06 September 2011

EXISTA NEMURIRE?


Am lasat un comment pe blogul de mai jos. Poate aveti talent sa explicati mai bine ca mine. Va rog vizitati si lasati acolo o parere. Multumesc!
Ovi , uite ce cred eu…
Cum ai zis, componentele omului sint tarina si suflarea Lui Dumnezeu. Pamint si duh…Problema omului din Eden a fost neascultarea. In momentul cind a mincat s-a instaurat moartea. De la nastere stim ca celulele se nasc si altele mor…murim cite putin.
Trupul este temporar dar duhul Lui Dumnezeu este nemuritor. In combinatia asta am inteles insa ca intre trup si Spirit este si sufletul omului care este personalitatea lui si toata suma de actiuni pe care le face cit este in trup.
Exista o moarte fizica si o moarte spirituala. Moartea fizica este atunci cind corpul se opreste din a functiona iar moartea spirituala este o despartire totala de Dumnezeu. Sufletul nostru traieste vesnic- singura diferenta este ca locul unde va dainui vesnic difera.
Biblia zice ca “plata pacatului este moartea”- dar prin Isus Christos primim mintuirea- iertarea. El singur fiind perfect a putut sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Cum printr-un singur om si neascultarea lui ( Adam) a intrat pacatul in lume, tot printr-un singur om- Dumnezeu ( Isus Christos) am fost scosi de sub robia pacatului.
Dumnezeu este drept si milostiv. Doua lucruri imposibil de implinit intr-o singura fraza. Nu poti sa fi drept cu un criminal si sa fi si milostiv sa-l ierti. De aceea in dreptatea Lui Dumnezeu a trebuit sa pedepseasca pacatul si in dragostea si mila Lui a trimis ce avea mai scump ca sa ne rascumpere.
Ceea ce este fantastic este faptul ca mintuirea se primeste in dar- gratis; doar recunosti pe Isus Christos ca Dom si Dumnezeu. Faptele bune sint doar recunostinta noastra, dragostea noastra pentru El. Ele nu ne mintuie, pentruca pina si faptele noastre bune au adesea intentii ascunse. Noi oamenii nu putem sa fim perfecti.
Deci exista nemurire si pentru cei mintuiti ( prin acceptarea Lui Christos) si pentru cei care il refuza. Locul unde isi vor petrece eternitatea insa va fi linga Dumnezeu – in raiul Lui sau in iad…
Daca nu exista rai si Dumnezeu…nu ai nimic de pierdut; dar daca exista toate aceste lucruri…ce mare prostie sa renunti la viata vesnica in rai si sa te duci in iad doar pentru aroganta, lipsa de interes, sau pura prostie omeneasca. Biblia este o carte care se explica singura. Din ce citesti dintr-aia intelegi mai bine.
Daca nu se poate dovedi existenta raiului in felul in care vor unii sa aiba dovezi…apoi nici inversul nu s-a dovedit inca. Un om inteligent face alegeri inteligente!!!

2 comments:

Anonymous said...

Rodica…
bun venit pe aici… iti doresc sa te simti bine… si sa mai revii…
tot asa vad si eu problema… cu precizarea ca… iadul nu este un loc in univers… in care sa se chinuie vesnic, pacatosii…
iadul… il percep mai repede ca… despartirea pentru vesnicie de dumnezeu… despartire care se face instantaneu… nu este un proces de lunga durata in care pacatosul arde…
durerea iadului nu cred ca este fizica… ci sufleteasca… pacatosul realizand ce a pierdut… adica.. o viat vesnica petrecuta in ambianta lui isus.. dumenzeul atat de iubitor…

Rodica Botan said...

absolut...cind Dumnezeu este dragoste, mila, putere, adevar, lumina...si lista tuturor lucrurilor bune continua, despartiti de El ...este iadul...