerurile s-au deschis cu adevarat in timp ce ingerii Lui Dumnezeu proclamau ca Fiul Lui Dumnezeu, acela care a fost promis cu mult timp inainte de profetii Vechiului Testament, a sosit in sfirsit. Cel mai mare miracol al tuturor timpurilor s-a implinit.

Sa examinam dar cintarile pe care le-au cintat ingerii in noaptea aceea divina. Cerurile au rasunat, cu siguranta de melodii nemaiauzite de oameni si cu laude ceresti: "Glorie Lui Dumnezeu in inaltimi, si pace pe pamint intre oameni."

Richard T. Ritenbaugh,scrie inThe Berean website (www.theberean.org) amintindu-ne ca unul dintre titlurile Domnului Isus este acela de "Print al Pacii" asa cum a fost vazut in Isaia 9:6, care ne spune ca acest nou nascut va aduce eventual pace pe pamint... Ritenbaugh noteaza..."O va face prima data prin sacrificiul Lui, facind pace intre Dumnezeu si pacatosi (Romani 5:1), si mai apoi se va reintoarce in Glorie ca apoi sa aduca pacea pe pamint prin sabie (Apocalipsa 19:11-21). Va trebui sa impuna pacea Lui la cea de a doua venire , dar dupa ce o va face, pamintul va avea cu adevarat pace. Numai prin nasterea Fiului Lui Dumnezeu in Bethleem a putut incepe acest proces de a aduce pacea pe pamint."

Astfel dar vedem scopul pentru care a sosit Isus pe pamint ca un prunc perfect nascut dintr-o fecioara... Dumnezeul /Om. El a venit sa ne ofere pacea care intrece orice pricepere, care este gasita doar intr-o relatie cu El - Christos, Fiul Dumnezeului Celui Viu. Pentru acest lucru a fost nevoie de inca un miracol - invierea Lui Isus din morminti cu vreo 32 de ani mai tirziu - ca in sfirsit El sa poata oferii plata pentru pacatele noastre si sa obtina o cale de revendicare pentru om.

Prieteni dragi, noaptea in care Isus S-a nascut a fost intr-adevar o noapte de miracole, cind Fiul Lui Dumnezeu a luat trup omenesc, venind in lume cu un singur scop, acela sa-si dea viata Sa pentru noi, ca astfel sa putem experimenta si noi rascumpararea spirituala printr-o relatie cu El.

Vreau sa va incurajez sa va puneti la o parte ceva timp in anul care vine ca sa-I oferiti Lui Isus adevarate multumiri si laude pentru acest miracol care sta la baza sarbatorii de Craciun. Considerati sa faceti o traditie de familie unde va adunati cu inimile pline sa il celebrati si glorificati pe Cel ce a sosit in aceasta noapte de miracole. Sa nu uitam niciodata ca Isus de buna voie a parasit cerul plin de splendori greu de descris sa vina in acest loc infestat de pacat ca sa ne ofere tie si mie salvarea in schimbul unei relatii cu El. Sa nu uitam niciodata importanta acestei nopti de miracole.

No comments: