28 December 2009

IONICA IN ASTEPTAREA REVELIONULUI... (1) va urma...

Ionica, motanul american se gugaleste plictisit pe internet. Se apropie Anul Nou si precis iara o sa stea sa toarca de unul singur…si o sa viseze soricei speriati ascunsi intr-un cascaval gaunos...Totdeauna il chinuie visele astea, mai ales de cind a devenit vegetarian. S-a hotarit sa fie si el in rind cu lumea si convertit la noua religie ecologica sa grijasca si el de planeta…Se teme sarmanul ca daca maninca soareci o sa strice karma planetei si o sa se intoarca planeta cu …polu-n sus! Asa ca, balonat de-atita verdeturi, si fara speranta unei mincari mai de soi, isi cauta ceva distractie de revelion…cel putin sa-si ia gindul de la mincare…
…Dar ia stai… ca ceva il amuza deja , ca-i rid mustatile...
…………….
Ionica: - Hei…stii ca iara s-a scris de tine pe "Romania Evanghelica"? …si vorbind ii lucesc ochii si sprincenele i se arcuira de mirare ...
Eu: - Glumesti…ti se pare de foame…ce scrie?

Ionica: - Din cite pricep eu…scrie ca tu nu prea stii gramatica! Hi-hi…Mi-auuuuuuuuuuuuu ca trebe sa fie tare dureros sa auzi asta... si uite…se complica si mai tare… Mai zice ca-ti place sa vorbesti (asta-i pretioasa – uite ce secret ne dezvaluie…!!!)…si…imi place fraza asta…"1. Încă de cînd mi-ați solicitat, acum mai bine de 1 an, pe email și pe blog, explicațiuni cu privire la blogging, am știut că îmi veți consuma din timp și din energie." Si stranuta Ionica sanatos si important de vreo doua ori…asa cum fac pisoii citeodata.

Ionica reia din nou discutia : - Pai cu asa ceva te ocupi? Rapesti timpul si energia oamenilor? Te stiam femeie serioasa...

Eu: - Mai ca destept ai mai ajuns de cind citesti pe blogul ala… Doar am pus si eu o intrebare, am cerut un sfat…de unde sa stiu eu ca o sa strige dupa mine in public? Ca de pe unde ne tragem amindoi, oamenii erau mai cumsecade. Doar nu i-am dat omului in cap…si vezi…omul se prezinta politicos la prima vedere. Cine si-a inchipuit ca o sa ma sorcoveasca ca de An Nou cu explicatii lungi si descrieri pompoase ale activitatii lui grandioase… ai zice ca l-am oparit, nu ca i-am facut o rugaminte?! Sau crede ca a ajuns deja material de studiu?

Ionica : - Nu te mai fa acuma...Mie-mi spui? I-ai rapit omului timpul; a trebuit saracul sa citeasca toata fraza…si o fi fost si cu greseli gramaticale. Putea sa faca atac la inima…ce crezi? Si ia sa vad ce mai zice…"Am încercat să evit conversații inutil prelungite. Fiind implicat în multe proiecte, trebuie să fiu atent cum îmi gestionez timpul și energia. De asemenea, investesc mult în relații, cel puțin din considerentul că unele proiecte depind și de aceste relații." Mai…asta da om…auzi? Gestioneaza timpul…o fi magazioner? Si investeste in relatii…Tu stii in ce relatii investeste?

Eu: - De pe blog relatiile se vad cam…sint cam…cum sa-ti spun eu tie sa intelegi? Iti amintesti vara trecuta cind a intrat in curte catelul vecinei ? Iti amintesti cum v-ati exprimat simtamintele unul fata de altul? Tu ai scuipat, el a latrat…si de-atunci continuati relatia prin gard, oridecite ori va vedeti?No…de pe blog cam asa se vad relatiile…dar…vezi si tu ca nu ma pricep la blogarit…si nici la gramatica, si poate-or mai fi si altele.

Ionica citeste, citeste…si se-aprinde deodata…:- Cine este tipul asta? Este cineva din guvern? Trebuie sa fie politician! Politia secreta? Parca vad c-ai incurcat-o…te pomenesti ca ma lasi fara adapost. Am stiut eu ca blogareala asta nu-i a buna…N-o sa mai am miine poimine un blog unde sa torc din cauza ta…uite ce zice…"Din punct de vedere al activității mele de jurnalist, de observator al fenomenului evanghelic românesc, de lider de opinie, de creator de spații intermediare (care să mai lege, din punct de vedere al informației, insulele din arhipeleagul evanghelic), dvs. nu constituiți o prioritate pentru mine."… Mai sa vezi!!!…Daca n-as stii cine a facut planeta as zice ca si acolo si-a adus aportul…Mi-a luat mieunatu…gata!!!

Ionica inchide ochii dus pe ginduri…il las in pace cu gindurile lui dar...dupa o tacere de citeva clipe…:

Ionica: …imi explici totusi un lucru…?Ceva tot nu pricep. Cum de n-a avut timp sa-ti raspunda la o simpla intrebare, dar scrie un pomelnic ca la mort despre tot ce face el ca si cind ne-ar interesa... Si apoi zice ca nu esti prioritate, dar vad ca-ti dedica articole intregi…asta mie imi miroase a sobolan mort!!! Tie cum iti miroase?

Eu: - Daca iti spun cum…va trebui sa-l ingropi!!!

6 comments:

disa said...

Rodica, sa ai un An Nou Fericit!

Unknown said...

Si eu i-am adresat 7 intrebari si nu mi-a raspuns la niciuna. Le-am pus pe blogul sau si nu mi le-a aprobat.Am ales apoi sa il intreb pe alte bloguri.

kis said...

La multi ani,si-o vesnicie cu Hristos!

Rodica Botan said...

disa...La multi ani...si tie si familiei tale.

Rodica Botan said...

Ioan Alexandru...dupa cum vezi...nu sintem destui de importanti sa ni se dea raspunsuri.
Ca si daca ni le-ar da...ma tem ca nu ne-ar folosi la nimic...avind in vedere cine si cum le da...

Rodica Botan said...

Kis...faina urare...iti doresc la fel...