19 September 2011

NU NE UITATI...

 Dragii mei,frati-prieteni!
Nu ne uitati in rugäciunile voastre,Bisericuta Harul din Göteborg,Suedia!
Vä salutäm cu Pace si Bucurie in Domnul nostru! Fiti binecuvåntati voi si Casa voasträ !Multumiri fie aduse Lui ! GIVE THANKS!
P.S.Circulara aceasta este scrisä de cätre Pästorul nostru George Cojocaru,om mult incercat si iubit de EL,de DUMNEZEU.
Much Grace!
NotRöd ros, Monica O. 

Un caz sever de miopie spiritualå ( Matei 7:3-5)

Realitatea nu este åntodeauna plåcutå.La nivel fizic,lumesc realitatea må readuce cu picioarele pe påmånt amintindu-mi nu numai de faimoasa frazå a lui Goya cå somnul ratiuni zåmisleste monstri dar totodatå si de starea mea de fragilitate si dependentå de alti oameni. Dependenta ånsotitå de fragilitate si de urgenta satisfacerea a nevoilor este un lucru dificil de manevrat pentru un crestin si nu rar scoate ån evidenta faptul real cå mai toti avem surcele in ochi. Ar fi fost OK dacå ar fi fost numai atåt.

Dar Isus spune cå realitatea are un nivel spiritual. Adevårata realitatea spune El apartine lui Dumnezeu. Acesta e un adevår prea dificil pentru mine, care åntodeaun sånt tentat så må mint pe mine ånsumi. Inseamnå oare aceasta cå eu tråiesc concomitent ån aceste douå forme de realitate? Intrebarea asta åmi pune probleme serioase pentru cå då nastere la o altå intrebare; Care realitate dominå in mine?  Simt realitatea Lui ca un perpetum mobile. Incearcå så-te acunzi! Unde? Cuvintele lui Isus å-mi cauzeazå dureri de cap cånd El sustine mare si tare cå o cascadå de cuvinte si de prefåcåtorie nu au nici cel mai mic efect asupra acestei realitåti. Aici este sursa noastrå de angoaså! Luånd cuvintele Lui ån serios ajung la ciudata concluzie cå realitatea lui Dumnezeu poate fi mai brutalå decåt realitatea lumii. Dacå ar sti comitetul de la bisericå asta cred cå m-ar exmatricula si infiera ca eretic.

Ieri am fost readus la realitatea Lui de cineva care a deschis usa biroului meu. O fiintå frumoaså. Picatå din cer dupå metafora romåneascå. Dar cånd zågazurile sufletului au fost deschise fluvii de månie imbuteliatå dealungul anilor au schimonosit aceea frumusete åntr-un monstru al råzbunåri. Bårfe ån bisericå, infidelitate, pretentii egoiste, perfectionism spiritual si un duh de suspiciune pot transforma inima unui crestin åntr-un cimitir al måniei. Realitatea umanå contra realitåtii lui Dumnezeu.

Cartea spune: Måniati-va dar nu påcåtuiti! Nu låsa soarele så apunå peste månia ta! Esti suspicios despre comportamentul altora? Nu uita cå suspiciunea este o oglindå ån care te vezi pe tine ånsusi. Vai de mine! Realitatea lui Dumnezeu si bårna mea! Faimosul botanist,teolog si filosof Carl von Linne´ må impresioneazå cu profunda sa sensibilitate despre realitatea lui Dumnezeu. Ån limba stråmosilor nostri el zice: Naturam non facem saltum. Natura nu face salturi ( trad.mea) Nici Dumnezeunu face. Asa este natura Lui. El este meticulos. El nu trece niciodatå peste lucruri pe care noi le ignoråm. De exemplu peste bårne. Am de gånd så fac un control oftamologic spiritual. Am de gånd så revåd relatiile mele si unde gåsesc un nod gordian al måniei ,o nedreptate  suferitå, surcele aici, surcele acolo, surcele pretutindeni ..……!!!.   Mai bine må concentrez pe bårna mea. Ån concluzie realitatea lui Dumnezeu este probabil mai brutalå si mai onestå decåt realitatea lumii. Dar este mai sånåtoaså si aduce binecuvåntåri in aceastå lume si ån lumea care va veni.

George
P.S.  Am fost reamintit de Monica O si de Vasile S. de importanta rugåciunii. Stiu ca majoritatea dintre voi se roagå mai mult decåt mine dar pentru såptåmåna aceasta doresc cel putini trei voluntari  care au timp si bucurie så decice o orå pe zi acestei teme de rugåciune: Fiecare dintre noi så fim pe deplin constienti care sånt darurile spirituale ale fiecåruia si cum acestea functioneazå in grupul nostru. Care sånt darurile care functioneazå si cu care så glorificåm Numele Domnului aici in Göteborg.Trupul Lui Isus  este ån deplinå armonie si toate mådularele au nevoie unul de celålat pentru lucrare. Vå doresc minunate aventuri ån lumea rugåciuni si de abia astept så vå våd  si så vå aud ce descoperiri a-ti primit de la Domnul.

No comments: