10 September 2011

SA NE AMINTIM...

     Aniversare! De obicei aniversarile sint zile de bucurie...se primesc felicitari, se fac invitatii, se pregatesc bunatati...se decoreaza, ne primenim si ne aranjam cit stim de bine pentru ocazie - sintem in sarbatoare.
     Doar ca aniversarea de data asta este trista. Cu totii ne amintim unde am fost in momentul cind am auzit ca un avion a lovit primul geamen in New York...A ramas momentul acela adinc intiparit in constiinta noastra. Un act incredibil.
     Pentru americanii care s-au nascut aici cit si pentru cei care au trait o vreme in aceasta tara organizata, puternica, libera..atacul parea imposibil. Chiar si acuma ti se face mintea circei gindindu-te cum au putut citiva oameni sa duca la indeplinire o astfel de crima odioasa. Dar istoria s-a scris deja si evenimentele s-au intimplat. America a invatat (sau ar fi trebuit sa invete)o lectie scumpa...dar necesara. America, tara care s-a nascut intr-un leagan al valorilor biblice, s-a indepartat atit de mult de ceea ce o facuse puternica si bogata. Si exista consecinte pentru asta.
    Nu am interes sa descriu problemele Americii ci mai degraba sa fac o comparatie intre aceasta tara odata crestina si viata noastra de crestini care acceptam din ce in ce mai mult valori straine , care uitam inceputurile facute cu Dumnezeu si care am uitat sa fim pastratori ai valorilor vesnice.
    America a invatat o lectie - o lectie scumpa. Ma intreb daca pe tarim personal ne simtim si noi la fel de puternici si incoruptibili ...si daca nu cumva sintem sau vom fi in curind tinta atacurilor celui rau. Ni s-a spus ca el ataca pe neasteptate, ca este siret, ca umbla ca un leu flamind nestiind pe cine sa inghita. N-ar trebui sa fim pregatiti? Vigilenti? S-ar putea sa ne coste tare mult...
    Imediat dupa acest eveniment , bisericile in intreaga America s-au umplut de oameni. Cu totii am inteles ca sintem limitati, ca sintem neputinciosi, ca sintem trecatori. Am stiut ca Ceva mai mare decit noi ne poate apara sau ne poate lasa prada dusmanului...sau ne poate strivii...De la 9/11 si pina astazi am mai vazut tsunami si cutremure, explozii nucleare si alte multe evenimente care sa ne aminteasca din nou si din nou cit sintem de trecatori. Numai ca avem memorie scurta.
     Aniversam? Poate ar trebui sa ne aducem aminte de ziua cind i-am promis Domnului vietile noastre si sa ne aducem aminte de dragostea dintii, de valorile pe care le aveam - si sa le adunam si sa le pastram aproape de inima noastra ca sa nu mai pacatuim impotriva Lui... Sa ne rugam pentru pacea Americii, pentru pacea Ierusalimului, pentru pacea noastra a fiecaruia. Cind avem pacea Lui...cel rau nu ne poate tulbura...Sa invatam ceva din aniversarea lui 9/11. Sa nu uitam ca Dumnezeu este totusi in control si El ingaduie sau nu sa se intimple unele lucruri- si toate sint cu un scop bine definit. De cele mai multe ori ca sa ne aduca aminte.
     Pai daca-i asa...aniversarile sint menite sa ne aduca aminte. Important este CE ANUME NE AMINTIM?!

No comments: