17 December 2009

CIND DUMNEZEU ITI DA BINECUVINTAREA LUI...

De citeva zile acuma, pe blogul Vindecatorului, are loc un fel de meci…numai ca in loc de minge…se arunca cu vorba. N-ar fi nimic daca facem si noi glume …numai ca unele glume sint destul de serioase. Si nici aia n-ar fi o problema…poate doar in cazul cind vorbele sint aruncate cu scopul sa darime cealalta persoana.

M-am intrebat adineauri…de ce aruncam cu vorbe? Nu vreau sa va dau un raspuns inteligent. Vreau sa va dau un raspuns …sincer. Banuiesc ca toti avem in noi un strop de mindrie…si fiecare vrea sa aiba ultimul cuvint.

Asta era in natura noastra de la inceputul inceputului. Discutia din Eden purtata de Dumnezeu cu Adam si Eva este exact acelasi lucru. Adam da vina pe Eva, Eva pe sarpe…oricum dar sa iasa ei nevinovati. Cam asa si noi...

Cind te duci sa te angajezi la o intreprindere, ti se cere un resume. In resume, ai sa scrii datele tale personale: cum te cheama, unde si cind te-ai nascut si... ocupatia. Ai sa scrii ce educatie ai, anii de scoala si domeniul in care ai studiat. Apoi ai sa scrii locurile de munca in care ai performat diferite functii si la urma citeva persoane care pot da ceva referinte despre tine.

Pentru un blogar, resumeul asta ar trebui sa fie cumva facut in profilul blogarului. Acolo eu am scris…"am fost asa cum nu mai sint /Si cum sint azi imi pare rau/ Ca n-am putut sa fiu mereu…" Sint versuri luate dintr-o poezie a lui Minulescu si care descriu foarte bine resumeul meu…

In putine si sincere cuvinte am vorbit despre un trecut , un prezent si un viitor. Ar folosi cuiva sa dau o lista de transgresiuni? Folositi-va imaginatia…daca aveti neaparata nevoie sa aflati despre trecut. Cind am inceput sa scriu, am stiut ca am ceva de spus. Cui? Oricarui vrea sa ma citeasca. As prefera ca cei care au nevoie de o mina de ajutor, de un sfat, de o incurajare sa fie cei care sa citeasca. As fi fericita daca mesajul blogului meu ar ajunge la oameni ca si mine care au irosit, au pierdut o parte buna din viata ratacind in cautarea fericirii si au cistigat doar vraistea din urma furtunii… Lor vreau sa ma adresez in speranta ca le pot aduce o veste buna.

Chiar si Craciunul…este tot sarbatoarea noastra… a acelora care n-am putut sa facem nimic bun singuri…care am epuizat si cheltuit tot ce am avut fara rezultat…Noi aveam nevoie de Mintuitorul lumii sa vina sa ne scape, noi ai caror rezume nu contine nimic bun…nimic care sa ne asigure un viitor.

Cineva imi amintea pe blogul Vindecatorului despre David. Dumnezeu spune despre el ca este om dupa inima Lui. David care ia de nevasta pe sotia unui ofiter de al lui si apoi il trimite pe acesta in prima linie sa moara…Daca ati gresit in viata cit a gresit David, sau mai putin…sau in alt mod…nu este totul pierdut. De Craciun, acum mai bine de 2000 de ani in urma, Dumnezeu a rezolvat si problema noastra…a celor cu probleme fara solutie. Si nu numai atit, dar si pe noi Dumnezeu ne poate chema "dupa inima Lui"…daca facem ceea ce a facut David… Psalmii lui David vorbesc despre dragostea lui pentru Dumnezeu, despre parerea lui de rau.

Biblia spune …"cui i se iarta mult, iubeste mult"…Tot ce avem de facut este sa iubim pe masura iertarii ce am primit-o. Si cine ar avea dreptul sau curajul sa infrunte pe cel ce da gratiere si iertare desavirsita?

Ma adresez acuma tuturora acelora care ca si mine, avem motive sa iubim mult, pentruca ni s-a iertat mult. Nu va lasati coplesiti de disperare. La cruce au fost purtate toate pacatele lumii. Acolo erau si ale mele si ale voastre. Dumnezeu a facut din David care la urma urmei era un curvar si un criminal... un om dupa inima Lui. Poate face si din mine si din tine ceva bun. Trebuie doar sa-L lasam pe El sa ne modeleze si sa-L iubim pe masura iertarii. Sper ca de acest Craciun sa primiti si voi darul iertarii, sa va eliberati de trecut si sa primiti pacea pe care au cintat-o ingerii…Oricine ai fi si orisice ai facut …pedeapsa pentru pacatul tau a fost platita de Christos.

Bunica mea avea o vorba…"daca Dumnezeu iti da binecuvintarea Lui…nu ti-o poate lua nimeni." Si Dumnezeu ne-a dat tuturora binecuvintarea Lui…nu lasati pe nimeni sa vi-o ia!!!

2 comments:

Nicu Meister said...

[Off topic]Doriti sa facem schimb de link/uri?
Blogul meu se numeşte flori de nard si are următoarea adresa: http://meisternik.wordpress.com
Îmi place tare mult cum şi ce scrieţi. Eu deja v-am adăugat la mine, indiferent de ce decizie luaţi.

Rodica Botan said...

Cu placere...si multumesc!