30 December 2009

EL VINE IAR !!!

Biblia spune ca "ajunge zilei necazul ei"…Si cred ca anul ce-a trecut a avut destule zile de felul asta …pentru fiecare. Eu ma gindeam acum la sfirsit de an ca ajunge si anului necazurile lui. Si uitind ce este in urma…(partea asta imi place nespus, si ma bucur ca ne este ingaduit sa o facem - datorita jertfei Domnului Isus care a sters, a curatat nu doar a acoperit greselile noastre) ne putem indrepta senini si plini de sperante catre un an nou…

Putem incepe sa cintam "mai aproape Doamne catre Tine…" pentruca sintem foarte aproape de deznodamintul asteptat; si il asteptam nu cu teama judecatii ci cu bucuria reintilnirii cu Domnul nostru, care de mai bine de 2000 de ani este dus sa ne pregateasca un loc, ca acolo unde va fi El sa fim si noi.

Ca cine…cine pe lumea asta se mai gindeste asa la noi? Guvernul…se gindeste cum sa ne taxeze. Companiile unde lucram se gindesc cum sa ne exploateze timpul si energia. Bancile unde punem banii, se gindesc cum sa ne ia mai mult cind facem imprumuturi. Magazinele se straduiesc sa ne ia ochii sa cumparam tot felul de lucruri de care citeodata nici n-avem nevoie… TV-ul ne fura timpul si mintea…Sint toti pusi pe jaf, nu conteaza in ce directie de uiti. Si in spatele acestor lucruri este acelasi vechi dusman al omului.

Dar…atentie!!! In tot acest timp... Domnul Isus este ocupat cu pregatirea unui loc pentru mine (si pentru tine daca vrei). Asa mizerabila cum ma stiu si poate ma stiu si altii…sint importanta in ochii Lui Dumnezeu. Trebuie sa-mi termin trebile pe-aci…sa-mi tin inventarul scurt…ca n-are rost sa port bagaj in plus. Nu sint aici pe pamint decit temporar - ca si cind as fi intr-un turneu…casa mea e dincolo si trebuie sa ma minimalizez aici …ca timpul se scurteaza si Ziua cea Mare a veni curind…

Asa ca…de revelion avem o groaza de lucruri de gindit. De obicei oamenii sarbatoresc, dar nu prea stiu nici ei ce. Noi trebuie sa stim. Sarbatorim faptul ca nu mai este mult si "El vine iar, El vine iar…ce fericire negraita! Se va sfirsii al noptii chin amar…caci Domnul vine iar!"

3 comments:

Liana Morar said...

Oh Doamne ce adevaruri ati scris, mi-ati transmis o stare de meditatie, de fior cu gandul la Revenirea Sa si de a nu mai da atata importanta vietii de aici, care trece ca un abur. Poate tineretea ma face sa cred ca mai este mult pana la capat, dar nu stim nici secunda urmatoare daca va mai fi a noastra. Va doresc din suflet un an nou cu bucurii, snatate, cu Domnul adica, pentru ca alaturi de El avem totul, putem totul.

Rodica Botan said...

Liana Morar...nu conteaza daca sintem tineri sau batrini...nici unul nu stim clipa plecarii. Stim insa ca nu mai e mult si e bine sa fim pregatiti de orice eventualitate...

El vine iar!!!

Liana Morar said...

As fi vrut sa scriu de fapt: "Poate tineretea imi da impresia ca mai este mult pana la capat" caci nu am crezut/cred/voi crede vreodata ca tineretea este vreo garantie in fata mortii sau pentru orice altceva.

Va doresc sanatate si protectie divina.