29 December 2009

IONICA ...INVATA CUVINTE NOI...PATOLOGICE! (2)

Ionica a intepenit in fata computerului…Sta cu grumazul intins si numai mustatile se mai misca cind respira…Concentrat la maxim…Nu-mi vad de treaba si intreb…

………………
Eu: - Te pomenesti ca ai sa ajungi si tu mogul intr-o zi daca nu bag de sama.

Ionica: - Chiar vroiam sa te intreb …ce-i ala mogul?

Eu: - Ca neaparat trebuia sa stii si tu?…E greu sa-ti explic…un fel de titlu de sef…dar nu stie nimeni sef la ce?...Cind vrei sa spui cuiva ca e mare, dar nu prea stii nici tu si nici persoana respectiva... "mare la ce?"

Ionica: - Aha…Cam asa cum imi spui mie ca-s mare malhar, citeodata? Mai explica-mi si ce inseamna “patologic”…

Eu: - De ce?

Ionica: - Pai uite ce scrie aici…”În ceea ce vă privește, sînt interesat să tratez cazul dvs. public ca fiind edificator pentru patologia unei părți a evanghelicilor români din America. Dar nu știu cînd o voi face.” E vorba te tine...esti patologica?

Eu: - Patologic este un fel de comportament compulsiv - patologia este stiinta care se ocupa de acest comportament. Si e posibil ca la o analiza mai adinca, mai toti oamenii sa fie patologici...depinde cine ii studiaza...

Ionica: - Pai tipul asta v-a diagnosticat pe majoritatea evanghelicilor din continentul asta...ca patologici. Asta presupune ca este si om de stiinta...Imagineaza-ti ce studii vaste trebuie sa faca pe citi evanghelisti sint in America. Si cum o s-o faca? De la distanta?

Eu: - Ionica... fraza aia , nu conteaza de unde o iei si cum o gindesti...este ea in sine ... patologica, si probabil reflecta un caz...patologic - din patologia celui ce scrie. Majoritatea evanghelicilor din America au venit aici in vremile comuniste...au fugit de tot ce insemna acea societate. Si cu toate ca nu sint oameni perfecti, ca aia nu exista, sint oameni care au vazut si au inteles cum functioneaza sau a functionat si societatea de acolo si cea de aici. Cumatrul in cauza crede insa ca stie mai bine ...oridecite ori cineva din partea asta de lume zice ceva rau de Obama, omul cu patologia sare-n sus.

Ionica: - Sper sa nu ma duci inapoi la comunism...sau socialism...ca atunci ai sa vezi tu patologie...

Eu: - Eu mai degraba sper sa nu se transforme societatea in care traim . Tu stii ca in Biblie zice ca cine nu munceste nici sa nu manince. Ei, socialistii cred dimpotriva...ca toata lumea are drepturi egale. In Casa Alba, avem pe unul care are o agenda exclusiv socialista . Uite...nu mai departe actul terorist care s-a intimplat in avionul care venea de la Amsterdam catre Detroit. Din cauza guvernului astuia corect din punct de vedere politic, nigerianul respectiv, desi au avut date precise despre el, date chiar de tatal lui care s-a dus la ambasada Americana si le-a spus despre fiul sau, cum ca e terorist si are legaturi cu Al Qaida, totusi americanii nu l-au luat in caleidoscop. Si daca te duci cu avionul cu bunica...o sa o trateze la fel ca si pe un nigerian de 20 de ani care are toate semnele ca e pus pe ceva treaba urita... Asta si-a luat bilet numa’ de dus, cu bani gheata, n-a avut bagaj, a avut numele pe lista de oameni implicati in terorism sau cu legaturi cu teroristii...probleme cu viza...absolut tot ceea ce pe vremuri ar fi facut FBI-ul sau CIA-ul sa prinda viteza. Dar nu de cind Obama e presedinte...Ca-i ia ceata lui Obama si democratii la puricat si pot sfirsii dinsii in inchisoare. Nu-i voie sa faci profilul nimanui...

Ionixca: - Si ce-i ala profil?

Eu: - Este...cam asa...Cind te uiti la un animal de pilda, de marime mijlocie si are coada si ghiare si colti ...si blana...si latra...tu la ce animal te gindesti?

Ionica: - Pai ...la un ciine, nu?

Eu: - Dar daca e mai mic si miauna...

Ionica: - Pisica...

Eu: - Vezi...ala-i profil si in lumea noastra profilul te ajuta sa identifici anumiti oameni fara sa sti exact cum ii cheama. In lumea ta animala...asta face sens. Si ca atare daca esti pisica, te ascunzi ca vine ciinele si te rupe cu dintii...Dar, in lumea noastra, a oamenilor sofisticati din secolul 21 nu-i voie sa zici unui ciine – ciine, si nici sa te feresti de el. Nici noi oamenii nu intelegem prostia asta, asa ca nu-ti strica tu creierul tau cel scump sa intelegi ceva ce nu poate fi inteles. Dar sa-ti explic mai departe...ca e important sa intelegi . Acesti tineri care au participat in acte teroriste, in loc sa fie judecati in tribunalele militare ca niste prinsi de razboi ce sint (ca terorismul este un razboi global la ora asta)...vor fi adusi la New York, li se vor da drepturi ca unor cetateni americani, li se va acorda fiecaruia un avocat (platit bineinteles din taxele noastre, ale celor ce muncim) si daca avocatul este bun, ii poate scoate basma curata ca si pe O.J.Simson...si atunci ii trimitem inapoi in Nigeria, sau Yemen...ca majoritatea de pe acolo vin, ca sa inceapa din nou actiunile teroriste impotriva poporului American. Si treaba asta n-ai voie sa o numesti patologica. De asta noi evanghelistii americani (majoritatea...), bodoganim si noi pe bloguri pina mai avem dreptul sa vorbim. Si asta este ceea ce tipul de care vorbeam , are impotriva noastra si considera a fi o boala...patologica. Ma intreb daca nu cumva si martirii din timpurile comuniste care au vorbit impotriva guvernului comunist au fost patologici inainte de a fi arestati si chinuiti...Tu...cu mintea ta de pisoi...intelegi ceva?

Ionica...tare gindit: - Inteleg...inteleg...dar cu cit inteleg mai mult despre cum si ce se intimpla in lumea voastra a oamenilor reali, cu atit sint mai fericit in lumea mea animala ca ... desi nu avem atita intelepciune, Dumnezeu ne-a dat instincte ... si cu ele identificam – facem profilul dusmanilor...ca sa ne ferim de ei!!!

Eu: - Ai dreptate...Absolut corect din punct de vedere ...animalic.

4 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Rodica,Rodica!
Nu intelegi ca, ce e stramb nu se poate indrepta ?
Nu toti pisoii din lume inteleg ca IONICA !
Nu au o Rodica sa ii educe politic! Si mai rau daca sant ei insisi PATOLOGICI ?
Adevarul este ca traim vremuri in care daca esti informat din toate punctele de vedere -ESTI PATOLOGIC!
Mi-aduc aminte de vorba:CINE STIE MULTE MOARE !
Ma ingrozesc de cate stim fara sa vrem si sa le cautam !
Ce bine zice IONICA:Inteleg...inteleg...dar cu cit inteleg mai mult despre cum si ce se intimpla in lumea voastra a oamenilor reali, cu atit sint mai fericit in lumea mea animala ca ... desi nu avem atita intelepciune, Dumnezeu ne-a dat instincte ... si cu ele identificam – facem profilul dusmanilor...ca sa ne ferim de ei!!!

Cat despre noi: Hai sa ne ridicam deasupra la PATOLOGIA asta asa de MOLIPSITOARE SI INCURABILA SI sa citim impreuna versetul meu de astazi si care mi l-a lasat si sotul meu lipit de usa caci a plecat devreme la servici
1 Corinteni 2:16 b. NOI INSA AVEM GANDUL LUI HRISTOS.
Si pentru ca tot capitolul 2 din 1CORINTENI e asa de Frumooooos,MIEZOS SI EXPLICATIV (si care dezleaga misterul Patologistului care pune diagnostice ) il postez mai jos:
1Cât despre mine, fraţilor, când am venit la voi, n-am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înţelepciune strălucită.
2Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit.
3Eu însumi, când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
4Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înţelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul şi de putere,
5pentru ca credinţa voastră să fie întemeiată nu pe înţelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.
6Totuşi ceea ce propovăduim noi printre cei desăvârşiţi, este o înţelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntaşilor veacului acestuia, care vor fi nimiciţi.
7Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,
8şi pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntaşii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei.
9Dar, după cum este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."
10Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu.
11În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.
12Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
13Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
14Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
15Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.
16Căci "cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?" Noi însă avem gândul lui Hristos.

Rodica Botan said...

Virginia...ca un pahar de apa rece data unui insetat...asa sint cuvintele tale. Blessings si multumiri...

Alex Pop said...

Ce bine ca va pricepeti sa folositi umorul pentru a da in vileag veleitatile unor moguli mioritici, care isi dau aere de experti politici!

Ii Inteleg ca ei sint foarte competenti si la zi in ceea ce priveste dedesupturile politicii dimbovitene iar noi nu sintem; d-aia nu prea va vad nici pe Cristina si nici pe dvs, sa va pretindeti experti in Geoane si Basesti.
Insa dumnealor cred ca daca asculta CNN –ul si BBC-ul, gata, sint niste “pundits”, pot sa ne dea oricind bobirnace si sa ne califice neoconi spalati pe creier, fundamentalisti anti-Obama, neinformati si eventual rasisti.
Sint convins ca daca ar trai aici citiva ani, ar munci si ar plati taxe, ar avea contact cu oamenii de rind, nu doar cu cei din Academia, daca ar da o raita prin Detroit si ar vedea pe viu ce s-alege de un mare oras atunci cind Democratii il controleaza – in fine, daca si-ar culege informatiile nu din mass-media ci direct from the man in the street, atunci ar avea nitica credibilitate si poate c-o sa dau doi bani pe opiniile lor.
Dar pina atunci…NE SUTOR ULTRA CREPIDAM!
Sa scrie cit vor de Romania si de toata Europa, dar s-o lase mai moale cu pretentia ca stiu mai bine ca noi ce se intimpla in ograda noastra.
Nu de alta dare eu unul m-am cam saturat sa tin capra de coarne si ei sa-mi spuna ca e ciuta!

Rodica Botan said...

Ar trebui sa-l las in pace ca si asa nu am facut nici un progres - tot acolo sta la cel mai ireal punct de vedere posibil. Dar poate tocmai de-aia ma simt asa de fraustrata ca anumite lucruri sint de inteles pentru orice creier care poseda citeva boabe de materie cenusie...
Mare-i gradina...mare...